ма не го иам студирано од сите страни и стално го замарав мм дали ми се појавила зошто ич не сакав да имам ама најверојатно зошто бил растегнат стомакот а и сум многу бела па не се познавала толку кога се повлече стомакот дојде до израз ама не којзнае колку темна, колку да ја има брзо се повлече
Мешиња да ве прашам дали некој имал проблем при раѓање да му биде заматен водењакот и бебетонда се напие и да му се залепи на плуќа и да биде на кислород?
На моја многу блиска и се случи тоа. И да бебето беше на кислород,со терапија и нега на ГАК го опоравија .Породена беше царски
Да мила се деси несшто слично на моја другарка, се сеќавам му го испираа желудничето и малку беше на кислородна подршка ама го пуштија заедно со мајката на трети ден или четврти што значи све си беше океј, све ќе биде океј немој да се нервираш
Извини не сум видела порано. Одприлила 2 недели,но бебе беше и со плус некој проблем,во меѓувреме прочитав ќеркичката била подобро,да и помине со лесно и да се гушкате набрзо.
Бев денес на преглед виде жолчно ќесе ама плод нема сеуште..По менструација сум 5 недели и 5-6 дена..Дали е тоа во ред или да не си се надевам и на оваа бременост?
Секако дека си е во ред... кај мене на 6недели немаше, "празно"беше внатре, но веќе на следната контрола, 7+3, (а си одговараше на 6+3) беше и ембрионче сосе срценце...знам дека ти се најдолги овие денови, но обиди се, опушти се, ќе биде... Јас овде, наидов на голема поддршка, само мирно и полека...
Да рано е, немој да се секираш. Генерално сметано ако си по менструација 5+5, гестациската недела на плодот е за одприлика 2 недели помала односно околу 4 недели е ембриончето. Ама тоа си е индивидуално, зависи кога си овулирала и кога се "фатил" плодот.. . Биди позитивна, одмарај повеќе, без стрес и закажи си преглед за 2-3 недели за срцева акција и пиј си метилирана фолна ❤️
Здраво девојки од денеска и кас да ви се придружам 4+5 денеска, имаше мала точкичка по 2 недели на контрола повторно, метилирана фолна пијам веќе, ми дадоја утрогестан и клексани почнувам од денеска
Ти благодарам мила Добро те најдов Па затоа што имав еден пред времен пораѓај, а имам и мутации и поради преврнција