Jas pijam eutirox veke 9 godini, sega vo bremenosta sekoj mesec provervam. Hormoni i se slusam so. Doktorot posle sekoj rezultat, od pocetok bev sekoj den 75,a sega sum 3dena 75,4 dena 100. Ne mislam deka ke e stetno ako se reagira na vreme, sepak najdobro da razgovaras, ke ja zgolemat terapijata i se ke bidi ok bez grizi
Дали сите трудници треба да испитуваат тероидна? И какви индикации треба да се има за да се даде ова испитување?
И мене ми е постојано 90/60, 80/50, 60/50 и кога прашав што да превземам зошто не можам да функционирам, ми рекоа дај Боже да остане така
Исто и кај мене, низок многу. И истиот одговор го имав како твојот. Прво тромесечие ме исцеди и половина од второ тој притисок и главоболки,од 6ти месец навака сум многу подобро.
Друшки помагајте, не знам шта чу са собом. Киселини ме изедоа. Почнав и да си повраќам, ми се чини солна киселина, е до толку ме гори. Нит сода, нит гастрогард, нит Рупурут, ништо не помага.
Да пробаш со алгорал таблети,мене многу ми помогнаа на почеток од бременоста кога повраќав и имав киселини.
Пробај една чаша млеко и види помалку благо јади на вечер и шербетосани благи работи Јас од то имам многу киселини
Јас со сокче ја мешам.Ставам сокче малку повеќе количина од што има епруветата промешувам и голтам наеднаш
I mene mi e cel zivot nizok 100/70 max ama vaka koa ke padne use malce u ler sum.odma paga glava....izlegov prosetav poarno e sea
Здраво жени, од сабајлево сум со повраќање, два пати јадев лесна храна и повратив. Само еднаш бев со пролив и толку. Главоболка имам (веројатно дека нејадена и не сум пиела кафе) темперстута 37 или под 37. Имам паника за ковид? Се слушнав со гинекологот вели тест утре или најдобро понеделник. Имаче сум 27 недела