Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.754
    Допаѓања:
    21.467
    Имаш причина да бидеш загрижена, но истовремено имаш уште поголема причина да ги средиш мислите колку се може и да размислуваш позитивно. Постојат безброј примери на девојки со спонтан и успешни бремености после тоа.

Најди нешто што ќе ти го оттргне вниманието од негативноста, немој да читаш на интернет зошто тоа те прави уште поанксиозна. Ќе биде се во ред овој пат. Биди силна и имај верба! :l:

На Chrysanthemum, IRBBB, Be-yO-nCe и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Keti84

Keti84 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    266
    Игнорирај ги искуствата на другите, не читај, колку сме на форумот толку и различни искуства имаме, слушај ги докторите, барај контроли секогаш кога ќе почувствуваш страв и несигурност за пред се да се смириш и пак ќе речам само позитивна мисла.
    Со лесно и песна нека ни биде на секоја од нас :hug:

На IRBBB, Be-yO-nCe, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    18.624
    Лактогин мене ми кажа вагиналети да земам кога се пожалив на исцедок,а брисевите ми беа чисти(уште првите брисеви),ова гинекологот во Чаир така да мислам дека не се штетни,пошто баш тогаш немав никаква бактерија.
    Ама пред да ставиш сепак едно прашање до матична не е лошо.

На IRBBB, thelittle17 и Prolett им се допаѓа ова.
  4. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.547
    Не мила не се носат во бременост. А за гелот ми рече специјалист гинеколог Систина дека е во ред да го користам... И мојата матична ми потврди.. Ако мислете дека не е во ред, ќе сменам. Фала богу се е добро..И не го користам често, еднаш неделно. Онака понекогаш со топла вода и јас се мијам.

На Maya12 и Jana06 им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    (facepalm) Фискална добиваш?

Па подобро прави ги на приватно, барем и второ мислење ќе добиеш.

На IRBBB, thelittle17, jarec6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Не те сфатив убаво дали само кога имаш проблеми ги користиш или и обично затоа ти пишав. Нормално ако имаш проблем ќе си слушаш доктор, не на форум, но ако сега се е во ред вода и повремено сапун е доволно.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Не добивам фискална за ништо. Еднаш само ми дадеа оти плаќав со картичка. Перална за пари се

8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Најпрво честитки и со лесно да ти е...Ако на тестовите како се тестираш линијата станува се потемна и потемна значи се е во ред си расти и си се развива како што треба без грижи. Јас исто имав миссед во 8 недела и ептен имав страв во оваа бременост од се можно мислам дека на форумов се изнаплачив се изнапаничив моментално сум 28+ и фала му на бога во ред си е се со позитивни мисли до крај се ќе биде како што треба.... Немаш потреба од паники гледај си работи за бебушо размислувај собата како ќе ти биди средена на кого ќе личи кога ќе се роди е такви мисли ем бременоста брзо ќе минува ем ти пресреќна ќе бидеш:l:

На flower30, Chrysanthemum, Keti84 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Душо за вторава бременост кога дознав бев во изолација поради корона, претходно испив тон антибиотици и лекови и не можев да одам на контрола до за завршување на изолацијата. Плус 2 пати крварев и имав болки во лев јајник. Издржав и кога појдов бев речиси 6 недела, по 4 дена слушнав и срце.. Еве сега сум скоро 19 недела и галам меше. Само позитивни мисли и се ќе биде ок.

На flower30, Chrysanthemum, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.547
    Да мила, др :hug::hug:го прашав и рече во ред е. Дај боже на сите да ни е добро и со лесно да си ги износиме нашите срценца.
    Инаку влошките од тианде се убави, многу скапи и не се носат во бременост. Ама веќе не планирам да ги носам, бидејќи гелот ми е мн убав. Секако сите имаме различно искуство.
    Важно:Да ги следиме упатствата на др и да бидеме позитивни и секогаш ведри и расположени. Сепак нашите малечки чувствуваат се. Само бог да не чува.

На Jana06 и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Јас чекам да правам брисеви, се мислам имам кандида некоја, имам повремено чешање, безврска, и како некоја болка, ќе се измијам со камилица и подобро е, после неколку саати пак истото, многу непријатно, а тек следнава недела ми се закажани брисевите, се мијам само со вода и камилица, и пијам чај од брусница, ова ме асоцира на кандида, за друга инефекција не знам баш симптоми.:doh::doh::doh:

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas kolku sto znam za odmivanje vagina samo voda treba,nikakvi gelovi sapuni i sl cuda. Eventualno kamilica.
    Ako imas problem ke ti dada terapija vo sprotivno jas osven voda drugo tamu neam koristeno.

На Mantub, Prolett, Milaаа991 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Ако е препорачано од докторот нема проблем.Јас од почетокот бев со многу прогестеронска терапија и докторот ми рече превентивно да си земам интимен клинсер на видермина кој е безбеден во бременост и фсла му на господ до сега немам никаков проблем и превентивно е добро да се користи но само со препорака на докторот кој не води,инаку за влошките тианде си сосема во право не се употребуваат во бременост

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Користи си го мила,баш погоре и јас пишав по препорака на докторот и јас користам интимен клинсер и немам никаков проблем до сега ниту со урина ниту со брисеви

На IRBBB и Prolett им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мораш позитивно да мислиш.
    И јас сум со лоша историја.
    За оваа бременост дознав на шала, едноставно не ни знаев кога ми беше последен циклус, тестот го направив како за онака.
    На прво ехо немаше ништо а бета 2300,дњка висока викам ете вонматерична.
    На второ ехо се појави точка, на трето поголема точка со знаци на плод внатре а на четврто ехо срценце кое чука.
    Се растурив на ехо одење, па и кафен исцедок имав скоро две недели.
    Сега терам 12 недела и за некое чудо почнав да го осеќам како претка.

Многу позитивна енергија треба многу.
    Јас поминувам низ многу тежок период а следниот ќе биде уште потежок, се борам со петни жили, на моменти паѓам па станувам.

На Martka, duffi, Babyboom988 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    И јас како @Jana06 топло го препорачувам Јован Ефремовски - мене тој ми ја води бременоста и ќе ме породува, А Елена Петрова ми ги прави скрининзите и брисевите. Со лесно, и пиши како помина.

На Prolett, Маја Т и Jana06 им се допаѓа ова.
  17. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Обавезно.Фала многу за препораката.Може и јас да одлучам за него.Знам дека има повеќе добри доктори во Ремедика, но сепак мислењето од вас ми е најважно.

На Prolett и Madam S им се допаѓа ова.
  18. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Девојки проверував тироидна и резултатот е 6,2.На терапија сум со еуторикс 25 веќе цела година и тсх секогаш ми било до 2.Пред не полн месец ми беше 1,40, а сега 6,2.Знам дека вредноста воопшто не е добра за во бременост и баш ме исплаши.Имате ли искуство со тироидна и колку би можело да биде штетно? Ќе гледам да закажам на ендокринолог најбрзо што може.

19. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    devojki, ve bolat li seuste gradite? veke sum polni 18 nedeli i uste me bolat celo vreme na dopir. ne se sekavam so prvata bremenost dali vaka me bolea, pocnav da si pravam filmovi nesto da ne ne e ko sto treba so gradive

20. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Да ама не многу како на почеток, повеќе како чувствителни ги осеќам.