Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    18.624
    Може и да не се појават некои јаки симптоми читајки од девојкиве тука, ама рано е може и покасно, јас почнав во 9та недела да повраќам па не престанав до 7 ипол месеци, не се секирај

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    18.624
    Јас вчера ќе приумрев од желудник, се се изнапив, на крај ориз и ми помогна, сеа дали беше од оризот дали од се што испив не знам, ама не е штетно сепак па пробај

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    26.814
    Јас до 4 ти месец од бременоста немав симптом или осет дека сум 8-|
    И сега исто само што поголем стомак имам 8-|
    Изгледа јас посебен случај сум (facepalm)

На Kristina1172, medena147, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    4.487
    Mislam deka ne, jas sum so terapija godini i moram da ja kontroliram za da nemam problemi.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Каков ориз Јарче? Жив?
    Оти од рижото бетер ми е.

На jarec6 и Prolett им се допаѓа ова.
  6. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.547
    Јас имам слушнато за 2 зрна ориз, жив, да кажам, ниту варен ниту печен.. Така ми кажааа, не сум пробала

На IRBBB и jarec6 им се допаѓа ова.
  7. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    18.624
    Жив,лапнав 10тина зрна вчера, па ми се смири. А цел ден пиев, рупурут,сода,кисела вода,семка од маслинка.....не знам на крај од што помина ама пробај :)

На Prolett, IRBBB и mace89 им се допаѓа ова.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Не се паничи душо и да е ковид ништо страшно, јас го прележав првиот месец уште додека не ни знаев дека сум бремена, пиев и сумамед и на крај се беше ок. Матичниот мој ми рече дека мн трудници го прележале и немале никави последици. Пиј витамини и течности, многу одмор и се ќе биде добро. Стискам палци да си негативна.

На ddevojce, Prolett и Peperutka-bt им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Мислам дека сме негде блиску со неделите. Мене мојот ендокринолог ми рече важно ми е да е под конец докај 4ти месец, до тогаш може да прави дисбаланс, после не ме плаши. Јас од Април пијам Еутирокс, 6 дена од 75мг, 1 од 50 пијам моментално. Месечно ја проверувам и цело време е меѓу 1 и 2, така сака докторката да ја одржуваме и ми менува терапија по потреба. Не верувам дека може да направи одма проблем, ама што поскоро слушни се со ендокринологот што те води за да ти ја појача терапијата.

На Маја Т и mace89 им се допаѓа ова.
  10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Eve sum i jas ko tebe posle samo debela se osekav dur ne pocna da mrda beba:D

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Не се грижи и ковид да е - јас 18 недела првите три дена имав јаки главоболки, и веќе четвртиот ден мускулни болки, малаксаност и температура до 37, не се надевав дека е ковид, ама така излезе. Со многу течности, лимон, грејпфрут го поминав.

Важно е да не се паничиш, тестирај се за да тргнеш мисла, и не се грижи за бебето, си има имунитет. Еве сега сум 21 недела и се си е во ред, башка природно се вакцинирав :).

На Peperutka-bt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Фала ти многу, ќе гледам веднаш да закажам на ендокринолог, но ќе проверам уште еднаш тсх, многу чудно како е можно толку брзо да се покачи.
    Фала најмногу, сега ми олесна малку.Барем сум сигурна дека ми беше во ред до четврти месец.Утре пак ќе проверам тсх во друга лабараторија за да ги споредам резултатите.Те молам само кажи ми дали пиеш еуторикс пред земање крв за испитување на тсх?Јас обично го пијам во 07:30 сабајле, па да знам дали да се напијам пред да ми земат крв.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Мила, не пиј пред да ти земат крв. Оди порано да те боцнат и после тоа одма напиј се.
    Ќе се надоврзам на муабетов, јас сум со хашимото, цело време ми беше во ред, останав трудна и одма ми скокна. За 4 недели се намали и само секој месец контрола. Инаку, како што ми кажа докторката, нормално е да скока во бременост, само да се пие терапија и да се контролира. Ништо страшно.

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Фала многу мила, нема да се напијам.Баш ме испаничи бројката од 6, никогаш до сега не ми била толку, ама по ова што ми го пишавте, се смирив.

На Milce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Милички бев денес на втор скрининг и супер поминав, само шо лепотицатамногу многууу мрдаше, не застана. Вчера и денес посебно нешто активна е. Дури додека се движеше докторката со сондата ја осеќав како мрда. Одвај ја измери одвај. Повеќе од пола саат се гледавме. Битно се со е ок, со одговара по мерките. Слика асална јок :( само ноџиња. Од шо толку мрдаше не можеше убаво срценцето да и го измери и ми закажа за на 25ти докторката да одам да го видиме пошо таман и подпорасната ќе е.

Ми спомна за кумбсов тест во 28ма недела пошо сме различен рх фактор сп сопругот и ако е негативен да ја примам таа инјекција. Како се праи тој тест и кај се прави? И таа инјекцијата боли? :worried:

На LivingGlam, Ava.84, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Не не, никако земање на апче пред проверка. За ова и јас не бев сигурна на почетокот, ама зборев со мојата докторка и ми кажа крв на гладно без апче секогаш да проверувам, а апчето после тоа да си го пијам и така правам.

На Prolett и Маја Т им се допаѓа ова.
  17. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Фала ти мила, така ќе направам. А јас цело време си пиев, не сум знаела дека не треба.

18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Не се секирај мама, понеделник одма појди си кај докторката и нека ти ја регулира терапијата. Мене пред да ми дијагностицираат хипо/хаши, на едно мерење Тсх беше 35 :sweat: скроз беше збрлавена, горе долу одеше дур да најдам асален доктор. Ете ја сега цела бременост е како по книга, во идеални вредности.

Ич да не се грижиш, ќе ти ја зголеми малку дозата на Еутирокс и ќе бидете добро со бебе. Инаку гледај цело време во иста лабораторија да ја испитуваш, така ќе имаш најверодостоен резултат.

На IRBBB и Маја Т им се допаѓа ова.
  19. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Да, да, ќе гледам да одам во Авицена цело време.Знам дека дозата од 25 ми е мала, ама до сега беше се во ред.Значи во бременоста се случуваат многу големи промени, само се да биде добро на крај.Многу ти благодарам.

На Bella_Stella, Prolett, saki13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    26.814
    Јас вчера ја примав инекцијата малку боли . А тестот се прави во трансфозиолугија за крвна група , незнам што врска има крвната група од маж ти ? Ти ако си 0 - тогаш ке ја примаш

Последна измена: 6 февруари 2021
    На Ava.84 и kostovaivana им се допаѓа ова.