Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    И јас имам еден лакун околу 1,5 см. И мене ми е страв дали треба да се лежи или може најнормално да си функционираме. И јас сум од почеток на клексани и стварно не ми е јасно од што настануваат. Неделава сум на скрининг па ќе ја прашам докторката подетално

Последна измена: 1 февруари 2021
    На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    .

Последна измена: 1 февруари 2021
    На CareTee, mace89, LucyLu и 7 други им се допаѓа ова.
  3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Женски, ми се покачи притисокот од болка во главата силна, 130/135 со 70/80, и дека сум на крај сега ми дадоа терапија Метилдопа 3х1, заедно со Б6 и магнезиум кои веќе си ги пијам, и сега ми е добар притисокот, кој знае дали би сакале природно да ме пораѓаат со страв и притисок, како ќе биде ќе видиме..:sweat:

На natasam, jarec6, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Девојки, како се справувате со отоци? Дали има природен диуретик што може да го користат трудници?

5. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Кај мене воопшто ги немаше, а денес се појавија.Не знам колку се, ама знам дека ги има.И докторката ми рече дека се појавувале кај многу жени па родиле здрави и големи бебиња:)Се мислам да не треба да се зголеми терапија или да се прави нешто друго.Јас сум следниот понеделник на втор скрининг па ќе прашам.Пиши и ти што ќе ти кажат.

На mace89, thelittle17 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Мене докторот во 17+6 ми виде две лакуни, рече кога ќе одам на втор скрининг сега на 10ти да провериме обавезно Д димери. Кога има лакуни рече може да има покачени димери, ама и немора да значи. Во однос на храна и физичка активност не ми кажа ништо поразлично да правам. Ќе видиме сега како ќе бидат следна недела.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. macufkam

macufkam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    221
    Денес бев на преглед на гак ми отворија историја ,утре прием у болница намалена плодова вода и мало било бебето 2600 , ии сеа уште повеќе ме фати страв што ке се десава , дали природно ги пораѓаат или царски ? Искуство некој со слично искуство

8. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Те читав за главоболката истите денови и јас имав нешто како мигрена 2 дена и притисокот отиде нагоре... И јас пијам медилдопа :( а ги поднесувам ужасно, ама се тешам ајде на крај сме :) Пред 3 недели прв пат ми се качи и не ми рекоа не може природно туку ако не ги поднесувам апчињата евентуално може само индуциран пораѓај.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Зошто не ги поднесуваш? Не ти се спушта од нив? Јас денес ги почнав, и ми варира притисокот, дали дека не ми е навикнато телото на никаква терапија, особено па ваква за притисок, не знам... пак знае да ме заболи главата, ама можеби треба време за да се навикне организмот на терапијата? Уште некој ден 35та, за 10 дена влегувам во 9ти, до тогаш да е се во ред па после може и да се роди, така викам јас. Ама главоболки не се трпст веќе, неподносливи беа, се и сфашта пробав, нема нешто на природна база што не го пробав.
    До колку ти се качува притисокот?

10. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.836
    Само што ми се јавија од болница брисевите се чисти немало потреба од никаква тераапија. Кога ми ги земаа брисевите докторката ми рече да си земам Canesten 500. Докторот не ми крева и незнам дали да ја примам или не сепак се е чисто на упатството пишуваше дека само во прв триместар е исптано за понатаму не и си викам да не ја примам. Совет?

Прикачени фајлови:

• Screenshot_1.png
      Screenshot_1.png
      Големина на фајлот:
      325,3 KB
      Прегледи:
      9
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Јас мислам чим ти се чисти брисевите да не ја земаш терапијата. Веројатно ти е дадена превентивно, дур да стасаат резултатите. Консултирај се сепак со докторот па донеси одлука. Исцедокот престана ли?

На mace89, KittyCat:) и Prolett им се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    Да не ја земаш јас мислам.
    Канестенот е антимикотик, за кандида се дава обично, ама чим ти се чисти брисевите нема потреба. Кандидата ја има и во нормалната флора и можиш да ја уништиш ако беспотребно земаш и да направиш дисбаланс.
    Ама сепак, види докторот што ќе ти кажи.

На Bella_Stella, KittyCat:) и Prolett им се допаѓа ова.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    Жени дали ве фаќаат напливи на жештина? Последниве денови не можам да се поднесам. Моментално ми дожежува, имам нагони за повраќање, силна главоболка, не можам да се соземам. Либе дома седи со долги ракави, јас по боди, без чорапи и пак ми е прежешко.
    Притисок највисоко измерен од кога ми е вака е 115/70. Инаку 100/60 ми е редовно.

На Bella_Stella, Prolett, Iva Mitrevski и 6 други им се допаѓа ова.
  14. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    26.814
    Јас :whew:
    Укма ме фаќа на моменти и не можам да се поднесам :|

На Prolett, jarec6, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.836
    И јас реков да не ја земам ама ај да се консултирам со вас и секако со доктор. Имам исцедок сеуште еве изгледа е нормално после се чисто...Фала ти миличка :l:

Фала ти мила така и ќе направам секако и со доктор ќе се консултирам :l::l:

На Prolett, Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  16. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    Мене :hai:
    Два , три дена неможам да се совземам, наеднаш се потам мислам. :yawn:

На Prolett, jarec6, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    @minne992 @Naatashka123 чаре има? Мислам дека маж ми или ќе ме иссели или тој ќе се иссели ако продолжам балконска врата од отворам. |(

На Prolett, minne992, jarec6 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    2.653
    Здраво мамички, пишав и во друга група, ама оваа е поактивна па еве да споделам:

Јас пред 1 недела имав кафеав исцедок, мнооогу малку и никакви болки, па пред некој ден на лекар ми рече дека сум имала хематомче, околу 8мм. Ми даде дабростон од 10мг, 2 пати на ден и строго мирување. Бебе е супер, тек почнува да се формира срценцето, го видов на ултразвук кај што пулсира, инаку 6г.н.
    Е сега прашања кои ме мачат - вие што мирувате, стално ли сте во кревет? Мислам еве наутро мм е на работа, јас сум сама дома, станувам до вц и на враќање си варам кафенце кое го пијам во кревет. Исто така јадам во кревет. Мислам не е некој напор варењето кафе... Исто така имаме миленици на кои им ставам храна...
    Бидејќи ве читам кревет-вц, се мислам, не е напор да си свариш кафенце или мусли да си направам за појадок, или да си го исплакнам филџанот...
    Инаку во кревет сум цело време, те на грб, те странично... Некогаш лежам, некогаш подигната малку...
    Како ви поминува вам мирувањето?

19. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    Чаре и јас барам, али мислам нема :lol:
    И јас климава само ја намалувам и мм ми вика него ладно му било :lol: и мене ќе ме иссели

На Prolett, minne992, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    34.142
    Нормално е како се доближуваш до трет триместар.Мене ми е особено жешко кога ќе си легнам или кога ќе заспијам.Спијам на спавача на куси ракави и летно -тенко ќебе.Во спалната ми 19 степени и плус прозорот во дневна цела вечер отворен.Парно едвај пуштам на -6 ради малата, два -три саати:$ А комшијата над нас само го пцувам оти парно пушта:D(facepalm)
    Кога бев со првото оти летна трудница ,мислев од летото ми е жешко.Ова жешко ме држеше 2 години по пораѓајот инаку сум зимурлива.
    Чаре нема среќа што е зимо па ќе се ладиш на балкон сама:emo:

На Prolett, minne992, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.