Девојки прочитав на форумов незнам која членка имаше пишано дека има во аптека индикатори да се провери дали е плодпва вода или исцедок Знаете кој се тие? Имам исцедок ама ептен како вода неколку денови а на контрола сум на 24
Па најубаво да прашаш во аптека, секако ти не си во мк и не знаеме како се викаат точно таму. Плодова вода кога ќе тече не престанува, најверојатно ти е исцедок.
Не престанува менувам влошки по 100 во ден 3 ден е вака ... се консултирав ми рекоа да појдам на болница
Мамички, како се справувате со главоболки и дали имате чести главоболки? Јас имам често тапи болки и понекогаш траат по 2 дена и ништо не помага. Инаку 20+6 сум.
Никако за жал. 3 дена со ред имав главоболка, ама онака баш интензивна со пулсирање. Ќе поднамали па пак ќе почне и така во круг три дена. Многу вода, лимон, кафе со лимон, кока кола, благо, масажи...едноставно нема што не пробав. Денес фала му на Бога сум добра. Читав дека главоболка во овој период може да е индикатор за потенцијален покачен притисок, 20+1 сум јас. Мерев и притисок, низок е дури, воопшто не е покачен. Исто пишуваше дека хормоните знаат да предизвикаат главоболка во второ тромесечие. Изгледа ќе треба да се помириме. Мене порано ми поминуваше од неколку голтки кока кола, ама последниве три дена се беше џабе дур сама не реши да помине.
И мене ми пука главата мислам пукнав, учите ми се затвараат. Денес се измасирав со ова на вратот и грбот и ми помина малце,и болките во грбот ми се смирија.
Девојки, до која недела боцкавте пролутекс во стомак? Јас сум 9+ со близнаци и ептен ми е некако затегната кожата на стомак, скоро и да неможам да ја штипнам. Се мислам да не направив некоја беља што боцнав во стомак?
Јас имам куче и не ми паѓа на памет да го дистанцирам,ни сега ни здравје кога ќе дојде бебе,нека се поедуцира малку докторот твој,не се секирај воопшто,нема опасност никаква.
Ќе си потфатиш кожичка постранично од папокот, кон надворешна страна. Јас така правам, само таму можам да фатам кожичка.
Истите ги примав кај Ивановски, а немав никаков проблем веднаш ми ги воведе на почеток и исклучи и двете на 1 скрининг. Според тоа што гледа на ехо рече нема потреба. Во право беше, уживај.
Само да известам Бев на болница пуштија цтг бебе успано вода ладна ми дадоја се раздвижи требаше 1 сат само 30 мин бев супер беше. Не е плодовата вода некоја инфекција е ми зедоа брис резултати за 3 дена. Се е во ред како и да е така му на бога.
И јас имам куче дома веќе 5 год. Бремена сум 7 месец и не планирам нигде да го давам, башка мојот спие и со нас во спална ама нормално во негово креветче на спална научен е никако не иди, бебето нормално на почеток ќе биди и тоа со нас в соба после здравје во нејзина. Мојот од страт нејќеше сам да биди и нормално бев свесна кога го земавме дека ќе дојди до ова еден ден инаку седиме во стан. Ќе се одржава хигена максимум како и досега и то е то. И мене ме прашале шо со кучето сега мојо одговор беше НИШТО прво дете ми е тоа . Без него во короната ќе збеснев сама цела бременост и пред тоа дека јас од дома работам мажот ми оди на работа. И тој е кефој дека не е сам, дури одевме двата 8 сати сам си седеше и бељи не праеше и сега да го дам негде нема шанси. Сега пак плус до стомако ми лежи нон стоп осеќаат сигурно. Така да ич да не се секираш не си ни прва ни последна со куче и бебе дома, а за Токсоплазмата и јас знам дека се пренесува од измет од мачки само и тоа и мачката треба да има, ама домашна чувана мачка не верувам така да уживај си .
Можеби ќе звучи глупаво, ама ја на крпа турам малку ракија и ја врзувам околу главата со делот со ракија на челото. Ја врзувам најцврсто стегната што можам. Ми поминува мене така. Последен пат неколку дена ме болеше, а од ова ми помина. Пробај
Девојки имате ли проблем со суви очи во бременоста? Веќе неколку дена мускулот на окото ми трепери и многу непријатно чувство. На своја рака ставив два пати проколин капки и моментално се смири но пак ми трепери
Во прв триместар имав суви очи, си ставав вештачки солзи, од вториот пат веќе ми беше попријатно во очите.За два три дена помина.
Напи се б6, тоа е од стрес, мене од јак стрес 2 месеци ми пулсираше окото ништо не помогна, само мг и б6, не е страшно, а прокулин можеш да ставаш колку сакаш, вештачки солзи се, не се штетни.