Ne Duso ot kako vlegovme vo 12 nedela hranata edvaj mi varira me smeta zeludnikot kako dasum polna a navecer epten mie loso mnogu macnina imam cela nok si sedam eve i sea istoto edvaj mismiryva sea ke probam so mleko kako sto kasa mose kemi pomogne tu blagodaram mnogu
Вака ми беше мене пред неколку дена, како тапа болка лево и десно од папокот, па и самиот папок ме наболуваше. Баш вака како што опишуваш, чувство како да ти е изгорена кожата. Тие денови гледав повеќе да сум во седечка положба, само така ми беше пријатно, пиев магнезиум 2 кесички на ден и б6, мачкав стомак со млеко за тело едно 5 пати на ден и ми пројде после неколку дена само од себе. Се консултирав со матичната, рече дека е нормално, се растегнува кожата од наглиот раст на бебето во овие недели. Иначе сега сум 26+1 јас.
Претпоставував дека најмногу е од наглото растегнување на кожата или дека може бебе да е поставено тука па да ја оптегнува повеќе па затоа да пржи така.... се мачкам и јас по повеќе пати во ден ама ништо ....може денес да боли утре не или денес утрото не ама одручекта да неможам да се допрам.... јас па во седечка положба мислам повеќе го затегам ме боли повеќе и гледам да лежам Фала ти миличка гушки
Вчера за првпат осетив остра болка што се појавуваше на периоди и траеше неколку саати. Денес пак истото. Вчера се утепав од ѕвонење кај докторот бидејќи требаше да закажам и за резултати од испитувањата, ама не добив никаков одговор. Веќе почнува да ме загрижува ова чувство. Инаку од денес сум 10та недела.
Ајде и тука да подосадвам малку..Има некој што имал бледа цртка и да нема прогрес во рок од 2 дена? Порано направив тест т.е пред да треба да добијам и позитивен беше со бледа црта и денес ми е денот кога требаше и пак има бледа..Не можам да извадам од глава и си седам си плачам стравувам пак од спонтан иако знам дека има жени што воопшто не им покажува позитивен толку рано а сепак се бремени..Стомакот ме болеше 2 дена и освен градите и некогаш знае да ми се сврти друго не осеќам ништо.. Горниот е од некни долу е од денес ..
Мила ај трк до лабараторија и провери бета. И по 48 уште еднаш, треба да се дуплира вредноста. Тестовите ти се позитивни, не мора да се интензивира линијата, може поразредена ти била урината.
Јас би вака одма за трето чим го родам второво.Ќе ти биде најубаво на цел свет, тие преубави маки,неспиени ноќи се најубавите спомени.Јас живеам за нив,за децата мои
Тестовите се позитивни ако денес ти е дата за добивање и ако си имала покасна овулација или па покасно да е зачнато затоа се бледи линиите....Најубаво да си испиташ бета денес на пример и понеделник пак да видиш дека правилно се дуплира Позитивна мисла не ти треба стрес сега ссо лесно да ти е
Пак ќе биди ниска и пак само стрес ќе си правам..8ми треба да одам на контрола,барем недела дена да ми доцни и за бета..Уште тоа да го натерам мажот ми и да ме отепа дека си правам без потреба стресови..
Позитивни ти се тестовите , не плачи , радувај сеСо лесно На мене 2 дена ми каснеше па беше негативен, еве ме 37 недела
Јас...мене позитивен ми покажа 4 дена пред датумот за добивање, и секој ден правев до денот за добивање по два теста и никогаш не стигнав до интензивна линија цело време беа бледи, па еве го мажето спие до мене...знам дека не можеш да се опуштиш ама мораш малку...оди излези занимавај се со нешто да ти се пополни времето и се ќе биде во ред
Кој ти е прв кој втор?Кај виолетовиот ми изгледа потемна...позитивни се во секој случај .Направи си и бета
Без нервози,позитивни се. Не е ова бета вредности па за два дена да се дуплира бојата, не си прави стрес. Мене 16 дена од каснење негативен ми даваше. Направи си бета ако сакаш да си се смириш и немај гајле. Ќе биде се во ред
Јас имав ваков резултат на денот кога требаше да добијам. Тестот го повторив за 5,6 дена и се појавија двете цртки. Инаку позитивен е, рана бременост. Почекај уште неколку дена и ќе видиш две цртки
Jas stavav po dve navečer, vo 6ta nedela prvo eho mi namali Dr na edno. A Sega gi pijam. Do 3ti mesec si imame priroden progesreron, zoltoto telo sto go lači. Sega mi kaza Dr ne mi bas od fajde, reče sigurno okolu 20 ke treba
Не може да имаш цртка на тест, а ниска бета. Баш обратно, кога не ти се чека до каснење бетата најубаво покажува. Добро ти викаат сите, направи си бета, позитивни ти се тестовите и линијата ти е потемна на вториот. Уште е бледа пошто бетата тек ќе расте, опушти се малку и не прави веќе тестови, немаш потреба.