Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady.mariposa

Lady.mariposa Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    199
    Девојки, како сте? Одамна не сум влегла во темава, дали имаме некоја нова мамичка? :)
    Ние вчера направивме еден месец, многу ја мачат грчеви, не спиеме по цели ноќи и пак ќе кажам - наспијте се сега дур можете и уживајте во серии, филмчиња и се останато, после се нема време за ништо.
    Ве гушкам :l:

На Martka, Mom_3, Autumn Love и 13 други им се допаѓа ова.
  2. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.806
    Истото го викам и јас
    После ке слушаме плачки од бебушки :)

На Lady.mariposa, Prolett и mace89 им се допаѓа ова.
  3. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Испитај си во друга лабараторија. Јас лично секогаш кога испитував во Авицена ми јавуваше плусеви на мокрачата, исто и на сопругот а уринокултура и брисеви чисти. После тоа во разговор со неколку колешки установивме дека и кај нив од таа лабараторија им се јавувале плусови. Имале најверојатно контаминирани садови или грешки во испитувањето. Потоа испитував во Синлаб и се беше во ред

На LivingGlam, Prolett и Grasiela** им се допаѓа ова.
  4. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Извинете што ќе се уфрлам дали ги покажува на обична проверка на урина или само на уринокултура?

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    На обична проверка на урина.

На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Девојки само да известам дека и јас го поминав вториот скрининг и бебе е супер:inlove:Толку многу се плашев, фала му на Господ се е добро.Е сега ме загрижи тоа што докторката ми рече дека имам аритмија и да си закажам на кардиолог.Пред една година имам правено испитувања на срце и се било добро, но сега ептен ме загрижи.Не знам дали е можно тоа да се случи од што бев премногу загрижена и под стрес пред прегледот:(Дали имате искуство со вакво нешто?:(

На Martka, cinderella5, Madam S и 17 други им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Мило ми е шо бебуш е во ред, тоа е најважно.
    Како виде дека имаш аритмија? Ваљда не ти правеше екг? :^)
    Оти поинаку не знам како би констатирала. Појди си на општ матичен, нека ти направи екг, ќе се види дали имаш. Ако има потреба ќе те пратат на интернист, ќе ти стават холтер и ќе се види дали има нешто. Ама стварно чудно ми е како гинекологот видел дека имаш аритмија.

На flower30, Prolett, minne992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Не, не ми правеше екг, ама баш на мониторот го пушти моето срце и се виде, баш и прашав, рече ова е твото срце.Исто изгледаше како кога се пушта отчукување на срце на бебе.И мене ми беше чудно ама претпоставувам дека може да се види.

На Prolett, mace89 и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Ти си осетила да ти лупа срцето, да ти прескокнува, да ти трепери? Оти често се сеќава аритмијата (и мене ми се јавува при стрес или кога сум физички преморена, а недоволно наспана) и одма го сеќавам. Со прашок магнезиум ми се смирува, не ми дале друга терапија.
    За да ти се тргни од мисла, појди до кај матичен, ако ништо друго едно екг ќе ти направи.

На Madam S, Prolett, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Да,да, често ми се случува да го осеќам повеќе како срцебиење, дури и сега додека пишувам го осеќам:)Верувам дека ми е така од преголем стрес што имам сега во бременоста.Фала ти многу, ќе направам така.

На Prolett, mace89 и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. Bubu111

Bubu111 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    119
    Здраво женски. Дали знаете од саат колку ги даваат резултатите од институт за јавно здравје. Испитував торч.

12. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Гасови гасовиии.... Почнав да секирам дали е движење на бебе или е гасовите заради тоа што лепотицава моја станува понежна и понежна само го гледам стомакот дека се испакнува се преместува и слично. Си ја кренав блузата да забележам убаво и стомакот ми се поместуваша па си викам седи мирна бебето се движи не се само гасови неможи од гасови да ти се поместува стомакот .... Некоја да има искуство со гасови и како може да се намалат хахаха

На Ava.84 и Madam S им се допаѓа ова.
  13. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво женски, ви се случило ли во бременоат да имате болки остри како да ве сечат доле при движење, пешачење?
    Сега се враќам од пешачење, сакам да го правам тоа, ама наеднаш како што одев ме пресекоа остри болки доле ниското на стомакот, и колковите траеа многу кратко, после тоа ги снема.А сакам да се движам, неможам ич да седам дома, син ми оди во градинка а јас имам куп слободно време, не сакам да залегнувам.
    Мене и матичната ми рече пред 1 недела и повеќее кога бев на контрола дека секоја болка што ја осекам не е добра нели, ама кога ме гледаше на вагинално со цервекс се е во ред не се разбирам многу ама ми рече овде се е во ред 5.23 беше,на ехо обично бебето го видов, се во ред си мрда,а јас малку ако се раздвижам одма болки ме сечат, може да се деси еднаш вп денот, може ниеднаш...
    Пијам магнезиум, утрогестан сабајле и вечер, и плус витамини.Утрогестанот незнам ни зошто го пијам кога се ми е во ред, на секоја контрола.
    Сакам да си пешачам, да се раздвижувам дали тие болки би направиле проблем нешто?
    Преглед имам на 15 сега, а втор скрининг на 22 овој месец.Позд и убав ден

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    21.462
    И јас имам гасови. :$ Баш пред некој ден во апликацијата ми беше објаснето зошто се честа појава во бременоста. Бебето како расте, се повеќе притиска на ректумот и од тука се ствараат дополнителни гасови. :wasntme:

На Mom_3, kostovaivana, Prolett и 2 други им се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Знам дека се честа појава ама нека се смира малце срамота сум хахах

На Prolett, Naatashka123, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.750
    Допаѓања:
    21.462
    Хахах ќути, бетер од мажи сме. :whew: :rofl:

На Prolett и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  17. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    18.621
    Јас сега имам мака со препотување,
    ќе се испонастинам.
    Со денови се чудам зошто ми се препотуваат раце и нозе и ми се тресат, и баш на апликацијата ми пишува дека оваа недела е нормално, паѓал шеќерот пред да јадеме, буквално како да не сум јадела два дена се тресам, па морам одма да јадам, што не сум учена така, за да се стабилизирам.
    Инаку 33 недела сум му се случува на некој вака?

На thelittle17, Mom_3 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  18. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ja samo primetuvam zesko navecer a moze deka stalno jadam na ne se tresam:lol:
    Inace 31 sum

На Mom_3, mace89 и jarec6 им се допаѓа ова.
  19. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Мене иако сум 28+5... Иначе неможам да се стоплам ама кога почнувам да се препотувам знам дека шеќерот ми е паднат иако да речиме сум јадела пред 3 саати седнувам да јадам јадам како да немам видено раце ми се тресат невидено.... Солено одма поле тоа благо одма после тоа овошје и после 30 мин пак јадам неможам да си дојдам на себеси тогаш....

На thelittle17, Mom_3, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Друшки денес полни 27, во 28гн.
    Последниве два дена имам болка во кичмата, колковите, цела кралица, долен дел на стомак, како да ќе ми излезе бебе од што е долу, а уствари горе ми е. Не знам дали баш болка да го наречам, повеќе како притисок е, ама тешко одам, како пингвин. Како да сум се превежбала в теретана, а јас речиси и да лежам по цел ден.
    Бебе си е супер активно.
    Во ред е да ми е вака, нормално е или да одам на гинеколог? :?:
    Редовна контрола за 2 недели имам закажано.

На Dee*Tee, curlyhair, thelittle17 и 7 други им се допаѓа ова.