Леле.. Ајде ако не со приотетен белким пак, иако ми напоменија со термин..Тоа е, кажено на др. А ако закажала треба да ми каже нели, јас и кажав.. Не знам ајде здравје
Мамички, што ви се јаде така поише у бременоста? Јас носам девојче, моментално 18+5. Ама ќе пукнам за млеко, јогурт, сирење, павлака, кисело млеко. Млеко по 2-3 чаши дневно пијам скоро секој ден. Ептен ми сака душава. И пред да останам бремена си сакав млеко ама сега уште повеќе. И благо сакам ама не нешто посебно. Има денови коа благо у уста не ми се става.
Нема нешто што не ми се јаде. Најмногу сакам солено. И пред да забременам и сега. Невообичаено ми е зголемен апетитот за тестенини и брза храна. Можам само со јогурт и кашкавал да живеам. Кисело многу ми се јадеше на почетокот, се давев во салати од зелка, марула и крставици. Тогаш не сакав да видам благо, а сега со сласт си лапкам марсче. Инаку машко носам, моментално 24+2.
Леб! Се утепав од јадење леб. Мм пред некој ден донесе топол леб од пекара, пола го изедов онака без ништо. Ама и апетитот ми е зголемен. Ако осетам глад, во момент морам нешто да изедам иначе одма ме боли желудник.
Јас женско носам ама многу слично како @IRBBB јадам. Првите три месеци благо неможев да видам не да пробам , ама затоа сега надохнадуваме. Ама дефинитивно повеќе уживам и посегам по солени работи. Брза храна и обични тестенини со сирење, кечап и мајонез мммм.
И мене цело време ми се јаде и тоа џанк фуд, тостови, пица, тестенини, мајонез салати, можислам дека витамините тераат на јадење
Се што е нездраво. Пици, леб, тост... А кисело, солено, благо се исто си јадам како и порано. Т.е 5% можда повеќе благо сега јадам. Мома носам јас Ама без сиренце, јогурт неможам да си го замислам денот. И апетитот ми е баш, баш зголемен... ама добро е во кг не сум многу поправена барем сеуште 18+1 сум иначе..
И солено и благо, не можам без кисело млеко, јогурт, сирење, тие ги јадев и пред тоа, понекогаш сакам многу благо, еве вчера на пример изедов парче торта, чок. млеко, пудинг, црно чоколадо. Некогаш јадам цел ден по нешто, а некогаш помалку.. Инаку носам машко..
Isto i jas so zensko. Prvo tromesecje konstanten glad, a koa osekam glad sekogas e za soleno. Testo,pizza,tost,cips se i zelka salata obavezno(nemase marula togas). Posle i blago pocnav da si jadam i sea vo treto nutela i mleko i biskvitce So eden zbor kanta
Јас сум 17+6, и само навечер кога ќе си легнам овие два дена осеќам нешто како мрдање или само ми се чини
Девојки дали постои можност за промена на местоположбата на плацентата? До 14 та недела кога одев на преглед и на првиот скрининг ми кажаа дека плацентата е на преден ѕид.Денес кога бев на преглед во државна кај друга докторка ми кажа дека плацентата е на заден ѕид? Дали е можно да се сменила положбата или сепак се работи за грешка?
Јас вчера прв пат го осетив доле кај што е, нежно ме буцна од внатре неколку пати, денес го осеќам пак на истото место, ама доста послабо. Полни 19 недели сум и мислам дека не е рано, до скоро го осеќав само како кркорење. Сега со душа чекаме да почне да мрда повеќе, тате ептен е нестрплив да го осети.
Devojki Dali vi se javuva tahikardija i preskoci na srce? Momentalno nemam b6 I ne znam sto da se napijam. Dali e mozno da se javuva od nisko zelezo? Dosega mi se nema sluceno tolku so preskoci, bas sum isplasena!
Да, можно е да се јави тахикардија од ниско железо, ама во бременост се јавува скоро кај секоја жена, особено трето тромесечие. Не мора само до ниското железо да е. Сега освен Б6 друго не знам што би можела, без консултација со др. ништо секако, пробај со вода, магнезиум, калциум, и легни си да одспиеш ако можеш, до утре да се смириш, па ќе видиш како ќе биде, ако не правец на гинеколог, па најубаво ќе ти каже.