Кај нас со парно грееме, константно е 23-24°. Ќе си се преселам на балкон и ќе викам 'продавааам хормониии', поекономично греење нема.
Ako ti rekle lezi lezi, maz ti ke mie solja i rucek ke prai i se sto treba. 6gn e rano, hematomot moze belja da ti naprai lezi nek se povlece neka se zakaci toa ubavo posle ke setas. Inaku mene lezenjeto so netflix ili kniga. Najdi si serija so mn sezoni i uzivaj
Омалаксаност, замор, од кревет не ми се станува и уште толку затнат нос. Затоа наместо 3x1 ги пиев или еднаш или два пати. Ми се качи во 35 недела прв пат 160/100 од посолена храна. Беше ок до пред некој ден и од главоболката пак се покачи исто, а солено не јадам. Сега редовно пијам 3х1. Ама уште тогаш ми рекоа штом еднаш се качил, пак ќе се качи, така да терапија до крај.
Јас немам хематом ама имав крварења во 2ро тромесечие заради ниско носење на бебето и болки и затоа еве лежам скоро 7 недели. Многу е битно да прашаш на следен преглед или да се јавиш утре кај матичниот дали смееш да се раздвижеш низ дома малце, секако тоа да е на кратки интервали и никако да креваш тешко или да се виткаш и наведнуваш. Јас првите 5 недели лежев строго, ама станував до вц, си правев чај, кафе какао, јајца си пржев доручек набрзинка пошто немаше кој тогаш дома, после поручек иде мама ми средува што треба, ми праве или носе ручек бидејќи мажот оде по 24 часа на работа и плус имам кутре му ставам него јадење и кога лае за во двор станувам да му отварам. После бев кај специјалист на преглед, и последниве две недели ми дозволи само низ дома малце да се раздвижувам, да средувам садеви, да зготвам нешто, прашина да си забришам, ама да не е долго стоењето и а не кревам тешко, правосмукалка никако ми рече, машините маж ми ги средува и претежно тој готве. За време да ти мине само Нетфликс ме спасува да не полудам, серии долги со многу сезони си наоѓам и се губам во нив за брзо да мине време. На мобилен тик ток гледам, јутуб исто, инстаграм, играм лудо(не лути се човече), книги исто можиш да читаш имаш и онлајн, си гледам си бележам работи за бебето онлајн и му се качувам на маж ми и на мама на глава. Рано си ти, 6 г.н е прерано, прашај точно на какво лежење си, дали ептен строго или можиш малце да се опуштиш низ дома нозе да раздвижиш, а за време да мине тоа е.
Мене само ми се спие некако многу, и ми варира притисокот денес, од 110 до 135, а главоболка имам привремено, ама не е јака и силна како пред некој ден. Не знам како ќе терам со спиењево, цел ден спијам. Мене ми рекоа 3 пати, ама ако ми се спушти многу и по 2 пати може, зошто фала богу не ми се покачил повеќе од 140 со 70, до сега. И сега нормален колку ти е уствари? И дали и сега главоболки имаш ако ти се покачи над 130?
Ти благодарам ❤️ проблем ми е само наутро, па се до 16ч, бидејки мм е на работа. Ќе ми се пријаде, ќе ми се припие кафе, сок, нема кој, морам сама да си земам, ај некои грицки и водичка стално ми се до кревет. Вака кога читав, дури се исплашив, ама ете сега ме утеши малце, плус ќе го прашам лекарот имам контрола за некои 10тина дена.
Poso sum prosla 5 transferi i krvarenje mozam da ti kazam deka se e do organizacija. Ke si napraite nedel raspored za jadenja, maz ti pred da odi na rab ke ti napravi kafe/caj, dorucek, gricki/uzinki, voda sok se na dofat na raka ti samo da lezis i da gleas netflix. Posle ke si naprai rucek ili odvecer kako saka ama koa ima nedelno meni veruj polesno e i za planiranje i za pazarenje. Toa mu e sega obvrska za tebe i deteto sro e na pat, so organizacija se se resava, ne go zali ke se nauci i privikne
Девојки, многу ми е тешко на душава, многу сум загрижена... 15+2, ноќеска прв пат на хартијата крв.. бев на дежурен, бебето е добро, душа колку беше и тоа вознемирено, размрдано... не најдоа ништо посебно, само пониско поставена постелка... терапијата иста, се исто, мирување... утрово имам слаби болки, ама толку сум down... сакам само да е се добро...
Нормално е да ти е тешко, ама си била на преглед и ти кажале дека е се во ред и сега пробај да се смирип. Вознемиреноста не може ништо добро да ти донесе. Слушај го докторот, лежи, одмарај, примај си ја терапијата и се ќе биде како што треба.
Не се раководи по мене пак ми се качил нез никакви симптоми и завршив на ургентен во Систина и ме оставија во болница. Од синоќа 6 испив метилдопа, диазепам... сега дури од кревет не можам да станам Одвај падна сабајлето 140/90. Ама сега и психата игра улога, од страв и исчекување уште толку сум во паника.
Исто и кај мене од саботата почна да се качува а претходно сум немала од почеток на бременоста па до сега и еве вчера на контрола и цтг кога бев ми мереа 170/80 и ме задржаа па еве ме следат од вчера се спушти вечерта до кај 120/70 ама од сабајлево пак ми се качи 160/89 иначе сум 39+4
Толку многу ме фаќа, што да е до мене цел ден ќе ми е отворено и врата и прозорец. Ама и мм е заморлив 24,25, на парно сме, јас само се вртам ноќите, таман заспам, се разбудам за веце, едвај заспивам... Хормоните се... А јас и претходно си бев секлетлива... Ми беше топло, на моменти понекогаш ладно... Ама ретко. Тоа е, а кај ни е крајот кога ќе се стопли повеќе, кога ќе биде жешко, Бог да ни е на помош. Ајде се ќе биде добро... Ќе издржиме..
Мене постојано ми е жешко и на кратки ракави одам некогаш по дома,а и стално сум испотена. Сега сум настината од што само соблечи облечи сум
Lezi uzivaj pusti netflix. Jas vo 9 tolku iskrvarev 3 dena vo bolnica lezev pa eve me 30 teram. Ke se sredi ke si miruvas toa e use malce e lezenjeto koa ke dojde beba sekako ke ti fali na site strani ke bides
Мене не ме фаќаат некои екстремни жештини, приметив дека сум понезимурлива од претходно, ама пак си сакам топличко. Јас да бидам вака како тебе маж ми ќе биде најсреќен мислам понезимурлив човек не сте виделе, стално е по кратки. Викам ти само за на Сибир си бил да се родиш. Јас приметив само дека навечер, за разлика од претходните зими кога се покривав со две огромни предебели ќебиња, сега ми е доволно само едно. Не сме смениле ништо во поглед на греење, така да секако и кај мене е делумно до хормончињата.
Мамички правев крвна слика, колку што јас видов, се е ок, освен холестеролот ми е покачен 8.30,а границата е помало од 5,2...Ваше мислење...Ги пуштив на др да ги види, чекам да ми каже..
Кај мене беше 6 и нешто, благо покачен и членки тука ми кажаа дека не се мери Холестерол во бременост, нормално било да се покачи.