Браво wtff! Тука сме со термините јас и ти , и јас сум утре на преглед за стрептокока. А кажи ми, резултатите се добиваат веднаш? И од вагина и од ректум земаат брис? Боли? И уште нешто, може да ти кажат некакви претпоставки која недела ќе се породиш?
Ти благодарам Bufi кај и да е деновиве ќе одам. Дај боже до крај да ти биде убава бременоста. И на сите.
Од докторот зависи дали ќе гледа вагинално, мене од старт исклучиво со надворешно ехо (на полна бешика) ме гледаше Лазаревски. Прв пат вагиналното го допре за мерење на цервиксот сега на крај на 17та.
Труднички. Нормален ли е исцедок бледожолт (повеќе бел) густ без мирис во рана бременост? Ве молам за одговор!
Нормално е...јас цела бременост имам зголемен вагинален секрет блед, бледо жолт, а фала богу ниту една инфекција, ни кандида ни ништо немам.
Незнам како е во Македонија. Јас сум во Германија. Резултатите веднаш ми ги кажаа, додека докторот заврши со ехото. Не боли само е незгодно. Докторот за термин рече 20ти октомври, па ќе видиме.
Нормално е исцедок без мирис, доколку почувствуваш мирис ке си одиш на контрола. На сите ви посакувам лесна бременост
Јас додуша правев микробилошки пред да останам. Чиста бев. Ама, имав спонтан и некако си се плашам од се. Ви Благодарам на сите за брзиот одговор.
Me iznasmee zosto kurto i murto ajde mila mozeme da istrpime se ke bide poleka poleka se ke si dojde na svoe mesto da se nadevame a vo pravo si da ti kazam pravo so toa deka stravot e tuka no koga ke si gi gusneme nasite angelcinja se ke pomine kako i da e strav ke ima toa treba da ni e jasno ...pozdravce i cekam vesti ....
Feminki, kolku vreme gi cekate rezultatite od brisevi koi se zemaat kraj na 8mi mesec, jas veke edna nedela gi cekam I ne mi se veruva kolku se nonsalatni, 36ta nedela sum, za 2 dena vleguvam vo 9TI mesec, a nemam rezultati od brisevi, UF mnogu se nerviram
Пишав во соодветната тема но нема одговор. Дали знае некој во породилно Чаир дали е дозволено да си земам од следните работи кога ќе одам на пораѓање. Односно -папучи -влажни марамчиња -тоалетна хартија -вода, природни сокови ( за освежување ) И дали треба да си носам картонче за крвна група и чепчиња за прочистување дулколекс , или таму ќе ми дадат?
Мила баш ме израдува дека бебуш се свртел срце тоа ја послуша Мама сега растете и уште малце ќе се гушкате,ние еве веќе 2 дена сме со надминат термин абер немаме освен некои послаби менструални болки од мисла чекање кога ќе биде,имам јака несоница утре сум на Цтг и на ехо ќе видиме што ќе биде ако ме задржат ќе ми олесни многу те гушкам и држи ми среќа да се олеснам побрзо не се трпам веќе огромна сум
Дозволено е се од набројаново да си однесеш, поточно да ти донесат но откако ќе се породиш. Евентуално ќе ти дозволат тоалетна и влажни да внесеш со тебе. Картончето со крвна група обавезно! Чепчиња не ти требаат, таму ставаат клизма, но за жал на стариот начин- те полнат со ладна вода И да, сепак понеси си тоалетна и спреми ја за користење
Те полнат со ладна вода???? Па зарем уште го прават тоа??? Баш денес мајка ми ми раскажуваше дека во нејзино време така правеле...поминати се повеќе од 30години од тогаш!!! Па каде сме бре луѓе заостанати, катастрофа!!! Не сум упатена, но дали вака прават и по другите болници? Гак? Или приватниве Систина?
Мамички не можев да најдам соодветна тема, дали некоја знае каде можам да најдам труднички хулахопки и хеланки во Скопје? Бев во стружанка нема, немам идеја кај да барам на друго место, а многу ми требаат
Да, за жал. И додека одиш ко пингвин до вц, по нозе ти тече водата...абе хаос! Мислам дека не е така на Гак, по приватниве уште помалце. Но ајде...клизмата е најмала работа што треба да ве секира.
Хеканки во буњаковец доле во подрум, има три продавници за трудници! А за хулахопки незнам И во сити малл имаш неколку продавници за трудници.