Мене во 11+1 на првиот скрининг ми кажаа машко ама не беа 100 посто сигурни ама со нифти се потврди дека е машко
Жени имав инфекција Гарднерела Вагиналис(ваљда не ја утнав), ми дадоа антибиотик и пробиотик, покрш сум, ми тече повеќе бело прање и почна да ме чеша, а пред антибиотикот немав никаков симптом... Ќе одам деновиве секако кај матичната ама не можам одма. Совет нешто безбедно во бременост за одмивање или мачкање? Секогаш после антибиотик имам ваква мака, а демек за тоа го пиев
На Vidermina clenser, ми го препорача матичната уште на почетокот бидејќи со инвитро и претпоставуваше дека ќе имам многу повеќе исцедок и од тоа инфекција,го користам од 5 недела еве веќе 20 брисеви чисти,исцедок немам и сум презадоволна.Секако безбедно за користење во бременост
Измивај се со чај од камилица повеќе пати дневно, мене ме смирува тоа кога имам некое чешање доле или често мокрење како настинка.
И прoбиoтикот мн значе да е погоден , и дури пиеш антибиотик и исхраната да а запазиш , помалце шеќери , кафе , газирано , а пиј многу јогурт он а штите флората .. Премивки со камилица , и сода бикербона раствори некоа лажичка во вангле и премиј се можиш ×2 на ден , па утре камилица , др ден па сода или камилица 2/3 пати у ден . И чај брусница пиј тој прочистува канали убаво е. До сега вака сум цела бременост па и предходно , а осетам исцедок или чешање и одма ме смирува.. Или па земи вагинални некои ако не ти се подсмире за 2-3 дена.
Одмивај се со чај од камилица и сода растворена во него, максимум два пати дневно. Немој повеќе зошто се суши вагината и се нарушува нормалната ph вредност.
Недостатокот на железо е релативна работа,за него земам мед со таан и семе од коприва и мн мн цвекло. Нашите порано пренатални пиеле?
Jas so sekakov antibiotik na kraj zavrsuvav so kanesten, dzabe piev probiotik i slicno. Sega vo bremenost ne znam dali smee toa. So lesno
Ова ептен лудо комбо Ко бомба прочистувач ќе и дојде Не сум знаела дека и така прават , засебно знам само , ама да со сода треба претпазливо да не се прае пречесто и количински мн сода да се става .
Они не одиле на прегледи, а не пак крв да испитуваат или да пијат витамини.. Јас со првото јадев храна за железото, ама пак ми беше ниско. Што викаш тоа е релативна работа, ама пак треба следење и испитување. Јас некогаш викам од толку прегледи и испитувања само главоболки си ствараме.
Ќути,не можеш да уживаш,секој преглед стрес,анализи 300,некои се стварно потребни,ама за витамините мислам дека бепка си зема колку што треба,не е на одмет да се пијат,ама мислам дека не би било многу страшно и ако не се пијат после прво тромесечие.
Јас при крај на 8ми месец баталив се...не звучи убаво знам..ама некако ми скисна од лекови,од боцкања ,во текот на сите три ивф толку лекови и боцки се напримав Девети месец кога почнав останав само на магнезиум и ферсан форте за железото....ми прекинаа и терапијата со клексани,се радував ептен на тоа.Бебе е супер и без витамини..еве уште малку 39та недела.ќе излегува таа..не и се седи веќе.кај и да е ќе биде наскоро