Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    На Ava.84 и Prolett им се допаѓа ова.
  2. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Девојки, сакав да ве прашам, за анализи во Авицена, рутински, каде одите? Во Карпош кај Верото нели е, но гледам тоа е центар за covid тестирање, има посебна зграда или? Ви благодарам!

3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Здраво девојки. Утрово се разбудив со болка во левата страна од половината(кичма). Не беше нешто неподносливо, маж ми ме измасира, се напив магнезиум и намали. Излеговме ама дур се движев знаеше да ме штрекне пак и да треба да подзастанам или намалам темпо на одење. Сега помина, ме нема заболено некое време, ама осетив како некоја болка и во меѓуножјето баш на таа страна. Исто болкава ми се ширеше низ цела лева нога, се до стапалото.

Дали мислите дека е некој нерв или што може да е? Има ли некој со вакво искуство? Исто имам и зголемен исцедок, бел и без мирис. Брисевите ми беа чисти, скоро ги правев во 17+. Се мислам дали има потреба да одам на вонреден преглед или да си чекам втор скрининг на 10ти...

На thelittle17, Nefertiti. и mace89 им се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Kakvi analizi? Krvna slika i urina na primer sekoj mesec kaj maticnata ostavam vo synlab gi nosat.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.376
    Допаѓања:
    5.244
    Пред 2 месеци бев за резултат. Во истата зграда е кај шо си беше.
    Да не има сега посебен влез за covid па да ти направиле збунка.

6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Болката е од нерв. Некс ти помогне сопругот истегнувај се еднаш два пати на ден. Мене ептен ме укочи едвај одев само истегање ми помогна имаш на youtube видеа за трудници. Без паника уживај во бременоста. Исцедокот е нормален во бременоста. :hug:

На thelittle17, Bella_Stella и mace89 им се допаѓа ова.
  7. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Јас одам во авицена за крв и урина.. Си има посебен влез за ковид,од страната на тцц плаза е.. А за крв од главна врата. Ти дава сестра бројче и чекаш надвор.

8. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Мила нормална е таа болка, матката ни се шири и јас осеќам од време на време. Не се плаши за исцедокот, сите го имаме :)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Оф мила, не знам што ми е само си правам некои филмови без потреба. :| Се напив сега уште еден магнезиум, ќе бидам добро се надевам. Зборев сега и со една другарка со мало бебенце, ми кажа и нејзе дека и се случувало некогаш така дур била бремена, ама пуста психа. (facepalm)

На thelittle17 и mace89 им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Фала ти многу. Ми треба понекогаш вака поддршка за да се смирам. Ќе пробам со истегнување, се надевам дека ќе ми помага. :hug:

На Snowflake92 и mace89 им се допаѓа ова.
  11. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Треба и димери да вадам, нејкеше кај неа, ќе си отидеш лично ми вика... (па да не го влечкам мм да кружиме(facepalm))
    Фала Ви!

12. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    И мене вчера таква болка ми се случи и утрово. Но од десна страна мене. Скроз исто како што опиша.
    Прво јас си направив филм, јајникот ми е, па после незнам што, али потоа кога размислив видов ме боли при движење на ногата и знаев дека е нерв.
    Утрово кога станав од кревет исто. Дали здрвена цела ноќ нераздвижена незнам. По еден час ми помина. Вторник сум на преглед ќе прашам што е, но мислам не е нешто страшно... сами си правиме филмови :^)

13. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Za niv upat i na klinika

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Ем сме свесни дека промени ни се случуваат во организмот и пак паники без потреба. :sweat: Среќа тука можеме да си споделиме па да се утешиме дека не сме сами. :)

И јас лошо спиев сношти, цела вечер се вртев, не можев да најдам удобна позиција и сто пати се разбудив, може и тоа има влијание. Ај баш сподели што ќе ти кажат во вторник, мада што верувам дека е најнормално.

На thelittle17, Madam S, Naatashka123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    18.626
    Јас имам голема мака со левата страна, си направив филм и кила дека имам, за да станам или да се свртам солзи ми течат од што боли,ќе да е некој нерв кај препонот,многу боли.
    Вчера лошо спиење, се разбудив во 4 вознемирена до плафон,жива вода.
    Само сонувам дека прокрварувам не знам што ми е со соновиве.
    Инаку до сега бебко мрдаше некако нежно, сега како земјотрес ми се прави во стомаков,дури заболува, па се вадам од памет нешто да не не е ко што треба, а јас не знам да проценам дали да отидам на лекар.
    Психата ни е изгледа ова тромесечие пореметена:rofl:

На IRBBB, thelittle17, Nefertiti. и 3 други им се допаѓа ова.
  16. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    И јас вчера лошо спиев, исто сонував дека крварам, се убив плачејки на сон па се разбудив вознемирена. Ваљда страв од тоа не мачи.

На thelittle17, Naatashka123, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Во врска со болките кога сме, вчера додека стоев наеднаш како нешто со нож да ме пресече вагинално, болка накај цервиксот.
    Не се повтори, но отпосле ме наболува значи незнам како да објаснам, ниско доле боле, кај препоните исто од десна страна , кога нагазувам осеќам притисок одма доле вагинално.
    Можно ли е и тоа да е нерв?

И дали некој го боле некогаш доколку седе доле, дури накај задникот оде болката...

18. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    И јас тоа си велам сама на себе. Ем сме свесни за се, ем мислам само некој симптом чекаме да се појави и да видиме дали и друга го има дали е нормално (facepalm)
    Последниве вечери и јас спијам некако лошо кизне што ми е, може и да се имам истегнато некако лошо во спиењето :?:

Секако ќе пишам што ќе ми речат вторник, но мислам сепак дека е нормално...

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Јас пак други сонови си имам. :$ :wasntme: Од кога останав бремена веќе неколку пати сонувам 'љубовни' сонови. :rofl: Психава на сто страни ме носи, од крајност во крајност. (facepalm) :D
    Е е исто вака, накај задникот ми се шири. Не знаев како да напишам па затоа пишав меѓуножје. :D
    Дефинитивно е нерв и дефинитивно на повеќето ни се дешава. :D Ама ај баш да видиме и лекар што ќе каже. Јас пред малце правев едни 15 минутни вежби за истегнување, си викам да си ги правам секоја вечер ако не ме мрзи :wasntme:, така препорачува девојката во видеото.

На IRBBB, Nefertiti., Naatashka123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Еве што било - Lightning crotch/vagina pain
    Терминот поадекватен не можеше да биде, баш како гром во вагината беше.:lol:

https://www.whattoexpect.com/pregnancy/your-health/lightning-crotch-pain-pregnancy-symptom/

Зборував и со другарка, неа во 9ти почнало да ја боли доле вагината, јас се тешам дека осеќам порано од што е ниско бебето.
    Во среда сум на преглед баш ќе прашам за ова, ама чувството е многу језиво и грдо, мислиш отворена си.:|

На IRBBB, Ava.84, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.