Јас правев во систина кај него, околу 3000. Прегледот трае околу 30мин, све објаснува до детал. Одличен е
Не знам во систина колку чини прегледот, мислам дека 3000,ама нека ме поправи некој ако грешам. Прегледот траеше околу 30-40 минути, докторот е детален и убаво објаснува. Инаку мене ме праша дали сакам во петок или во сабота, за тогаш имаше термини.
Не го измислив јас мила, некои раб така ги кажуваат, бабини деветини или не.. Не знам. Кој како сака има право на мислење..
Ни во првата бременост (женско), ниту сега (носам машко) немам линеа негра. Веројатно зависи од пигментација или нешто сл. Со сигурност не е поврзано со полот.
За време на бременоста не ми се познаваше нема. Воопшто линеа линеа негрс. Кога се породив дојде до израз ептеен бледа така линија која ја снема за месец два не се сеќавам точно кога беше.
Линеа нигра се појавува под влијание на хормони од плацентата, нема врска со полот. Како што потемнуваат брадавиците, под истото влијание на плацентата. Дали има или нема трудницата, повеќе зависи од нејзиниот природен тен. Обично трудници со светла кожа, немаат линија, почеста е кај трудници со потемен тен. Некои ја имаат и не бремени. Таа си е тука, само што најчесто излегува во бременост затоа што тогаш се пигментира и доаѓа до израз.