1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Сигурно ќе биде добро, не се секирај...штом Боби рекол дека е чест случај и дека ќе се повлече...верувај му. Се ќе биде ок!
    Амнио можеш и во државна да правиш (сестра ми правеше во државна и супер помина) разликата е што во државна е без пари, а во Систина е околу 300евра.

2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Да ве прашам дали вчера завчера некој има закажано приска за почеток на Октомври?

3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.348
    Допаѓања:
    28.384
    Знам дека како и да е мора некако да излезе :D :D А за болките немам страв мора да се истрпат дали на овој или на тој начин.Само се надевав на природен пораѓај,сепак природно си е природно ама што е тука е.Само да сме здрави и живи.позз

4. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Искрено во моментов и многу повеќе пари би дала само да знам дека е сигурно се во ред. Ноќеска не можев да спијам и се изначитав за цистите - за среќа навистина секаде пишува дека во повеќе од 99% од случаите не се никаков проблем, ама останува оној 1% (се т.н. мек маркер за Едвардов синдром, иако пак таму со придружени со други структурни недостатоци кои кај мојот дечко ги нема, напротив, Лазаревски рече дека супер се храни, дека е пропорционален и крупен).
    Сега бројам денови (и саати!) до следниот преглед, па после и амниото. Ако не полудам до тогаш.

5. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    37.186
    Не грижете се за цистите. Во 99,999% од случаите се повлекуваат сами од себе. И малава моја во 17 недела имаше две цисти на главчето, ама до 26 недела ги немаше. :) Еве ја сега, здрава права цуцка на мама. :inlove:
    Не си создавајте непотребни грижи.
    Darcy, гледам дека ќе правиш амнио. Јас би те советувала ако можеш на приватно да го направиш или ако веќе го правиш во државна гледај да им ги земеш шприцовите со течноста и да ги однесеш во Ману на тестирање. Во Ману резултатите се готови за 3-4 дена, а во државна за 1 месец :^) Јас знам колку е стресно чекањето на резултатите толку долго :x

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Во Систина ќе го правам, пријателките ми рекоа се чекало две недели некаде... На интернет има информација дека иницијалниот недетален резултат може да биде годтов за околу 3 дена, не знам кај нас дали го даваат...
    Ти благодарам за поддршката :)

7. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    утрово бевме на контрола и цтг, се беше во најдобар ред, конечно почнав да се отворам, за жал само 1 прст сум била... незнам дали се подотворив благодарение на синоќнешниот секс хахА како и да е, летам од среќаааа, а сега кога знам дека нема назад, некако ми е страв дали ќе втасам се навреме додека да почнат јаките болки... почнав да прам по нешто, кифли, некои солени глупости, слатки, за да имам што да извадам на маса кога ќе ми идат гости дома :)))

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.646
    Допаѓања:
    15.824
    Хахах ме изнасмеа со кифлите бебето93,нека ти биде со лесно,па со песна да отидеш на пораѓај :D

9. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    како изгледа крвта што треба да ми се појави при бришење со тоалетна???

10. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Ако мислиш на чепот, прво бело со розево помешано како со конци, т.е како линии ишарани. А може и темнокафеава на едно бришење две. Различно е кај сите. Кај мене беше темнокафена помешана со бело.

11. melisita

melisita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20

Дури денес излегоа датите за закажување, јас закажав за првата недела во Октомври

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.236
    И јас бев сабајлето отворена еден прст...нокта во 4:10 керками се роди.Значи и твоето бебе наскоро ке те гушка :) со лесно

13. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    одвај чекам :)
    аа и прееска ко се капев и ко се одмивав како мн тегаво, со прстите го фатив и како тегаво беше, не како бел исцедок туку како гума.. чисто бело беше ..

14. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    бебето ти си веќе на крајот штом ти потекло такво лигаво,имам слушнато дека ако ти потече такво скоро ќе се породиш со среќааа :) и јас сум при крај 38ма недела сум

15. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    бебето ти си веќе на крајот штом ти потекло такво лигаво,имам слушнато дека ако ти потече такво скоро ќе се породиш со среќааа :) и јас сум при крај 38ма недела сум

16. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    се надевам :) јас 38 + 5 дена сум...
    а тоа лигавото што имаш ти слушнато, каква боја треба да е...?
    соо лесно да ти бидии и за брзо да се олесниме хехе :)

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Bebeto ајде со лесно нека ти е. Викаш сабајле си била отворена еден прст. И што ти рекоа, кога д одиш пак? А болки имаш? :?:

18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    166
    утре одам пак на цтг, оти денеска имаше некоја контракција.. па да видиме како че биди утре... болкиве шо ги имам се само во долниов дел од стомакот, како најјака ко че ти биди менс, значи издржливи т. е далеку од неиздржливи.. ии сега пола саат веќе, кога седнувам на шолја и сега еве седам на стол, мислам дека детево пририсказа надолу хаха и дека некој дел од телото че излези хаххаха.
    незнам какво е чувството за напон ама според мене, немам.... а и за болкиве, изгледа сум безчувствителна или допра иди страшното, бог знај :)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Труднички... Ептен сум тазе. ПО моите пресметки 5та недела. Тест позитивен - секако! Ќе ве замолам да ми го кажете вашето искуство. Кога го направивте вашиот прв ехо преглед и дали веднаш почнаа да ве гледаат вагинално! Имам лошо искуство! Ме пецка на места во стомакот на моменти. Дали е тоа нормално?
    Ви глагодарам од напред!

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.236
    Мене вагинално ни еднаш не ме гледаа.А прв пат на ехо кога појдов бев 3 и пол недели бремена.Честитки и со лесно бременоста

Бебето ме насмеа :) какви напони бре зар дома ке ги чекаш :D
    Напонот е исто како во вц кога одиш и кога мораш да напнеш јако за да излезе нешто..само овде тоа нешто е бебето и напонот е појак нормално.Ми текнува кога јас бев во најаки болки сестрата зеде формулар да потполнува.И ме прашува како се вика маж ти кога е роден.јас изгубена цела викам незнам ништо ни име ни ништо не ми текнува.Скроз бев блокирана :$

На heppymom и TIGARCE86 им се допаѓа ова.