не не наместена си е она баш сега ме прегледа вика супер е со главата надоле спуштена,само уште да почнам побрзо да се отварам
Ако ти е за утеха јас во 10та недела се онесвестив и паднав на лева страна, цела страна ме болеше со денови, рака, нога, бут. Фала Богу се беше во ред и со мене и со бебе. Сметам дека не е страшно пошто не си паднала на стомак, не се секирај. Оди си на преглед, тоа ќе те смири. Не е итно пошто немаш ни болки.
Не е страшно.Мајка секогаш со влечки се бањај или со нелизгачка подлога.Како расте меше рамнотежата е расклатена па затоа често паѓаат трудници и на стомак.Обично се без повреди.Затоа мислам дека и кај тебе не е ништо, само следи бебече дали мрда.
Мама на која фирма е овој Магнезиум и дали е во форма на апче? Се презаситив од прашоците, почнаа мека столица да ми прават па сакам да земам цитрат.
На Синерџи е мила.Мене ми е многу добар зашто е заедно со вит б6 и ми делува баш смирувачки.Во форма на апче е.
Девојки пак јас со моите паники.Вчера вечерта имав некои чудни болки во стомак и не го осеќав бебе како што обично го осеќам навечер ( рано е за осеќање, 18та недела сум, но обично го осеќам само навечер)Многу се исплашив, а и сеуште ми е страв да не се случило нештоДенес сум добро, немам баш никакви болки.Дали сте имале некое вакво искуство во овој период од бременоста?
Ќе го споделам моето прво искуство. Денес ми земаа брисеви за ПАП тест и уште некои др испитувања, а и ме гледаа на ехо (вагинално ваљда со едно такво внатре го стави). Ништо од тоа не болеше воопшто. Инаку мене докторот ми рече дека Фемибион не се добри, да се префрлам на ПреМамаДуо. Ваше мислење во врска со ова?
Јас во првата бременост јадев паштета, овде тогаш беше хит паштетата. Од тогаш па се до пред некој месец не бев пробала. Пршута и јас јадев, маж ми донесе од Италија ама не беше којзнае колку да се секирам
Малце така непријатно е чувството, може и малце болка да осетеш ама не е страшно Јас сум многу задоволна од Пренатал на Џејмесон од Еурофарм. 140 ми е хемоглобинот, никогаш не ми бил толку
Имало два вида, јас овој другиот го земав али го сменив после. Твојот изгледа подобар А за движењата не се секирај, некогаш ќе го осетиш почесто, некогаш поретко. Уште е малечко, мене ми се случуваше еден ден да го осетам па после неколку дена не. Јас сум сега 19+ и сега дури го осеќам претежно навечер Не се грижи се си е ок штом на прегледот било добро
Само кај нас во Мк одиме на ехо на 2-3 пати месечно, а колку е тоа здраво е дискутабилно, колку што читав се препорачуваат само 3 ехо прегледи во тек на цела бременост. Јас и со првото имав високо ризична бременост одев на ехо 2 пати месечно па ете го здраво дете, сега исто пак, се надевам дека навистина не е штетно.
Jas si jadam prsuta redovno, uvozna zaso mora da e proverena za salmonela listerija i sl, secena vakumirana. Isto i za dr suvomesnato pecenica,kulen cela bremenost. Inace dorucek vecera ne ostanuva sto da se jade