Мила јас денес бев на Мила јас денес бев на втор скрининг кај др Таше во Плодност,се со беше супер сите органи вклучивајќи гони срцето ама ми рече дека сепак препорачува да се направи ехо кардиографија на срцето на бебето бидејќи сепак они се само гиниколози и да бидеме сигурно дека срцето си е супер ама ако сакаме.Јас се согласив и ќе правам во Плодност,доаѓал некој доктор специјалист кај нив секоја последна сабота во месецот.Многу се нервирам кога вака на цела наша психичка состојба докторите прават дополнителен притисок и стресови сигурна сум дека се ќе биде во ред.Најнормално дека срценцето на бебето посилно ќе чука кога знаме дека секоја мајка кога оди на преглед е вознемирена бидејќи се плаши да не излезе некој проблем.Мене лично пред секој преглед срцето ќе ми излезе од градите,јас во тие моменти имам тахикардија а со тоа и бебето.Мој совет направи со го тој преглед за да си бидеш мирна оти дсмо некои прегледи измислуваат а знаат дека трудниците мал сомнеж да им внесеш одма ќе проверат
Не мила не ми кажа,само дека доаѓа последна сабота во месецот и дека ќе биде наредна сабота ама ќе ми се јават за точен термин да ми кажат.
Ти ја спомнале др Лазаревска од Струга, само да ти потврдам дека е апсолутно одлична, ако се одлучиш кај нејзе.
I jas bev na eho vo 28 ama ne mi go potencirase Petrova ko skrining za srce i sto e za pravo se gledase eden po eden organ gleda meri i si zbori. Site 3 taa mi gi pravese. Sega na kraj mi rece vo 32 dojdi pak toa 4 skrining li e ne razbiram
А тој скрининг ти го наплати како обичен преглед? Пошто знам дека само првиот и вториот им е над 4000ден и обично тој трет скрининг мислам дека е само подетален ехо преглед
Јас кај што одев обичен преглед го наплаќа 800 денари, скринингот 1500. Ама после 28ма не сум била на скрининг.
Мислам дека ми закажаа одма, знам дека беше среда, изгледа тогаш има амбуланта со трудници. Инаку е педијатар
Знам, знам дека е педијатар. Тоа и ми рече матичната, гинеколозите што прават скрининзи се субспецијалисти за фетални аномалии, а тој е педијатар и бидејќи нема аномалија, ќе ти кажи од педијатриски аспект мислење. Фала ти многу.
Кај др.Лиле Лазарева да не си? Голем стручњак е, не е многу зборлеста, ама е еден од најдобрите педијатри во Мк и специјалист за детска кардиологија. Јас бев кај неа во 25та недела, 1800 е прегледот ако добро се сеќавам.
И покрај толку мачкања сега приметив дека ми се појавиле мали црвени стриички, на бутовите, џабе сум се мачкала, кажете што може да се стави на црвените стрии?