Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    И кај мене е исто, јас сум 17 та недела , а вие?

2. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Од денес 18та....блиску сме можеби е нормално во овој период ;)

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.868
    Допаѓања:
    325.914
    Плодова вода или водењак е исто.Го штити плодот од инфекции и го снабдува со храна и кидлород.Како што ти кажал лекарот ти се ближи веројатно порагјајот.И се гледа на ехо да исто како што гледаат и зрелост на постелка :) иако е порано од термин не е страшно во девети медец ке си секако :)

4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Јоу фала ти за објаснувањето. Влезена сум во 9 ти а искрено и психички мислам дека сум спремна. Сакам да се олеснам што поскоро. А дали со намалена плодова вода може да се породам природно или ќе треба царски?

5. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Можеш природно. Сега почесто на контроли треба да одиш, да не снема многу.

6. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Uzivajte :) najnormalna e taa bolka...istata ja imav vo leviot prepon i najmnogu bolese na vrtenje i stanuvanje...se dodeka malku ne se razodev ama posle koga ke legnev pak se kocese i bolese.
    Me bolese se do kaj 30-32nedela eve fala bogu veke ne boli i pomina. A pricinitel na taa bolka moze da e i bebeto, ako nalegnalo i pritiska nekoe nervce! Ke pomine, ne se sekirajte...normalna e i jas ja prasuvav togas dr rece deka e najnormalno.
    Inace i jas denes bev na kontrola, ctg ok, plodova voda i postelka ok...dr vika na ovie dvajca ne im se iskaca, neka sedat neka rastat ne gi vadime sega :)

7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Цела бременост верував дека природно ќе биде, затоа ова ми дојде малку како неочекувано. Штом може се надевам желбата ќе ми се исполни. Како и да е, битно да сме добри двете. Фала ти :f:

На leona83 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Секако дека можеш природно да си се породиш, само треба почести контроли да си правиш. Само позитивни мисли и се ке биде во ред.
    Имајте убава вечер :*

9. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Фала Чупе, утре сум на контрола кај докторот што ќе ме пораѓа, валда ке ми го направи и првото цтг. Па ке видиме како стојат работите. :?:

10. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Здраво Мамички ние денес бевме на Цтг па на Ехо,од болки ни Б немам докторот се чудеше дека на 14 сега недела ми е последен термин,а јас имам повеќе од доволно плодова вода и постелката е 2/3 степен зрела вика никакви болки немаш ништо дојди петок ќе видиме пак сега на 2 дена ќе ме тераат ако го надминам терминот,незнам ова што треба да значи постелка сеуште незрела вода имам за уште да тера тоа значи царски ќе ме породат или ќе си го носам над терминот???малку сум збунка помошшшш pls инаку според нивните претпоставки на ехо бебуш,бил 3500 кг. многу многу не верувам на тие мерки,зошто кога ќе се роди штом сум слушала од други немало врска со таа килажа што им ја кажале поздравче фала ви ве гушкам :*

11. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Толерираат 10 до 15 дена после термин и ако и до тогаш не добиеш болки или не ти пукне водењак, ќе те породат со провокација, и секако ако е се во ред прво ќе пробаат природно.
    Пријателка, ќерката ја надносе 12 дена и се породи природно, со провокација.
    А за тежината на бебето...викаат +/- 200-300гр од таа што ја покажува апаратот, не може да веруваме на машина...меѓутоа приближно точна е ама на тие мерки со резерва им се верува :)

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.868
    Допаѓања:
    325.914
    И мене ми викаа абер сум немала од рагање и после неколку дена се породов една недела пред термин.за килажата ми рекоа над 3100 дека е а она се роди 2950.Исто постелката беше 2 степен.Со лесно :)

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    28.325
    Дај Боже да се среди, да можеш природно да си се породиш. Бреј синко мој што мажиште ќе е, уште сега не ја ведне главата :lol: мислам дека сеуште не е свртен обратно.[/quote]

wtff што направи се сврте синко со главчето надоле????Мојот уште не е свртен надоле,кога бев во 6 месец на контрола беше супер го главчето надоле,ама кога појдов на следната контрола во 7-ми месец се исправил мажот не сака да седи го главата надоле :D :D ми вика докторката дека има време може пак да се сврти со главчето надоле,искрено се надевам ама некако не ми се верува дека кога мрда го чуствувам само во долниот дел од стомакот и како ме притиска на бешика,а кога си беше како што треба свртен го чуствував во горниот дел од стомакот а сега ниско доле само.Цело време се надевав на природен пораѓај а сега ми спомнуваат царски :( :( Знам дека како рекол господ така ке биде само да сме здрави и живи и ние и бебушките.Кажи ти што направи каква е ситуацијата кај тебе???

14. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мешиња еве и јас да ви кажам дека се опуштив малку денес. Бев во Чаир, докторот рече нормално е да се намали малку плодовата вода во 27 недела но има доволно за да пливка бебето. Ми го направија и првото ЦТГ и резултатот беше супер. Вчера ме исплаши матичниот, викам готово дојде денот. Се утепав од чистење вчера, за ако ме задржат денес да оставам чисто по дома :lol:

15. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    Чоколаде, кај кој лекар одиш во Чаир. Од постот сфатив дека тој не ти е матичен, па ме интересира дали ти го наплати прегледот? Јас сакам да отидам во Чаир на преглед па не знам како би одело тоа со оглед на тоа што немам таму матичен.

16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    но ронка надеж дека ми се ближи пораѓајот :( депресија почна да ме фаќа.. Фалеше уште од сношти да сум омалаксана, имам тегоби во стомакот/желудникот ( од под градите до папокот ) и грдо се чувствувам, и прејадено и прегладнето и само дс лежам ми е најубаво, цревата ми се празнат почесто, бајаги течна столица имам.....
    вчера вечерта кога се вратив за на второ цтг го начекав др.Иванов, стариот, ме заборави пола сат во собава за цтг верувате? Кога дојде во 2 секунди ми кажа бебето е успано до термин имаш време, следна контрола за една недела!! и излезе!!!! не ми се веруваше :worried: не ме остави да му кажам дека се враќам за второ цтг и дека бебево преслабо ми мрдаше претходниот ден.
    имала некоја искуство да и пишува во извештајот од болница, постелката втор степен? 38ма недела сум и 4 дена..

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    РозеСк одам кај доктор Јеегени. Матичниот ми даде болнички упат. Не сватив ни јас, ме праша дали носам, реков да, потоа сестрата на ЦТГ ми побара упат, запиша нешто и ми го врати. Ја прашав дали на шалтер да одам сега, ми рече не, оди си право дома :D и така не платив ништо.

На RozeSk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882

Бебето и јас сум омалаксана веќе 3 дена, само лежам и јадам :D Бебето слабо мрда од вчера, дури мм примети. Ми вика нешто не е активно бебето. Но ете бев денес на преглед се е ок. Валда нашата омалаксаност влијае и на нив :) Нека не те фака депресија, имаш време. Некои се пораѓаат и по термин 2 недели :) А имам читано негде дека течна столица се случлува кога се ближи термин за пораѓање. Сепак нека кажат поискусните :)

19. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    15.705
    Чоколадо,Тигарче и другите што одите во Чаир,како си бирате самите кај кој лекар одите или кој ви се падне,па после на секој преглед и цтг одите кај истиот.Прашувам бидејќи и јас сега за сега планирам да се пораѓам во Чаир :worried: ама немам никој доктор,дали со врски треба да барам :worried:

20. RozeSk

RozeSk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    26
    Значи јас за во Чаир упат да барам од матичниот. Фала ти за инфото. Инаку јас и ти до ден сме исто со бременоста :D . Што носиш ти маженце или цуцка? Можеби имаш претходно одговорено, но сега пишувајќи го постов ми текна да те прашам :tmi: