Да сменети се, сега има ново паковање и во Фемибион 2 има додадено плус витамини затоа и цената порано беше околу 800 а сега се околу 1100
Јас земав гел за туширање и млеко за тело од Мустела (имаат акција до крај на месецеов во аптеката во капитол мол -20%). Планирам бекутан невен или павловичева за газе да доземам, судокрем или бекутан цинк за недај боже црвено газе, влажни марамчиња и памперс од Памперс. Вчера си правев список со потребни работи, треба веќе едно по едно да се купува да не се фати голем трошок на крај
Јас Веледа дефинитивно, по скапа е ама има куферчиња и повеќе се исплатат, иначе органска козметика е.
Според мене во Систина, кај Димчев, а ја фалат и Симонида од Ремедика. Едит: тој фактички ти е втор скрининг, првиот е нели во 13та.
Значи многу работи се сменети. Јас ги гледав баш и составот беше потполно ист. Само омега 3 беше плус. Има и фемибион 3 за доилки, ама кај нас ни тие ги нема. Прв е од 11 до 13та недела. Тој околу 20 е втор скрининг.
I jas denes bev bozem da kupam,se mislev za weleda,bioderma i eucarin,pa me predomislia demek da se rodi da vidime kakvo kozice ima prvo i be kupiv nisto
Lele i jas ova se mislam. Zemav da gi googlam mnogu preparati ima be za bebe use maslo za masaza za relaksacija koa vidov ne znam dali da se.smees.ili sto da prais. Bebe da ima.potreba od relax masaza.pa uste so specijalno maslo Jas za mene si koristam l'occitane i prvo taa ke ja zemam mleko za telo i sampon/kupka plus pavloviceva za gazot. Ako ne i odgovara jas ke si ja potrosam taa pa ke probame neso drugo
E za sincevo pogolemovo losionot na Corine de Famme go koristam,i mn sum zadovolna,pa i za toa se mislam
Мене ми се случува ова од време на време, и си увртев дека е лимфен чвор, ама како би бил чвор кога барам на местото и нема, сите се нормални и точно, само на допир како модрица го чувствувам.
Еве ме. Ме болеше на допир на 2-3цм десно од папок и почнав да заприметувам дека таа страна од стомакот ми е поиспакнат. Испадна дека тоа му е главчето на бебето, господинот е карлично стокмен и сега кога е малку поголем, цела топка имам тука, потврда од останатиот дел на стомакот. Јас мислам дека веледа ќе земам, сепак е органска.
Очигледно си е нормално, сепак голем процес се случува внатре, мора да осеќаме и вакви промени. Мене обично ако осетам некој нов симптом денес, за ден два ми се случува да го прочитам како нормална појава во некоја од апликациите.
Веќе кога спомнавме бебешка козметика, па сакав да ве прашам каков прашок и омекнувач ќе користите за бебе, сте размислувале ? Јас прееска бев во маркет, имаше бебешки омекнувачи на силан, семана, дуел, нила, бекутан.. сите ги испомирисав и најубав ми беше бекутанот, некако најнежен. Во темата бебе исто читав искуства на мајки, најмногу го фалат ариел бебешки но не го најдов денес. Треба да се почне да се пере постелнина за креветче и алишта за бебе...
Во моментов пере машината со бели алиштенца, после ќе оди таа со шарени, а утре ќе пеглам. Зедов Персил сензитив. Омекнувач не ставив и не планирам. Машината ја пуштив со дупло плакнење, да не остане ништо од хемијата. Бебе е, секако убаво ќе си мириса само од себе, мислам дека омекнувач стварно не му треба. Е сега ќе видам како ќе излезат алиштенцата, ваљда нема да се многу крути.
На колку степени ги переш? Мене ме советуваа во друга тема дека можам да ставам повеќе алиштенца со различни бои, и оние марамиците што се фаќачи на боја, дека не се уништувале така алиштата, на 40 степени планирам да ги исперам, а постелнини, пешкирчиња, тетра пелени, на 60 стрпени.
Не верувам дека Веледа би направила иритации, мислам зависи од бебето сепак, ама нека кажат и поискусните мајки, јас што прашував сите ми викаат органско е подобро.
Белите ги пуштив на 40 за прво перење, потоа кога ќе има флеки ќе ги перам на 60. Шарените планирам на 40 со такво марамче за бои. На сите етикети пишува 30 препорачана температура, ама мислам ок е на 40. На мојата машина нема 30, само 20, 40 и нагоре.
Да не зема нешто за флеки? И мојата машина нема 30 степени, од 40 па нагоре. Јас овој сакав да го земам на сликата, таков е твојот, или сум утнала нешто?