Кај мене 7 ,8 се намалија еве сеа 9 ти кога ке си легнам киселини неможам да спијам дур не се исповратам
Те држеле и тебе. Мене со малиот така ми беше и буквално кај стигнев надвор таму повраќав а обично навечер.
Jas pak nemav ic macnina,nit so prvoto niti sega,isto kako da ne sum trudna,e sega veke pocnav da osekam deka sum trudna devetiov ke me izmaci,pocnaa nekolku dena kiselinive
Јас сум 39н+ и уште си повраќам Едино што се намали е не повраќам од се што апнам како до 4м ,ама па неможам едни 5 раб да јадам само , и ќе се најадам салам и пак преку една ден фиксно повраќам . Киселини малку имав до сеа . Јаболки мн јадам и мислам дека до нив е , еден период не јадев и тогаш баш имав изразени киселини ноќе , сега едино коа јадам тесто нешто така домашно месено ме фаќаат , ама јаболки зимам и бадеми исто и тие мн помагаат си каснувам коа имам дома .. со ќерка ми исто вака бев со киселини уште помалку од сеа , па со косиче се роди
jas na prvata bremenost mozit i neko clenki ke im tekne dehidrirav povrakanje so infuzi du 4 mesec posle malku se namalija ama nemase den da ne povratam se do poragaj ama eve sega sum skoro 6 nedela mi pocnaa nekako macnini ednas samo povrativ losenje se nadevam dek nema da bidam kako prvata na prvata bremenost mi pocnaa posle 11 nedela a sega mn rano nz
Од кога почнуваше трето тромесечје мамички? Јас 26 та недела сум а ова календаров на 28 ми овај месец ми кажува дека ми завршува второво
Прокулин капки смеам ? Очите ги надразнав од моливче за очи некња ставав , ама изгледа постарото сум го земала од куферче у брзање и два дена ме излудеа , чешање и печење и малку црвени се
Јас сега сум 9та недела, дури сега почна повеќе да ми се гади, до пред некој ден само осеќав одбивност спрема храна, ама сега хаос сум.
Исто... и уште ми е повремено така... јади помалку, почесто и повеќе лесни работи...Ѓумбир ми помогна, овошје, на залчиња и по малку...кога ќе ми текне на кисела зелка можам цревата да си ги повратам...
Не е џабе, си го зема бебенцето тоа што му е потребно... Ако не можеш сиров ѓумбир, има таблетки, Antimetil, препорачани од гинеколог, на база на ѓумбир, мене ми помогнаа, ако ништо друго да се ослободиш од надуеноста, и полесно да се свари храната...
Би требало докај 12та недела да престани... Јас со лесно поминувам досега, ако не ми се наплати прикрајот со киселини