Маточина можеш, тој е најбезбеден. Ако сакаш да смениш. Ама не треба да се претерува со било какви тревки. Едно чајче дневно, и многу вода. И јас не знам зошто во сите овошни ставаат хибискус. Подобро земи си замрзнато овошје и прави си компотче. Тоа мислам е најдобра опција. Мене матичниот ми зеде 3, а докторот кај што ќе раѓам само еден за стрептокока. Мислам доволно ти се.
Се мисли на овие последните брисеви пред породување или во 12та недела некаде шо се прават? И исто сакам да прашам ПАП тест се прави тогаш кога се земаат овие брисеви или не?
Зависи - ако не си правела одамна, треба да правиш. Јас немав правено речиси година и затоа правев (во 16 недела го правев оти го заборавив).
Мила јас сум веќе 21+5 i многу убаво го осеќам,почна оваа недела да ми тропка силно,на почетокот дури се сецнував оти ми беше чудно бидејќи претходно беше нежно како вибрации.Преубаво чувство сама си се смешкам
Za tie vo 12ta nedela.Jas pap ne pravev sega so brisevite, a go imam napraveno vo juni koga gi spremav dokumentite za vaucher za in vitro.
Јас сум веќе 34та недела еве закажав за во Петок брисеви, ама незнам колку се изгледа пак се за 4 испитувања, па дали се прави тогаш плус ПАП тест, или не? нешто некој како да ми спомна и ПАП тест или сум грешка незнам.....јас закажав а не ја прашав докторката за какви брисеви точно станува збор. @Chrysanthemum јас за овие последните прашувам што се испитува да, ги правев овие првите во прво тромесечие, а сега сум за оние пред пораѓај што ги земат брисеви .
Да, одговорот се однесува на тие што се прават пред крај на првото тромесечие. Инаку јас правев и ПАП заедно со брисевите, неколку секунди плус работа е. Наместо 4, земаат 5 примероци (4 за брисевите и 1 за ПАП). Ако немаш правено во ПАП сега скоро, можеш да си направиш. И тој е доста битен. Е сега, знам дека и при крај на бременоста некаде се земаат брисеви, меѓутоа немам информација што точно се испитува со нив.
А овие последниве брисеви, 33-34та недела колку се на број? Имам уште една недела време ама од сега ги мислам, ич не ги сакам
Јас обично вакви информации читам од станата на Систина, https://acibademsistinababy.mk/bremenost-po-nedeli/16-bremenost/bremenost-po-nedeli/165-35-nedela. Се надевам дека се релевантни. Сепак, не е лошо да се слушне мислење/искуство од некој кој веќе поминал низ тоа, попрецизни информации може да сподели
Апетитот кога планира да ми се врати?! Неможам ништо во уста да ставам и така сум слаба, ослабев уште толку, само на течности сум. А, 12 + сум, се плашам плодот дали ќе напредува. Рамна како даска сум .
Eпа тогаш можеш да си земеш сува брусница и да си ја свариш како чајче, јас така правам некогаш. Исто можеш било кој друг овошен, нема врска што се во вреќичка.