B6 nemam, Mg piev vo 23h, Mislam deka ispiv dovolno voda I fala mu na Gospod se smiri. Ke probam sega da pospijam. Ti blagodaram @thelittle17
Da piev veke, malku se razdviziv sega podobro e. Ne znam od kaj mi tekna vo nikoe vreme da stanam da jadam kroasana, i samo sto legnav pocna. Ne me plasi tahikardija, me isplasija preskocite. Gospod da ne cuva site!
Таман е. Од таа недела веќе би требало да се чувствува поубаво. Макар што јас сум 18+2 ама сеуште како кркорење, како скокоткање чувствувам. Се надевам за брзо ќе ја осетам беба
Можно е да јас ги имам од второто тромесечие матичниот ми даде б6 3 пати на ден ми рече ако не се смират и некој апчина ама ги избегавале оти влијаеле и на бебето ама се смирија прескоците многу поретки се сега скоро ич ин да ги немам а тахикардија имам ама со чаша ладна вода врви јас додуша ги имав и пред да останам бремена мислам посебно кога требаше да добијам и јас си паничам ама како што гледам не сум единствена најубаво да си се консултираш со лекар.
И мене исто после јадење најчесто и ако легнам одма не се секирај до хормоните е кога ќе се движам и мене ми се смирва
Eve i jas da se prijavam so istoto. Stani meri pritisok se ok. Mi rekoa normalno e od jadenjeto baska i beba pritiska sea poveke i zatoa.
Мешковци некоја да имала искуство со тахикардија кај беба? На втор скрининг кога бев чукаше побрзо, ама докторот рече можда е моментално од што сум возбудена, ама денес на преглед пак. Додуша горна граница, 161 пулсот му беше, ама сепак... Мене тогаш притисокот 100/60, мојот пулс 70. Матичната ми рече во 28ма недела да појдам кај д-р Драшко во систина за да видеме дали е физиолошка тахикардија или има некој проблем. Ќе ми биде од помош ако некој ми даде мислење, оти многу време ми е да чекам до 28ма недела.
Читам и се нервирам, гинеколозиве се страшни веќе, наместо да одиме радосни на преглед секоја од нас на секое одење се соочува со нов стрес, и ја праќаат на нови испитувања. Каква тахикардија кај бебе, какви бакрачи, само ти вадат памет, јас со првото кога одев на цтг и до 180-190 имаше пулс, и ми рекоа нормално е, па ете го здраво дете е има 3 годинки, ја мислам тоа е све за пари, ке те исплаши па ке те прати кај доктор демек стручен за срце, и ке те нервираат за на крај да ти казажат дека е све во ред.Мене така ми правеа со првото така е и сега, некогаш стварно се безобразни, ти пуштаат сомнеж само да се грижиш.Ако бебето си напредува според мерки, свиркај си, ке си биде све во ред.Секако консултирај си и лекар ако мислиш дека треба, јас ти споделив само мое искуство.
Во право си до некаде. Но, сѐ почна со тоа дека пулсот му е 161 и демек 'на граница е, ама добро е'. И ѝ кажав дека и на гак на втор скрининг му чукаше побрзо срценцето, ама докторот тоа го препиша на тоа дека сум возбудена. Колку му беше пулсот тогаш, не знам, докторот во извештајот нема напишано, а ни мене не ми кажа. Го пушти уште еднаш срцето, му провери ритам, ритмично беше, ајде рече протоците да ги проверам, во ред беа и тие, папчаник нормален со 3 крвни садови. Вака вика сѐ е во ред, ама јас од ова повеќе не сум стручна за да ти кажам. Можеби е физиолошко, можеби е тахиаритмија, можеби е патолошко, не знам. И ми го спомна д-р Драшко, за кој имав слушнато/читано и претходно и и да не ми го спомнеш, јас секако ќе побарав второ мислење, не можам така да седам. Фала ти во секој случај за советот.
Јас сум сигурна дека се е во ред,ама штом ти рекле на дополнителен преглед да одиш,оди,мојата докторка без никаква сумња или предиспозиции ме прати на специјалист за срценцето на фетусот,како рутина,не збрлавеа ама тоа е,за мирна душа секаде ќе одиме.
Да, читав и други трудници што одеа и на втор скрининг и плус на преглед на ехо на срце. Кај кој доктор за срценцето бевте?
И мене на последниот преглед матичната од памет ме извади...слаб бил пулсот 90 и нешто,малку потстисна и одма 150 и нешто....многу ме исплаши ,на следен преглед кај друг доктор добро беше...Дај Боже да биде се добро,незнам што да кажам ама стварно треба да се повнимателни затоа што сепак сме осетливи.
Др. Лиле Лазаревска ако се работи за истата. Јас кај неа бев во Плодност доаѓа еднаш месечно од Струга.
Мора докторите се да кажат што мислат дека треба,недај боже ако бидне нешто ние по нив ќе плукаме зашто не приметиле ништо
Мене матичната ми ја предложи Ана Марија Списиќ од Чаир и Драшко исто. Можиш со упат кај Ана да одиш, само дознај кој ден е во амбуланта, сите ја фалат.