Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Јас забележав дека и мене ептен ми се појавиле на бутовите и на гз а на меше до сега нема се надевам и до крај нема да имам хахаха иначе јас тука што зедов една крема забележав дека ги обелува црвените стрии дали се имаше моментот погодено или стварно ги обелува незнам

Attached Files:

2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Оф, оваа дали ја има кај нас кој знае, не сум ја видела до сега.:)

Njanje and KittyCat:) like this.
  3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Искрено незнам ни јас ја немав видено ... се надевам ќе најдеш нешто :l:

thelittle17 likes this.
  4. Larahappy

Larahappy Популарен член

Да ве пoздравам влегoв вo 20та недела, oваа бременoст премнoгу брзo прojде, веќе сум на пoла.
    Дефинитивнo е пoлеснo да се биде трудна вo летo, малце ми е пoтешкo oд првиoт пат кoга си прoѓаав сo летнo фустанче.
    Стoмакoт истo машала пoгoлем за разлика oд првoтo.

Неделава кoнечнo преглед пoсле еден месец па на ред е и втoр скрининг :D

Сите ми кoментираат дека бебетo ми е мнoгу дoле (нискo) првoтo не ми беше така 8-| да не е oд тoа штo недoвoлнo се пазам и си jа кревам малата вo раце?

5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Кога отидов на прв скринимг др со ехото ме гледаше на сраамната коска и ми падна чудно, па ја прашав нели е многу доле.Одговорот и беше втората и понатамошна бременост секогаш се носи пониско.Ама мислам дека ќе ти се дигне.Не е страшно.

thelittle17, minne992 and Larahappy like this.
  6. Adams

Adams Популарен член

Нека ти е добра мисла, се изненадив баш пријатно. Не слушај коментари од страна. Јас од почеток до крај го носев ниско цела рака и повеќе ми собираше меѓу гради и стомак.

thelittle17 and Larahappy like this.
  7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Фала @Adams :inlove:
    @Ava.84

Ava.84 and Adams like this.
  8. Маја Т

Маја Т Популарен член

Девојки вие што користите мерки за ослободување од работа, дали имате било каква информација за враќање на работа? Денес прочитав информација на Телма за враќање на јавната и државната администрација на работа од 01 февруари, каде се спомнува дека дополнително ќе се разгледува дали ќе бидат ослободени одделни категории на вработени, претпиставувам се мисли на трудниците.Не сум во јавна и државна администрација, но ме плаши дали ова би се однесувало на сите вработени? Само што решив да ја прекинам патолошката и да користам мерки, сега ова излегува.

9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Да не се враќа јавната администрација на полно работно време? Бидејќи дел од нив работеа од дома, дел со скратено работно време. :?:
    Сакам да мислам дека е тоа.

thelittle17 and Маја Т like this.
  10. Маја Т

Маја Т Популарен член

Да, тоа е, но во текстот стои дека дополнително ќе се одлучи дали ќе бидат ослободени одделни категории на вработени.Се плашам дека може да се одлучи да се вратат сите, кај нас никогаш не се знае ништо:(https://telma.com.mk/2021/01/23/нема-веќе-работа-од-дома-за-јавната-и-др/

11. Maya12

Maya12 Популарен член

Мила ова се однесува на групите кои работеа од дома односно на принцип на ротација и со скратено работно време. За бремените ќе остане додека не заврши пандемијата

12. forumce

forumce Форумски идол

Јас со првото се породив во септември, цело лето бев бремена и ми беше многу тешко. Ненормално имав отоци од жешкото, ептен ми беше склет, не можев ништо да поднесам на мене. Сега ми е супер, ладничко времето, што убаво, само кога ми е многу жешко ми отекуваат прстите на рацете. За мене е подобро зимска бременост:)

thelittle17, Ema.Sk, mace89 and 2 others like this.
  13. Маја Т

Маја Т Популарен член

Леле фала ти мила, ептен се испаничив, и мене така ми личи напишаното, ама дека кај нас се нешто се менува во последен момент и ме плаши.

mace89 and IRBBB like this.
  14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Бремените се ослободени од работа со физичко придуство се’ дури не се прогласи крај на пандемијата прогласена од СЗО. Еве и официјално соопштение од Влада од претходниот месец.
    https://vlada.mk/node/23684
    Така да don’t worry :).

Pacient srna, mace89, natasam and 4 others like this.
  15. Маја Т

Маја Т Популарен член

Фала ти најмногу, се смирив сега:)Го прочитав соопштението, ама пак си помислив да не им текне нешто да сменат:)Се надевам ќе си важи одлуката на Влада.

Autumn Love, Lisicko and IRBBB like this.
  16. Lisicko

Lisicko Популарен член

Да се надеваме, само што се спремав да се ослободам.. И докторка ми рече дека нема шанси да ги прекинат дури се породам, тоа е крај н август ми е термин, пa да се надеваме дека нема да им текне да сменат нешто одеднаш

Маја Т and IRBBB like this.
  17. Маја Т

Маја Т Популарен член

Јас сега треба да го прекинам боледувањето и да се префрлам на мерки.Само што се решив за мерки, се надевам нема да ги прекинат.Верувам дека ова е само за администрацијата, но кај нас никогаш ништо не се знае:)

Lisicko likes this.
  18. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Од сигурни извори ќе сме ослободени со крај на пандемијата, прогласено од СЗО... па може да сме бели мечки, заштитени со закон :whew:
    Сакав да споделам и прашам, во понеделник влегувам во 4ти месец, абе луѓе многу сум слоу моушн, сега сум сред селење, и милион работи, ама како да ме прегазил тенк се осеќам....
    Кај е таа топ енергија од втор триместар? :fubar:

19. Маја Т

Маја Т Популарен член

Фала ти на инфо, цел ден ми помина во мисла.И мене ми беше исто и баш се чудев зошто сум сеуште толку уморна.Сега само што влегов во петти и се чувствувам ептен енергично:)Дури не знам што да правам си себе:DУште малку време и ќе ти се смени.

Pacient srna, Natashka1988 and IRBBB like this.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Уживај ја и таа што е, оти од втората половина на втор триместар ќе почне сѐ да те боли, да те чеша, да се прејадуваш, да се дуеш, да не можеш врвци да си врзиш, ни јакна да запетлаш, да стануваш пак за во вц, да не можеш да најдеш позиција за спиење... :x