Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.274
    Допаѓања:
    4.940
    Мене ми студи цело време,

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    Кај нас со парно грееме, константно е 23-24°. :headbang:
    Ќе си се преселам на балкон и ќе викам 'продавааам хормониии', поекономично греење нема. (poolparty)

На Martka, kostovaivana, forumce и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ako ti rekle lezi lezi, maz ti ke mie solja i rucek ke prai i se sto treba. 6gn e rano, hematomot moze belja da ti naprai lezi nek se povlece neka se zakaci toa ubavo posle ke setas.
    Inaku mene lezenjeto so netflix ili kniga. Najdi si serija so mn sezoni i uzivaj

На Martka, Prolett, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Омалаксаност, замор, од кревет не ми се станува и уште толку затнат нос. Затоа наместо 3x1 ги пиев или еднаш или два пати. Ми се качи во 35 недела прв пат 160/100 од посолена храна. Беше ок до пред некој ден и од главоболката пак се покачи исто, а солено не јадам. Сега редовно пијам 3х1. Ама уште тогаш ми рекоа штом еднаш се качил, пак ќе се качи, така да терапија до крај.

На mace89 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  5. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Јас немам хематом ама имав крварења во 2ро тромесечие заради ниско носење на бебето и болки и затоа еве лежам скоро 7 недели.
    Многу е битно да прашаш на следен преглед или да се јавиш утре кај матичниот дали смееш да се раздвижеш низ дома малце, секако тоа да е на кратки интервали и никако да креваш тешко или да се виткаш и наведнуваш.
    Јас првите 5 недели лежев строго, ама станував до вц, си правев чај, кафе какао, јајца си пржев доручек набрзинка пошто немаше кој тогаш дома, после поручек иде мама ми средува што треба, ми праве или носе ручек бидејќи мажот оде по 24 часа на работа и плус имам кутре му ставам него јадење и кога лае за во двор станувам да му отварам.
    После бев кај специјалист на преглед, и последниве две недели ми дозволи само низ дома малце да се раздвижувам, да средувам садеви, да зготвам нешто, прашина да си забришам, ама да не е долго стоењето и а не кревам тешко, правосмукалка никако ми рече, машините маж ми ги средува и претежно тој готве.

За време да ти мине само Нетфликс ме спасува да не полудам, серии долги со многу сезони си наоѓам и се губам во нив за брзо да мине време.
    На мобилен тик ток гледам, јутуб исто, инстаграм, играм лудо(не лути се човече), книги исто можиш да читаш имаш и онлајн, си гледам си бележам работи за бебето онлајн и му се качувам на маж ми и на мама на глава.:D
    Рано си ти, 6 г.н е прерано, прашај точно на какво лежење си, дали ептен строго или можиш малце да се опуштиш низ дома нозе да раздвижиш, а за време да мине тоа е.:)

Последна измена: 2 февруари 2021
    На LivingGlam, Keti84, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Мене само ми се спие некако многу, и ми варира притисокот денес, од 110 до 135, а главоболка имам привремено, ама не е јака и силна како пред некој ден. Не знам како ќе терам со спиењево, цел ден спијам. Мене ми рекоа 3 пати, ама ако ми се спушти многу и по 2 пати може, зошто фала богу не ми се покачил повеќе од 140 со 70, до сега. И сега нормален колку ти е уствари? И дали и сега главоболки имаш ако ти се покачи над 130?

7. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    2.653
    Ти благодарам ❤️ проблем ми е само наутро, па се до 16ч, бидејки мм е на работа. Ќе ми се пријаде, ќе ми се припие кафе, сок, нема кој, морам сама да си земам, ај некои грицки и водичка стално ми се до кревет. Вака кога читав, дури се исплашив, ама ете сега ме утеши малце, плус ќе го прашам лекарот имам контрола за некои 10тина дена.

8. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Poso sum prosla 5 transferi i krvarenje mozam da ti kazam deka se e do organizacija. Ke si napraite nedel raspored za jadenja, maz ti pred da odi na rab ke ti napravi kafe/caj, dorucek, gricki/uzinki, voda sok se na dofat na raka ti samo da lezis i da gleas netflix. Posle ke si naprai rucek ili odvecer kako saka ama koa ima nedelno meni veruj polesno e i za planiranje i za pazarenje. Toa mu e sega obvrska za tebe i deteto sro e na pat, so organizacija se se resava, ne go zali ke se nauci i privikne

На Martka, meggle, Prolett и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Девојки, многу ми е тешко на душава, многу сум загрижена...
    15+2, ноќеска прв пат на хартијата крв.. бев на дежурен, бебето е добро, душа колку беше и тоа вознемирено, размрдано... не најдоа ништо посебно, само пониско поставена постелка... терапијата иста, се исто, мирување... утрово имам слаби болки, ама толку сум down... сакам само да е се добро...

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.763
    Допаѓања:
    21.487
    Нормално е да ти е тешко, ама си била на преглед и ти кажале дека е се во ред и сега пробај да се смирип. Вознемиреноста не може ништо добро да ти донесе.

Слушај го докторот, лежи, одмарај, примај си ја терапијата и се ќе биде како што треба. :sun:

На mace89, Маја Т, minne992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Не се раководи по мене :) пак ми се качил нез никакви симптоми и завршив на ургентен во Систина и ме оставија во болница. Од синоќа 6 испив метилдопа, диазепам... сега дури од кревет не можам да станам :( Одвај падна сабајлето 140/90. Ама сега и психата игра улога, од страв и исчекување уште толку сум во паника.

На thelittle17 и ivance.. им се допаѓа ова.
  12. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Исто и кај мене од саботата почна да се качува а претходно сум немала од почеток на бременоста па до сега и еве вчера на контрола и цтг кога бев ми мереа 170/80 и ме задржаа па еве ме следат од вчера се спушти вечерта до кај 120/70 ама од сабајлево пак ми се качи 160/89 иначе сум 39+4

На natasam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.804
    Допаѓања:
    40.363
    Од страв, од вознемиреност да не ти се качува притисокот? Ајде имаш уште малку, ќе биде

На natasam му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.547
    Толку многу ме фаќа, што да е до мене цел ден ќе ми е отворено и врата и прозорец. Ама и мм е заморлив 24,25, на парно сме, јас само се вртам ноќите, таман заспам, се разбудам за веце, едвај заспивам... Хормоните се... А јас и претходно си бев секлетлива... Ми беше топло, на моменти понекогаш ладно... Ама ретко. Тоа е, а кај ни е крајот кога ќе се стопли повеќе, кога ќе биде жешко, Бог да ни е на помош. Ајде се ќе биде добро... Ќе издржиме..

Последна измена: 2 февруари 2021
    На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.804
    Допаѓања:
    40.363
    Мене постојано ми е жешко и на кратки ракави одам некогаш по дома,а и стално сум испотена. Сега сум настината од што само соблечи облечи сум

На IRBBB и Prolett им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Lezi uzivaj pusti netflix. Jas vo 9 tolku iskrvarev 3 dena vo bolnica lezev pa eve me 30 teram. Ke se sredi ke si miruvas toa e use malce e lezenjeto koa ke dojde beba sekako ke ti fali na site strani ke bides

На Natashka1988 и Prolett им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.763
    Допаѓања:
    21.487
    Мене не ме фаќаат некои екстремни жештини, приметив дека сум понезимурлива од претходно, ама пак си сакам топличко. Јас да бидам вака како тебе маж ми ќе биде најсреќен мислам понезимурлив човек не сте виделе, стално е по кратки. (facepalm) Викам ти само за на Сибир си бил да се родиш. :D

Јас приметив само дека навечер, за разлика од претходните зими кога се покривав со две огромни предебели ќебиња, сега ми е доволно само едно. Не сме смениле ништо во поглед на греење, така да секако и кај мене е делумно до хормончињата. :D

На IRBBB и Prolett им се допаѓа ова.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    @ivance.. @NatasaB88 како сте? Што ви кажуваат докториве? И дали само метилдопа ви даваат?

19. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.547
    Мамички правев крвна слика, колку што јас видов, се е ок, освен холестеролот ми е покачен 8.30,а границата е помало од 5,2...Ваше мислење...Ги пуштив на др да ги види, чекам да ми каже..

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.763
    Допаѓања:
    21.487
    Кај мене беше 6 и нешто, благо покачен и членки тука ми кажаа дека не се мери Холестерол во бременост, нормално било да се покачи.

На Prolett и Pacient srna им се допаѓа ова.