Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    @Babyboom988 На слики внатре има такви, ама внатре само тој дел што го пуштив, а има лепенки од страните ама на средината е зашиено и не можам да ставам над стомакот над папот.. Не знам...Па и не ми текна, гужва имаше да прашам..требаше со метро да ме мерат, ама со појасот ме мереа д видат кој... Важно зедов, вчера го носев и се чувствував чудно... Како да влече некој.. Ќе видиме денес, се надевам ќе се навикнам... Ти кога го зеде, кој период..

Последна измена: 11 февруари 2021
  2. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    Не пуштаат ниту во Систина ниту во гак со придружба... Јас прашував, заради короната не е дозволено... А мм со душа сака да го види малиот на лице место... Срцка

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Цела нок неможам да се наместам да спијам од болки во грбот, скоро имаше дискусија за перници за трудници,од Сомниа шоп се 150х90 цм 1150 ден а од ф.б.страната перници за трудници се 140х80 и се 1600 ден.Кои се поубави, јас сум доста висока 180 цм сум се мислам за таа од сомниа, ама некако многу ми се гледа широка,од кои земавте вие, како сте задоволни, за колку време пристигаат?

На thelittle17 и Maya12 им се допаѓа ова.
  4. Solen☀

Solen☀ Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    Јас сум презадоволна од др.Димчев и за првата и сега за вторава бременост, и приметувам дека сега е позборлест докторот не ми спомна ништо мене за скрининг на срце дали е тој стандарден скрининг? Ни со првово не сум го правела

На thelittle17 и Chrysanthemum им се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.000
    Допаѓања:
    4.877
    Јас ја имам од сомниа и сум задоволна, не сум мн висока 162 ама и после пораѓај еве 6 месеци сеуште ја користам :lol:

На mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  6. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    18.710
    Јас сум 175, сакав што поголема нели, мајка ми ми ја шиеше, 120×80 леле огромна е, а мислев ќе биде мала ич да не мислиш, значи која сакаш која ти пдговара со цена, јас заради ширината на материјалот ја сошив толкава,прекрасна е.
    Нека кажат девојчињава, убаво да е наполнета,да не е ко празна,ми изгледаат некои како недополнети само.

На thelittle17, mace89, ...Arthemisia... и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Mene od 32 zrela mi bese 3 stepen,eve sum 38 ma,idam na kontrola na 7 dena sega pocnav n dva dena,se e ok i ctg mi pravat,mi vikaa mozen e porano poragaj pa eve sum izdrzav,taka da be se sekiraj

На Babyboom988, katarina92, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    114
    Здраво идни мамички! Денес бев на контрола, 35та недела, бебуш 2550гр., но следна недела ме препратија на Клиника поради тоа што плодовата вода е намалена. Другото се' е во ред. Дали има простор за загриженост и нечии други искуства? Ви благодарам

9. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Jas samo so pernica megu noze mi brka rabota. Kupiv nekoja mala od struzanka ama i obicna da imav visok doma samo megu noze da ja stavam ok ke mi bese

10. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Zeni sto praime so glavive denes....mene mi e tupan ko pijana kokoska sum

На jarec6, thelittle17, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.406
    Допаѓања:
    3.110
    Ve chitam denovive se razvila diskusija za pojas.Me interesira po preporaka vi e?
    Chitav neshto za nisko nosenjene ne plodot,bolki vo kichma...a dali e i za namaluvanje na pritisokot vrz cerviksot?

На mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  12. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    Боли боли, еве кафе пијам, ме лула, а и омалаксана сум, па се надевам ќе дремнам..секако ако успеам.. Ако не парацетамол, сок од лимон ќе биде следно и некоја активност да најдам...

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.437
    Истото сакав да го пишам сега.
    Од пред некое време почна да ме боли и не престанува. Не е јака глабоволка али сепак. :sweat:
    И одвај движам, неможам ручек да направам, ќе заспијам в кујна :lol:

На thelittle17, IRBBB, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Пробав нокеска така, сабајле едвај станав, неможев да одам од болки, се намачкав блокмаст малку па ме попушти, порачав перница, се надевам дека тоа ке ми помогне.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.951
    Допаѓања:
    34.414
    На мене појасот ми го препиша гиникологот околу 25 недела оти при движење чуствував влечење во стомак и го носев само кога одев, дома не го носев.Грб тогаш не ме болеше.Ама го носев многу кратко оти повеќе ме стегаше од што ми помагаше,после и болките ми ги снема.

На minne992, lia22 и Prolett им се допаѓа ова.
  16. Busybeeslover

Busybeeslover Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Здраво, јас само што се зачленив на форумот.

Живеам во Англија, бремена сум 15 недели и 4 дена. Во понеделникот имав крварење и после цела вечер вртење телефони некој да ме прими и види во вторникот завршив на оддел за брза помош каде ме префрлија во болница. После одредени испитувања ми рекоа дека плодовата вода е намалена и и изгледа течи од некаде, што не е добро за развојот на плодот. Би сакала некое мислење, искуство или совет од нашата медицина бидејќи тука многу чудно и различно гледаат на целата бременост.

Благодарам многу,

Поздрав

17. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    Мила гинеколог, и да ти кажам го носам низ дома кога раб нешто, седам или кога пешачам.. За спиење и лежење не... Засега ми е добро... Вчера го зедов..

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    Јас ја имам таа од фб, мислам дека за 1 ден стигна. Убава е, полна, скоро пола спална ја зафаќа да знаеш (во ширина), навлаката и се вади за перење. Дали и колку ќе ја искористиш не знам, и тука беа поделени мислењата и јас една ноќ се изнаспивам на неа, наредната не можам да ја поднесам. :?:
    Хормони |(

На Dee*Tee, Grasiela**, mace89 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Chrysanthemum

Chrysanthemum Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282
    Јас сум кај друг доктор во Систина, но нема врска. Кога бев на втор скрининг докторката убаво ми објасни дека тие ја препорачуваат фетална ехокардиографија и доколку може некој да си дозволи, убаво е да отиде и на тој преглед.
    Идејата им е да се следат други водечки земји во светот, каде што сите овие прегледи се задолжителни, вклучувајќи ја и феталната ехокардиографија.

И кај мене докторката не виде ништо загрижувачко на ехото, меѓутоа таа и не е толку стручна во таа област.
    Д-р Драшко е специјалист во таа област. Здравје, јас планирам да отидам и кај него, сега веќе кога знам дека нешто ми препорачале да направам, ќе имам грижа на совест ако не отидам.

На Prolett и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  20. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Јас ја имам од Сомниа шоп, ок е перницата ама повеќе работа ми заврши за на почеток да не се превртувам на стомак. Сега, што велиш не можам да ја поднесам, многу нервоза ми ствара. Само перниче меѓу нозе и толку. Премногу место зафаќа и плус зимава со повеќе прекривки и перницава...умирачка... тргни една прекривка, мраз... :lol: никако да се погоди

На IRBBB и Naatashka123 им се допаѓа ова.