Kakvo e toa duplo pranje? Jas iam program so pretperenje ama toa e za na 90 koa peres, na ova mislite? Ili posle perenje pustate samo plaknenje?
Честитки мамичке, здрава и жива да е Марија, срцка мала, брзо да се навикнете една на друга. Како се породи природно или со царски...
Честитки мила. Ја заслужи оваа среќичка , сега уживајте. Да е жива и здрава и што побргу да си добие братче или сестриче
Или пред перење , или уште еднаш само на плавење има кај мене оние мини програми за плакнење само центрифуга и сл .. Кај мене има на речиси сите темп предперење и на 40/60/90 , зависи само што иам селектирано .
Jas zemav i se isprav sp Frosch od zegin go kupiv,ne e jak baska mn malku se stava i ne se koristi omeknuvac,okolu 350 denari mislam bese,eve i slika ke stavam i bas na bebe mi mirisa se
I jas taka gi isprav se na 40,osven tetra peskiri postelnina na 60 i direkno vo susara meki za merak,bez omeknuvac
Да те прашам пошто се токам да порачам од iherb, некој ми рече и царина се плаќа, како е твоето искуство?
Vtorata opcija mi e podobra posto programot so pretperenje mi se preporacuva za 90stepeni,aj ke stais pomalce nema veze ama mn e dolg 3 saati i poveke moze trae ic ne go koristam realno koj ima vreme da ceka tolku
Здраво женички, јас пак да се пријавам со мојата загриженост.Втора бременост а поголема загриженост за се што ќе ме здоболе. 17 недела веќе, болкички си имам, непостојани, де на лева страна, де на десна, де на средина, па осеќам како затегнување, како притисок да ми се ствара доле ниското, како нон стоп да ме притиска на бешиката и да ми се оде до вц. Уринокултурата во ред е резултато, на 15 овој месец бев на контрола се во ред бебе супер се развива, почна да си мртка... Е сега од кога се слушнав си матичната мми рече да земам утрогестан, навечер ставам, наутро пијам, плус магнезиум. Сабајле кога станав ми истече нешто од доле, си велам ајде од утрогестанот е и да имашее бело нешто како да е од вагиналетата, ама имаше и како млаз тесност обична проѕирна цел круг, и се мислам дали е исто од вагиналетата.Одма низ главата триста филмови си направив да не ми истекло од плодова вода таа течност, се плашам многу, а контрола имам дури накај 15 февреуари, кога ке го правам вториот скриниг, страв ми е исто тие болки да не се од скратено грло на матка и за тоа читав многу, матичната до сега не ми мерила грлото....И со првото имав болки, се секавам на вториот скрининг 20 недела некаде се консултирав со доктор ми рече дека е нормално....сега ке одам на приватен за тој скрининг, се надевам дека се ќе биде во ред....дали да одам кај матичен или да си чекам до вториот скрининг...Незнам зошто ама премногу се плашам оваа бременост, и да не се случе нешто неубаво, и од се
Mi izgleda se plasis od sto si se rascitala mnogu po netov. Zaso ti dale utrogestan? Normalno e iscedok da imas so ili bez niv, izgleda si zaboravila od prosliot pat. Grlo ke ti merat na vtor skrining sigurno, ama ako se panicis odi porano samo i toa ehoto ne e bas dobro mn cesto da te zraci. So lesno
Утрогестанот ми го препорача матичната уште во 3 месец, како подршка бидејќи имав болки исто доле ниското, одвреме навреме, после прекинав и еве оваа недела пак се појавија болките што незнам дали се нормални за крајот на 4 месец, па ми рече пак да ги земам да ги ставам исто со магнезиум 400. Болки си ги имам секако пак ама непостојано затоа ми е страв да не е нешто друго.Ми велат сите дека и од што бебето расте веќе може да се јават такви болки, дури како приситок доле кај матката
Девојки дали може матичен општ лекар да издаде упат за на генокологија? Да знам пошто генекологот ќе ми биде на одмор а ќе ми треба упат
Иста бев и јас, од 8ма недека се жалев на болки доле ниското, не било ништо само ми викаа а ме гледаа повеќе доктори. За тие болки еве ќе ти кажам лично уште ги имам, 28ма недела сум. За нив магнезиум цитрат ќе пиеш, ако ти се многу јаки можиш и до 800мг магнезиум некој ден да пиеш, не подолго од една недела. Јас една пијам 600, друга 800, друга 400. Другото течното би требало да е од утрогестанот што го ставаш, имам и јас ставано, знае да направе хаос доле на гаќите, не се плаши. Паники не кревај без потреба, знам дека сме прељубопитни и се читаме и после оф леле, ама не сите сме исти и сите различни болки и симптоми имаме - иако во глобала се исти само различни, и сфати дека болките се нормални, посебно ако ниско го носиш бебето. Јас одев по дежурни нонстоп и со рака ме проверуваа, и нонстоп ме гледаа дали сум затворена на грлото и секогаш само со магнезиум ме испраќале дома. Мој предлог за ти лично да се смириш е да си закажиш кај матична, да одиш да ти го измере цервиксот колку ти е, до сега требало да ти е измерен, вагинално се мере, може и таа го измерила ама не ти кажала бидејќи ти е добар. Прашај ја колку мг да пиеш, и нека ти ѕирне плодова вода, дотоци. Крвна слика и мокраќа еднаш месечно проверувај си и уринокултура, и за втори брисеви прашај ја може ќе ти земе пак сега. Мада верувај се е во ред, но бидејќи ти е далеку 2риот скрининг што ќе го правиш приватно рече, оди си кај матичната за да се успокоиш. Не може, јас имам прашано во иста ситуација бев.
Ми се пријадоа поховани рибини прсти,ги видов во фрижидер , јадете ли вакви работи,дозволено ли е бар еднаш во бременост.Ги мислам цело сабајле
Ја читав дека риба што содржи жива не треба да се јаде. Туна, сардини, никако не јадам. Само не знам шо риба има во фиш фингерс.