Не мисли лошо, и мене ме заболува ако не сум била во веце, не сум мокрела, посебно ноќе додека станам, едвај... И имам чувство дека како река мокрам.. Добро си пијам и течности повеќе понекогаш, ама некогаш ретко.. Ќе си мокриме..
Јарче јас те дружам. Сѐ ми се јади, ама штом посегнам по јадење, се сеќавам на киселините и се повлекувам. Комбинирам гастрогард, рупурут, сода бикарбона и ориз. Ќе истуркаме? Инаку женски, јас вчера бев на преглед кај д-р Драшко Димески за тахикардијата на бебчето. Вчера срцева фреквенција му беше 131 и ми рече дека нормално е до 170, а не до 160 како што викаат гинеколозите. Тоа што имало на двата последователни прегледи повисока срцева фреквенција го препиша на можноста да ја притискало папочната врвца и како нормална реакција на тоа, се јавила забрзана работа на срце. Ги гледаше предкоморите, коморите, залистоци, аорта, пулмоналка, протоци на крв низ нив- фала му на Бога сѐ е во ред. Туку, докторот е официјално пензиониран и во систина прави прегледи еднаш-два пати неделно. Ама, прави прегледи и во Прилеп, има ординација. Цената е 1500 денари. Ако на некој не дај Боже му треба или сака да си направи преглед, ќе ви дадам контакт.
Па, затоа пишав, неколку дена, може недела го имам, а дрДимчев, вели не е страшно.. Да не се замарам...  Затоа си велам да пишам..
Jas temnata linija za prvoto ja imav, s e pojavi negde okolu 4ti mesec, Sega uste ja nemam. Apetit, nemam voopsto. Do 3 ti mesec mi se gadese duri i koga gledav hrana na tv. Sega e podobro ama nemozam da se pofalam deka jadam nesto bas. Stomače imam, denes i včera se osekam ko da nemam nisto vo stomakot, bas grdo mi e Bebe se oseka veke, ne deka se nekoi udari, no se oseka. Petok sme na kontrola kaj Trajkovski, edvaj čekam
Кај мене почна да се познава дури после 19та недела. И мене ми беше чудно, немав стомак воопшто, ама од 20та недела наваму нагло ми порасна, иако сеуште ми е релативно мал. Ама различно е кај сите.
И јас понекогаш се воздржувам од јадење, ама поретко некогаш толку многу што склона сум било што да јадам.. Ама су велам да се ставам во ред, да јадам нормално да не се поправам многу, велат од 7 до 9 месец најмногу се поправаат, дека му е крајот
Баш ми е мило знаев дека се ќе биде во ред, џабе те испаничија. Леле не знам дали ќе истуркаме, страшно ова со желидников, исто имам болки како кога имав Хеликобактер и со тоа гастритот и бев пред чир,нит се лежи нит се седи, се некоја полуисправена положба сум А потењево, никогаш не ми се десило под мишки да имам водено, гледам сабајле на пижамата кругче не мириса,додуша со стик сум цело време,ама вака никогап ни на 40 степени круг не ми се правел. Се изреметивме, како климактерични
Хахсхаха иста сум,пробајте да попешачите 15 мин после јадење или мрдање по дома во исправена положба битно,ладно млеко и бадеми многу ми помагаат,за потењето... му викам на мм,што е ова,не се препознавам,дури мирисот се сменал. Порано кога ќе се жалеа трудници си велев аман веќе лигавешки,ама Стреси еве ти ја кармата,како тамче расипано сум некои денови,гасови ,едвај се вртам во кревет а тек до крај...
Јас претходно никогаш немав мака со желудникот, ама ова сега е невидено. Преку ден се протуркува некако, од сон кога ме будат болки и киселини не знам што да правам со себе. Исто и потењето и напливите на жештини. Баш како климактерични, а не бремени жени. Можеш да не замислиш во климакс?
И јас сум ептен слаба. Одкај 15та недела почна да ми расте но ептен малку се познаваше. А одкај 19та, 20та, мислам сега секој ден ми е поголем и поголем. Н Но сепак тесно ако облечам се познава повеќе, инаку јок.
А во Прилеп прави редовно прегледи? Познато ми е имево на докторов ама неможам да се сетам кој е а од Прилеп сум и јас и веројатно го имам слушано порано.
Не знам дали редовно прави прегледи. Се јавив телефонски и ми закажа, бидејќи во систина не можев да добијам термин никако. Инаку ординацијата му е кај црвен крст во Прилеп.
Исто и за гадењето мислев се фолираат,за мирисите ај викам што глумат толку од се им се гади Не кренав глава од шољата до 7ипол месеци...а мирисите ужас ми се уште,само мрчам, оф ова мириса на перено бљак, ова па на неперено бљак крај не ми се наоѓа. ДМ вика ќе ме носел на лов на дивеч со носот сум намирисувала до кај комшиите.
Јас може и после 20та да беше, претходно сигурно мрдало, ама јас толку сум приметила. Од тогаш мрда, и наплаќа како за сите месеци што не си го осеќала, не се секирај.