Денеска 21+4. Јас баш специфично за мерење на цервикс прашав, рече рано е, но на наодот видов дека запишала „должина на цервикален канал 3.8 мм“ што и да значи тоа. Кај Елена Петрова од Ремедика го правев скринингот.
И мене првпат ми мереше сега, т.е и јас ја прашав кога и вика сега ќе ти го мерам и ок. Можеби дека ја прашав ми го мереше
Можеш ли да споделиш како помина на втор скрининг кај докторката? И јас сум во понеделник кај неа на скрининг па уште сега ми е страв како ќе биде.
Мамички, кажете ми од кога почнавте да го мачкате мешето со крема против стрии и која според вас е најдобра?
Јас одкај 12та недела почнав некаде со кокосово масло, и еве сеуште со него се мачкам 20+1 сум, немам ниедна досега. Но планирам и еуцерин масло да земам и паралелно да се мачкам со двете после. Наутро едното, навечер другото
Женски имам некое чешање доле, следна недела сум на брисеви, до тогаш дали смеам камилица, сода нешто, да се измијам, или не е паметно?
Zdravo edno prasanje denes me primija na patoloska na gak i trebase da me porodat so provokacii ama bidejki im kazav deka imam problem so ocite potocno strabizam rekoa da ne se rizikuva so prirodno poroduvanje pri napon da ne se napravi pogolem problem so ocite.. Dali znaete kolku treba da lezam na patoloska pred da me napravat carski ili treba da se zakaze prethodno da ne sedam za gjabe?
Јас во сад од 500 мл ставам голема лажица сода и една кесичка чај. Нема некоја мерка, отприлика можеш да го направиш, не можеш да згрешиш.
Здраво девојки, Вака, јас сум Рх-, мм Рх+, знам Рогам се прима во 27-8 недела, така? Но, дали претходно правевте некакви иследувања, Кумбсов тест...? Секако на трансфузија нема термини, па да штедам со време...
Девојки некој искуство според менструација сум 7+2 а денес бев на контрола сум 6 недела,немаше срцева реакција? Последна менструација ми е 15 декември добивам на 21-26 дена,овулација мислам ми беше 23-24 дек имав болки во јајниците и имав крв на бришење.Многу се плашам пред 2 год имам имано спонтан во 9 недела.
Дали си испита вредност на бета?Пријателка има слична ситуација според календар 6+3 на ехо 5та недела,испитуваше бета преку 2,3 дена и расте...и кажаа за 10 дена на контрола.Не се секирај...може да е подоцна имплантирано...позитивна мисла