Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    53.485
    Е аман, мене дури и касиерка една скоро ме праша " Машко носиш?"
    викам колку што знам женско :D
    Се кладам дека ти е машко..

Иначе и јас знам демек девојчињата им ја "земале" убавината на мајките, а јас баш убава се чувствувам:rofl: Такви и коментари добивам, дека ми годи бременоста.
    4 лекари ми потврдиле за девојче, ако после се испадне машко алал да му е:inlove:
    Ќе си носи се розево, ќе си се вози во црвена количка.. или се ќе носи од постариот батко:D

На Majra, mal.ecka, mamaJana и 13 други им се допаѓа ова.
  2. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    12.076
    И кај мене е девојче,ама па и убава сум :bandit:,така се чувствувам и така и велат.Кај што одев исто велат женско,пренаталниот тест исто женско вели....треба да е на крај женскооо...:makeup:....А некои и мене ме прашуваат машко е нели? Ама не е.

На mal.ecka, mamaJana, A.n.g.e.l.a.V и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.437
    И јас се чувствувам баш убава. Секогаш сум имала нешто на лицето, а сега ми е скроз чисто, а и општо баш супер се чувствувам. :D

На Кларчи272, mamaJana, AnonimnaDevojka и 8 други им се допаѓа ова.
  4. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.459
    Допаѓања:
    26.958
    Јас пак благо јадам и лицево ми е нафрлано како со ситни болчица:)
    Едино потемни брадавици имам и стомаков како нанапред ми оди
    Машко ми рекоја два различни доктори ама јас потајно си мислам дека е женско (facepalm):lol:
    Секоја жена е различна и различно го носи бебето, како и да е здрави и живи да се :)

На ivance.., Natashka1988, jarec6 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    И мене ми рекоа машко, претпоставував... Немав мачнини, 2 пати повраќав, имам апетит и солено и за благо, за кисело и луто не многу... Нека си е здраво и живо, срцка на мама,...

На thelittle17, ivance.., Natashka1988 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Најдобро да и кажеш на матичната за високиот притисок, да не те плашам, не знам колку ти е висок, ама не е добро да имаш висок притисок.. Подетално тука https://acibademsistinababy.mk/dete...remenost/23-bremenost-so-visok-krven-pritisok

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Mene na onaa kineskata presmetka na what to expect appot mi izleze.tocno. probaj ja

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I mene vaka.mi vikaa garant zgresile doktorite i vikam abe prenatalen praev genetsko ispituvanje e nema sansi da e greska,pak ko da ne im bese verno na nekoi:D

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    5.822
    го мерам цел ден варира 120/130 со 80/85
    никад не ми бил висок,случајно измерив синока пред легнување висок и денес висок само овие два дена.
    Може и до времето да ми е,овде нагло залади а тек во петок сум на контрола. А бебе денес активно машала :wasntme: ама ако продолжи притисоков вака и порано ке морам на контрола

10. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Најдобро уште утре се консултирај. Оти си при крај и ти, да не си направиш некој проблем.

На Lisicko и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    120/130 не е висок притисок, нормален е, јас така се оптоварив во 6ти месец, се живо испитав, и холтер носев, на крај искочи дека дури и низок ми е навечер притисокот, а се изнервирам или многу го мислам знае да се качи, ама никогаш повеќе од 135/140. Не може одма за се терапија да даваат.

На MorskaSirena, mace89 и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  12. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Јас за 130/80, 140/90 одкако влегов во 9ти пијам терапија, за недај боже да не се качи повеќе. Значи на мене без терапија така ми се движеше ( пред бременост нормален ми беше) сеа со терапија ми е толку. Последните недели се качува. Јас имам недела ипол до термин.

На ivance.. и thelittle17 им се допаѓа ова.
  13. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Можно е да се качува последните недели, не викам не, ама веќе и можат да те породат после 9ти месец, ќе си биде се добро.:inlove:

Иначе:
    Се смета дека притискот е висок ако систоличниот притисок (притисокот во крвните садови кога срцето се контрахира) е поголем од 140 мм живин столб или ако дијастоличниот (притисокот во крвните садови кога срцето е опуштено) е поголем од 90 мм живин столб.
    • За умерено покачен крвен притисок се смета притисокот помеѓу 150/100 и 159/109 мм живин столб.
    • Ако притисокот е над 160/110 се смета дека се работи за сериозно покачување.

На mace89, Ava.84 и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  14. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Здравје сакам природно, ама ако се качи на пораѓај и мора царски, само да е се во ред и живо и здраво да се роди, другото не е битно.
    Границата мислам дека во бременоста за малку ја поместуваат. Дека и веќе од 140/90 висок го сметаат. Барем според мојата матична.

На Кларчи272, mace89 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  15. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    5.822
    во средата кога бев на контрола ми мереше сестрата прво беше 140 со 85 па по цтг и ехо ми мереше пак беше 135 со 80 ми вика аа сеа ти е добар. Го мерам сега со апаратов дома ми покажува 152 со 95,по мене мери маж ми исто 150 со 90 сега и апаратов ме збуни :?:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. A.n.g.e.l.a.V

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    И со самото вдишување/издишување се качува и симнува. Опушти се длабоко вдиши/издиши и ќе видиш колку ти е.

На thelittle17 и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Јас качив 180 со 110 притисок ноќта кога ми беше термин со првото на 28.12 и тоа не ме болеше ништо, само неможев да спијам, и бебе ме клоцаше без престан, се чудев што му е, станав да се напијам млеко демек да заспијам и го видов апаратот за притисок и си викам чекај да измерам, му се јавив на докторот во 3 нокеска он повише испаничи од мене ми рече напиј дијазепам од 2 и мери на секој саат и во 7 те чекам сабајле, јас потоа симнав н 140 и заспав конечно, ми ѕвони во 7 ми вика каде си, викам спијам, сонлива измерив 120 викам немам веќе, се породив на 30ти. После ми кажа дека опасно било за бебето, јас читав се и сешто ама тоа сум го пропуштила, сепак испадна све добро. Сега мерам секој ден превентивно.

На mal.ecka, mace89, AnonimnaDevojka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    5.822
    Се симна малку сега ми е околу 130 со 85,сабајле какаото ми го симна дури до 120 така да сеа пред спиење може уште едно да испијам па утре здравје ке видам како ке биде. Ја не осекам никакви промени,се мислам дали на бебка може да и бидне нешто ама активна си е цел ден како и до сега

На thelittle17 и A.n.g.e.l.a.V им се допаѓа ова.
  19. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Ако мериш со дигитален, може да зафркава. Мери со живин ако имаш или оној другиот со пумпа, не знам како се вика.:rofl:

На MorskaSirena и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. MorskaSirena

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    5.822

Со дигитален мерам бидејќи немам друг :?: