Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.519
    Допаѓања:
    8.947
    Не, немав јас такви болки, дирекно родилните ги добив. Ама тие се баш како посилни менструални, со стегање на стомак и како нагон за во вц и во правилни интервали. Ама што читам тука и блиски што познавам, многу ги имаат тие брекстон, уште од 8 месец.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    На моменти ме заболува, ама слабо, не се така чести на неколку минути, и ако лежам е добро, ако одам ме фаќаат.

Абе многу се непријатни некако, ќе земам утрогестан ќе ставам, ме нервираат, до после ако не се подсмират може и јас до дежурен да отидам.

Такви менстеуални по цел ден? Или како те држеа? Мене на неколку саати ме фаќаат, ама со ист интензитет се, слаби, ќе ме држат така некое време, и ме пуштаат, после некој саат пак, пиев магнезиум, и бебето некако ептен почна да се тегне го осеќам.

3. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    И јас попладнево со некои стегања во стомак, во предел на папок. Се стврднува на 3,4 секунди па пушта ама нема болка никаква. Изгледа се тие брекстон хикс контракции. Баш ми се некако језиви, инаку 31+1

4. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Цтг свиреше цело време, сестрата ме местеше во различни позиции и ме прашуваше дали воопшто ја имам осетено денес :x Баш напротив, најактивна беше цел ден, ко за беља мирна буба на цтг. Се извадив од памет, почна да го мрда стомакот и почна и бебе да мрда. Си заспала најверојатно, си одмарала 8)

На контрола докторката вика се е во ред, плодова вода има доволно ( нели немаше доволно во понеделникот :^) )
    И дека сум 39+5 за два дена точно на термин пак да дојдам. Во случај ако не се породам до тогаш, најкасно до 02.02 би ме чекале.
    Се прашувам зошто ако помине термин ги плаши толку, со редовни контроли ништо не може да биде. И по 7-8 дена надносени бебиња се раѓаат здрави и живи.

На mace89, Tina-fina, Nefertiti. и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Со лесно да ви е мајки.. .синоќа сум сонувала дека сум отишла царски( а ич не го сакам тоа) а само 27 недела сум. :D:^)8)

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Девојки знам дека прашањево не е за оваа тема ама оваа е најпосетена па ве молам ако има некој во слична ситуација да бил да ми одговори, резултатове од прискава не се баш сјајни
    fb- hcg e 3.35
    PAP-A e o.66
    да напоменам параметрите од скринингот беа супер , правев нифти денес ама додека стигнат резултативе ако не полудам добро ќе биде

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    2.551
    Што ти е напишано, каков ризик... Не паничи.. Што вели др. За резултатите... Мисли позитивно. Ќе биде добро

8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Па да како менструални со затегање во стомакот ме држеа едно два три сати во денот и со магнезиум ми понинуваа

На jarec6, ...Arthemisia... и thelittle17 им се допаѓа ова.
  9. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    кај овие вредности пишува 1 : 121
    а долу ко демек низок ризик, докторот рече па не се баш добри
    резултатите ма да рече незнам ја не им баш верувам зошто ехо беше супер ама за сваки сличај пренатален обавезно

10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Tie se,braxton hicks ne treba da bolat samo stvrdnuvanje e. Jas od pred nekolku nedeli gi osekam ovie,inace 29 sum

На thelittle17 и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  11. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.313
    Допаѓања:
    2.551
    Мила не паничи, мене ми рекоа ниту еден пренателен тест, ниту приската се 100 проценти точни. Значи штом пишува низик ризик, е во ред. И мене ми пишеше низок ризик. Не паничи, тоа се само статистики. 3 доктори прашав и ми рекоа е во ред.Штом ехото е во ред, нема никакви индикации на ехото, се е во ред. Правев 2 еха и се беше ок.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Оф стварно се надевам дека е така, денес ми се скрати животот мислам , после толку чекање и разочарувања мислев дека веќе е све океј ама ете не било така, ти благодарам мила за подршката

13. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Sto ne si odis na skrining kaj Dimcev vo sistina ili Petrova vo remedika dur cekas

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Па јас веќе бев на скрининг и кај матичнава и на приватно кај што си одам мислењава и од двете места беше ехото е супер само резултатите од приската лоши

15. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I niftito veruvam ok ke ti bide

На Prolett и Slonce91 им се допаѓа ова.
  16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.275
    Допаѓања:
    4.942
    И кај мене е така, покачена бета, а добро ехо, па не направив ништо само здраво се изнервирав, не правев пренатален, отидов во 17 недела на 3то мислење, ми рекоа дека е ок бебето и дека приската нема никакво значение, дека е преголем ризик да правам амниоцентеза бидејки лошо е поставена постелката. Јас кренав раце, бебе е ок, мисли позитивно, ке биде све ок

На mace89, Prolett, IRBBB и 5 други им се допаѓа ова.
  17. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.836
    Миличка не паничи смирисе ... ако двајца доктори ти кажале дека ехото е во ред значи се е во ред тоа е статистички гледам многу пишуваат дека имаат повисоко хцг .... се ќе биде во ред и нифти ќе биде супер :l:

На Prolett и Slonce91 им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Тебе ти рекле дека пренаталните не се точни ама нее така.
    Амниоцитеза и пренатален тест е најточно испитување на хромозомите на плодот.
    Не се нервирај, смири се и така си правела нифти за скоро ќе дознаеш дека сее ок.

На ALISA0000, natasam, Kitten и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Фала мила се трудам да мислам позитивно и се молам све да биде океј

20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    5.695
    Исто и мене така ми кажаа како тебе , ако не бидам до термин , 1ви на породување да одам , ја и ти ден разлика сме , а гледам мн ги остават и по термин до недела дена . Ја имам болки и во половина и напред затегања и отворена еден прст , ама уште не се оние правите , ќе видиме деновиве ајде што ќе биде иаме уште до термин , може ќе почне процесот и кај двете сам :angel:

На ivance.., Ema.Sk и thelittle17 им се допаѓа ова.