Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Браво wtff! :clap: Тука сме со термините јас и ти :) , и јас сум утре на преглед за стрептокока. А кажи ми, резултатите се добиваат веднаш? И од вагина и од ректум земаат брис? Боли? И уште нешто, може да ти кажат некакви претпоставки која недела ќе се породиш?

2. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ти благодарам Bufi кај и да е деновиве ќе одам. Дај боже до крај да ти биде убава бременоста. И на сите. ;)

3. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Од докторот зависи дали ќе гледа вагинално, мене од старт исклучиво со надворешно ехо (на полна бешика) ме гледаше Лазаревски. Прв пат вагиналното го допре за мерење на цервиксот сега на крај на 17та.

4. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Труднички. Нормален ли е исцедок бледожолт (повеќе бел) густ без мирис во рана бременост? Ве молам за одговор!

5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Мислам дека е нормално во цела бременост да се има зголемен вагинален секрет

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Нормално е...јас цела бременост имам зголемен вагинален секрет блед, бледо жолт, а фала богу ниту една инфекција, ни кандида ни ништо немам. :rock:

7. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Незнам како е во Македонија. Јас сум во Германија. Резултатите веднаш ми ги кажаа, додека докторот заврши со ехото. Не боли само е незгодно. :) Докторот за термин рече 20ти октомври, па ќе видиме. :)

8. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    Нормално е исцедок без мирис, доколку почувствуваш мирис ке си одиш на контрола. На сите ви посакувам лесна бременост :*

9. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Јас додуша правев микробилошки пред да останам. Чиста бев. Ама, имав спонтан и некако си се плашам од се. Ви Благодарам на сите за брзиот одговор. :*

10. slucajna

slucajna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    84
    Me iznasmee zosto kurto i murto ajde mila mozeme da istrpime se ke bide poleka poleka se ke si dojde na svoe mesto da se nadevame a vo pravo si da ti kazam pravo so toa deka stravot e tuka no koga ke si gi gusneme nasite angelcinja se ke pomine kako i da e strav ke ima toa treba da ni e jasno ...pozdravce i cekam vesti ....

На Amorce2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Feminki, kolku vreme gi cekate rezultatite od brisevi koi se zemaat kraj na 8mi mesec, jas veke edna nedela gi cekam I ne mi se veruva kolku se nonsalatni, 36ta nedela sum, za 2 dena vleguvam vo 9TI mesec, a nemam rezultati od brisevi, UF mnogu se nerviram :(

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.238
    Јас за 2-3 дена ги зедов

13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Пишав во соодветната тема но нема одговор.

Дали знае некој во породилно Чаир дали е дозволено да си земам од следните работи кога ќе одам на пораѓање. Односно
    -папучи
    -влажни марамчиња
    -тоалетна хартија
    -вода, природни сокови ( за освежување )

И дали треба да си носам картонче за крвна група и чепчиња за прочистување дулколекс , или таму ќе ми дадат? :?:

14. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мила баш ме израдува дека бебуш се свртел срце тоа ја послуша Мама сега растете и уште малце ќе се гушкате,ние еве веќе 2 дена сме со надминат термин абер немаме освен некои послаби менструални болки од мисла чекање кога ќе биде,имам јака несоница :( утре сум на Цтг и на ехо ќе видиме што ќе биде ако ме задржат ќе ми олесни многу те гушкам и држи ми среќа да се олеснам побрзо не се трпам веќе огромна сум :* :* :*

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Дозволено е се од набројаново да си однесеш, поточно да ти донесат но откако ќе се породиш. Евентуално ќе ти дозволат тоалетна и влажни да внесеш со тебе.
    Картончето со крвна група обавезно!
    Чепчиња не ти требаат, таму ставаат клизма, но за жал на стариот начин- те полнат со ладна вода :worried: И да, сепак понеси си тоалетна и спреми ја за користење :D

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Те полнат со ладна вода????
    Па зарем уште го прават тоа??? Баш денес мајка ми ми раскажуваше дека во нејзино време така правеле...поминати се повеќе од 30години од тогаш!!! Па каде сме бре луѓе заостанати, катастрофа!!!
    Не сум упатена, но дали вака прават и по другите болници? Гак? Или приватниве Систина?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.238
    Не верувам во приватните да е така нема шанси.Јас пак ни клизма ни ништо не добив :^)

18. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Мамички не можев да најдам соодветна тема, дали некоја знае каде можам да најдам труднички хулахопки и хеланки во Скопје? Бев во стружанка нема, немам идеја кај да барам на друго место, а многу ми требаат :)

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Да, за жал. И додека одиш ко пингвин до вц, по нозе ти тече водата...абе хаос!
    Мислам дека не е така на Гак, по приватниве уште помалце.
    Но ајде...клизмата е најмала работа што треба да ве секира.

20. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Хеканки во буњаковец доле во подрум, има три продавници за трудници! А за хулахопки незнам :)
    И во сити малл имаш неколку продавници за трудници.