Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Јас платив мајчина книшка 150ден, прегледите, крвна слика, ехо не ми наплаќа, за брисевите си платив за епрувети по 20ден од брис, сликичка ако сакам 150 денари..
    Цтг наплаќа по 300 денари мислам, само 2 пати бев во првата бременост, а сега ми е уште рано..

На IRBBB и nevermet18 им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Nema niso da imas uzivaj toj site boi gi vadi. Mene isto mi rekoa za utrogestanot pa cisti bea

3. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Мене минатиот пат ми отвори сестрата мајчина книшка и не ми ја наплати. Ама затоа секое гледање на ехо 500 денари ми го наплаќа. А иначе и минатиот пат, значи во 19та недела прв пат ми измери килажа. Притисок ми нема мерено. Сите различно прават значи ццц (facepalm)

На mace89 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Мојата извршителка овај матична 100 денари матичната книшка ми ја наплати, на секои 3/4 недели ми мери притисок и тежина.сестрата, вчера ми викаше многу дека сум поправена, на вода да сум била претежно, без храна се можело.:|
    Од старт ми го наплаќа секој преглед. Не само мене, на сите трудници знам од нашиот град.

Прехлед ехо или вагинално е 300, и 100 денари е мерење цервикс, значи секој преглед испод 400 не сум, и брисеви 250 си наплаќа што ми зема само, јас ама си ги носам во лабораторија, скрининзи два исто по 500 и 1.400 ден. и пап ми наплаќаше пред да останам бремена секогаш со години уназад, а за ништо фискална никогаш не дава.:swear:

На IRBBB, azelea, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    (facepalm)(facepalm)(facepalm) арно си пишала извршителка :D:D:D стварно не се нормални. На кој како ќе му текне така си прават.:punch:

На IRBBB, Prolett и Pacient srna им се допаѓа ова.
  6. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.836
    Стварно ја претеруваат... што е многу многу е

На Prolett и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  7. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Мене ми рекоа на државно нема термини за прв скрининг, кај нив да сум го направела за 4 300. :^)

На mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.758
    Допаѓања:
    21.476
    Абе они си дуваат цени, ама и ние сме си криви. Си ќутиме, глава доле и си плаќаме. Мене освен мајчина книшка ми нема наплатено друго, два пати бев после првиот преглед, еднаш само ми зема 50 ден за епруветите за брисеви.

Првиот пат кога ми правеа крвна слика, сестрата што ми земаше крв ми вика која недела си, викам 6+, ааа епа има уште нешто што треба да се доиспита вика ама се наплаќа 200 ден. Викам добро испитај го и на крај ми наплаќа и ништо не ми дава, викам ќе може фискална за ова што платив, се збуни како попарена беше. Аа да да дојди на шалтер. (facepalm) Којзнае што искуца за да се оправда, иначе парите во џеб. Денес на 5 да им направи така, ете ти + една дневница. :@

На CareTee, kostovaivana, mace89 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Со првата бременост матичниот ми наплаќаше само за скрининзите и за брисевите по 100ден,јас си ги носев брисевите во лабораторија. Е сега дека и син му работи заедно со него, секој преглед го наплаќа 300 ден, брисевите секој по 300,скрининзите се башка. Во овие 9 месеци една цела плата имам оставено таму. Ама убаво пиша членката погоре, сами сме си виновни што молчиме

На CareTee, IRBBB, minne992 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    14.607
    Цервикс ти мери вагинално на секој преглед?

11. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Од кога ми се скрати за кратко време наеднаш да, нонстоп вагинално ми го мери, и имам речено преку ехо да ми измери ама не сака, не било така точно, а кај мене морало да се прати точно и плус гледа дали има сукрвица околу цервиксот.
    И јас сум помирна вака некако, бидејќи со месеци имав крварења. Вака бар гледа дали сум чиста доле или отворена.

12. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Таа те дере со пари што е тоа.. Мене мојата освен 300ден што плаќам за ехо и минатиот пат цервиксот што ми го измери не ми наплати за ништо друго. Ми мереше тежина, притисок. Брисеви не ми наплаќа..

13. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    14.607
    Ако имаш проблем ок....инаку не ми е баш нормално на секое такво мерење,ама штом си со индикации е во ред најверојатно.

14. Nefertiti.

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Не е нормално ама кај мене мора, ама не треба да ми го наплати, секоја ситница се плаќа, пола минута работа е тоа.
    Така е тука, и во другиот град до нас што е блиску, и таму сите матични наплаќаат, нема избор.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Луѓе, среќни бидете.
    Да не кажам мојов извршител колку наплаќа. 1500 x 2 скрининзи, обични прегледи по 800. Претходниот 900 зашто ми зеде брисеви што сама си ги однесов во микробилогија. И пак сите термини му се полни.
    Точно е, ние сме си криви. Сама знам дека сум теле и немам право да се жалам штом свесно знам дека ме манипулира а му плаќам. И не го виде проблемот со цервиксот, ќе излезеше бебево во дваесет и некоја недела ако не одев на приватен преглед.
    Последниот преглед ми беше во понеделникот и толку, раскрстувам со него.

Инаку притисок и тежина ми мери сестрата таму на секое одење. Тоа барем им е ок, мислам дека е потребно да ги следат и да даваат препораки.

На natasam, forumce, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.758
    Допаѓања:
    21.476
    Ццц која катастрофа еј! Малку им се парите од државата што ги зимаат. Ехо 800 ден? Брисеви 900? Овој гад треба одма да се пријави, ако воопшто има каде во овој експеримент од држава.

Замислете има жени што секој денар го бројат за да врзат крај со крај и он толку им наплаќа. (facepalm) Не знам, не знам што да кажам. Не се оправаме ние ни за 100 години од сега.

На natasam, duffi, Naatashka123 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Брисевите 100, заедно со прегледот 900. Демек нешто плус од вообичаеното направил, брцна стапче. (facepalm)
    Кога ќе му додадеш тоа што зема од државата како матичен за секој преглед, доаѓа да наплаќа поскапо од најдобро опремена клиника. А ехото му е... само сам си го распознава.

На Stressed Out, Ava.84, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    И мене ми кажаа така и тоа е точно. Државно нема термини. Јас си бев во Ремедика и сум презадоволна. 4400 платив со преглед детален што трае пола сат, 3 метри сликички и плус 4Д преглед. Матичната ми е во Коруновски и си наплаќа 300 ден преглед со фискална тука спаѓа и слиќичка и мерење цервикс. За брисеви си плаќам 400. Тоа е. Кај и да идеш само пари да даваш

Последна измена: 4 февруари 2021
    На nevermet18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    @nevermet18 @mace89 матичните се должни да планираат кога би требало да имаме скрининзи и според тоа навреме да ни закажуваат термини. А не, нема термин, оди на приватно. Дали сум во можност? Дали сакам?
    На крај краева, постојат приоритетни упати, кои ги важат на државно, оти знаат колку се агилни матичните гинеколози.

На natasam, Snowflake92, nevermet18 и 4 други им се допаѓа ова.