Site ne faka malce nervoza, ke nemas vozduh dur ne ti izvidi se i cues se e ok ama posle koa ke pusti 3d radosti
Здраво девојки бремена сум 6+6 и сум некако многу исплашена од симптоми имав само некоја слаба болка во градите и подујаност во стомакот овие два дена и тие ги нема инаку сум под терапија поради ин витро дали некој имал вакво искуство
Не мора да имаш симптоми, ништо тоа не значи. Некој има, некој не. И јас во тие недели немав, апсолутно ништо освен малку зголемени гради. Исто со терапии бев. Само чекав да почнам да повраќам за да си потврдам дека сум бремена. И почнав доста подоцна од другите со тие симптоми, а и пократко ми траеја. Ич да не се грижиш. Секој е посебен случај, дај Боже воопшто да немаш непријатни симптоми, и пак ќе биде се' во ред. Кога ти е наредна контрола? Ќе слушнете срценце и веќе ќе ти олесни.
Фала за одговорот ми падна камен од душа инаку утре сум на контрола не знам како ќе издржам претходно ко бев добри беа и двете ембриончиња ама ете така кога ќе си напраеш филм во глава најтешко е
Секогаш возбудено.Втор скрининг е најинтересен преглед за мене.Се гледа пол, лице , органи.Јас уживав и во двата втори скрининга во оваа бременост, исто и во првата.На сликте што ми ги даваат ми е опишано како сум се чуствувала, каков бил мм, што правело бебчето Ќе им ги дадам кога ќе бидат големи или трудни Инаку никогаш не мислам негативно и уживам во прегледотУживај и не му ја мисли Може покасно да добиеш симптоми ама радувај се да си од тие без симтоми подобро за тебе Мене од 8 недела ми почнаа мачнините, гради никогаш не ме болеле ни во двете бремености.Ама имало и денови кога не повраќам и ми е полесно па ќе помислам поминаа, ама другиот ден ми наплаќа и за предходниотТака да рано може да е сеуште.Со лесно
I jas si cekav da povratam ama ne docekav, posle sakav eho za doma da si kupam da gledam (ne deka znam sto da gledam.ama aj). Edna nedela bev ok ama vtorata pred proverka nervozi me fakaa i taka do prv skrining....
Исто Јас само спомнав домашно ехо, а мојов пребаруваше на Алиекспрес зашто тој е постресен од мене. Вака гледано наназад си викам будали, а сега не сме нешто подобри. Напротив, ко што се ближи моментот уште повеќе грижи. Се пореметивме тотално, се поздравивме со здрав разум изгледа.
@Bella_Stella ,@Pacient srna ,@Ava.84 Fala vi devojki ,ke probam da olabavam veruvam deka kaj site se ke bide dobro
Леле вие заедно барате, јас сама барав, кога му спомнав на ММ, ме гледа и ми вика: ти не си нормална, забега гледам јас, ајде малце да се смириш со тоа паниките. И среќа што е таков до некаде, јас сум паничар, да не е он да ме смири, што ќе правам не знам.
Ne be on barase zaso znae deka so trudna hormonalna nema razbiracka, ama posle me kaza na doktorot sledna kontrola za on da mi kaze deka sum mrdnata
Душо знам дека е тешко јас два пати во 7 и во 11 недела имав крварење душава ми запра ама си отидов на преглед се беше во ред и се смирив малку јас имав хематом, си лежев повеќе првата недела две почесто на преглед и се е во ред. Плус јас и ковид прележав баш тогаш.Затоа чим ти кажале се е во ред,лежи си одмарај се и гледај да не вознемируваш оти душичето се сеќава
Во 6та недела имав хематом од 5см, и со обилно крварење. Кога ми рекоа МИРУВАЈ, лежев цело време во кревет, релација ВЦ-КРЕВЕТ. За јадење пошто имаше кој, ми носеа во кревет, јадење вода... Книги до мене, списаниа, тв, интернет... и поминаа тие критични денови.. Ако имаш кој да го прави сето тоа би било добро да си лежиш.. Со лесно
Во бременост не се испитува холистерол пошто секако е покачен. Не се секирај нормално е тоа во бременоста
Девојки да не имате некоја информација до кога ќе траат мерките? До сега сум на боледување после трансфер, следна контрола ќе треба на патолошка, па се мислам да се ставам на мерки да користам.. Да не знаете во случај да се прекинат меркуте, дали ќе може тогаш на патолошка?
Зависи од фирмаата кја што рабптиш ама посигурна опција ти е патолошка неможе никакод а ти ја прекине. А овака мерките не се знае кога ќе ги прекинат.... Јас би одела на посигурната опција
Во државна фирма сум, не прават проблем за користење на мерки. Ама незнам ако ги прекинат мерките, ќе земам сигурно конзилијарно мислење за патолошка, ама да не не смее матичниот да ми отвори после мерки.. Хмм што е најстрашно нема ни кај да се јавиш да прашаш
Zaso da ne smee,pogotivo za ivf nikoj problem nema da ti naprai. Zemi si potvrda od maticen ginekolog deka si bremena i odnesi im na rabota i zavrseno. Merkite vazat do zavrsuvanje na pandemija taka da uzivaj
Така изгледа ќе направам.. Фала Кога и се јавив на матичната, и ја прашав само ми нафрли ама ако одиш со мерки неможеш боледување после. Дали имаше гужва ша незнаеше што збори, незнам. Ќе се јавам утре ќе препрашам пак
Gluposti, ako imas zasto kako ne moze. Ako.dojde do toa toj sto ti prael ivf ke pise zosto boleduvanje i maticnata ke prepise bez gajle