90% не се точни дигиталните, два такви фрлив, мм се изнервира и отиде купи нов од аптека у ниедно време. Јас и со на матичната апаратот го споредував, и точен ми е сега овој. Земи си утре друг. Леле, го споредував, како некоја стара баба со притисоцине, што се вртка по доктори.
Јас за првото се депилирав три дена пред пораѓај.. Ме зезаше козметичарката, вика јас ќе треба да те пораѓам.. Ама затоа бев средена, па не мораше да ме средуваат во болница..
Многу е зафркната ситуација сега со пандемија, јас не одам да се депилирам, ми е страв, и сама се средувам дома, сега секој месец се повеќе и повеќе не можам убаво од стомак, ама на депилација не одам секако. Сега може да се издепилираш пример пред термин, ама пак од каде знаеш кога ќе биде пораѓајот, а влакна пак си растат за некој ден, што да кажам многу ме нервира фактот ако треба да стигне тие таму во болница да ме средуваат на суво, не сакам да помислам.
Знам и мене ми беше затоа, не сакав да ме бричат во болница, се издепилирав 10 дена пред термин, ама ми пукна водењак и се породив порано, затоа бев средена. Сега и јас се депилирам дома, ама тек сум на почеток, за понатаму и јас не би оделa, страв ми е, нз како ќе се снаоѓаме, единствено да побараш помош од сопруг.
Jas se prestrasiv i denes zakazav, od sep ne sum bila ne se trpi veke. Ne sum mn vlaknesta za pola saat me zavrsuvaat, barav da sum prva vo denot da nema nikoj pred mene
јас се депилирав 36та и се породив во 38ма. не ме средуваа таму рекоа океј е. и сега пак така ќе направам, пред 9ти месец не се депилирам, акп нешто се случи порано нека бричат. .
Јас веќе два пати одам на козметичар од кога сум бремена. Правам нокти и се депилирам. Во салонот никогаш нема гужва, секогаш сме само јас и козметичарката, така и се распоредени клиентите. Почнав за чудо побавно да подникнувам, порано секој месец морав да одам, а сега за два месеци бев исто подникната како за еден. Првиот пат и нози депилирав, ама ме болеше и затоа решив нив да ги бричам, а да депилирам само интима. Здравје до пораѓај уште два пати ќе ми се фати може да одам. Сама не можев ни претходно да се средам од страв да повлечам лента, а камоли сега со стомак.
И јас како Бела не престанав со депилација, со таа разлика што јас уште сама се депилирам. Последниот пат и на либе помош му побарав, ќе го уходам до крај тој да ми депилира интима кога ќе ми пукне водењакот. Инаку и мене ми се мнооогу проретчени и ептен бавно ми растат. Ни претходно немав нешто многу влакна, ама сега па да не претерам ич. На нозе веќе 2 месеци не сум депилирана, вкупно 10 влакна дали имам и тоа светли. Само под пазуви имам исто како претходно, ама бидејќи и нив ги депилирам, барем 2 недели сум раат. Туку, мешковци, мислам дека вторава половина од бременоста ќе ми наплати за секој миг од првата половина што го уживав. Ноќната наткасна ми е претворена во фрижидер, тука имам залихи на чоколадо, вода и гастрогард. Станувам од спиење во текот на ноќта, умирам за благце, мцнувам, продолжувам со спиење. Пак се будам, овој пат со киселини, лапкам гастрогард и одново спијам. Во меѓувреме се борам со болка во колковите. Сврти се лево, стани целата вкочанета, едвај се вртам десно. Пак истата песна, полежи на грб, бебе лудува не можам да спијам. Што ќе се прави за месец-два еве не знам.
Мама проба ли да спиеш со перница, мислам дека тоа ќе ти помогне за да се ублажи болката во колковите. Ги гледав тие што ги стававте во Второ тромесечие ми се чини и се мислев каква да земам. Ама мене повеќе ми фаќа око ваков модел https://www.babyshop.mk/mk/sensilo-...IcbmKG2cy0NWppUu6Jo5GjZO6xRV9x84-8LjKAqSki6cA . Мислам дека многу попрактична и поискористена ќе ми биде и за доење после, оваа другава некако ептен гломазна ми е.
Ми порача либе мила, како таа на Маја (само без натпис, шаренка), чекаме да стигни. Дотогаш импровизирам со перници меѓу нозе и под стомак, ама многу колковите ми се здрвуваат. И јас како Јарче, како пингвин одам.
Др Панчевски од Систина, нема подобар од него за комплексни проблематики. Од искуство и мое и на пријателки ви го препорачувам нема да згрешите.
Оф леле, ајде барем малку да ти олеснува со перницата, да можеш да спиеш навечер, преку ден ќе бидеш посвежа. Тоа е, од половина натаму сите ќе сме ко шатки, пингвини и слично.
Јас веќе почнав да мислам дека е некој нерв, колк за колк боли немам зборови,ама ова да пробам да ја дигнам малку ногата за патики да облечам солзи ми навираат,како нешто да ми се оптегнува,јака болка како нерв на заб (успат и тоа ме боли,забот скапан). Деновиве ќе одам за конзилијарно па ќе прашам баш.
Многу е веројатно да притиска бебенцето на некој нерв, знам жени кои имале таков проблем. За жал не може баш многу да се направи, освен да си бараш позиции во кои нема да те боли толку. Си размислила ли да пробаш со вежбање јога?
Мене ми стигна перничката од pillow lala 1600 дена е и искрено многу убаво се спие во неа посебно сега зимно време https://srekja.mk/kako-do-miren-son-vo-tekot-na-bremenosstaa/ е ваков модел е