Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Мила јас ја земав од Pillow lala. 1600 денари.Перницата е полнета со некои силиконски снегулки и доста е удобна. Имам слушнато дека имало и поевтини перници што се полнети со памук што според мене е подобро силиконски снегулки бидејќи е перницата по мека и полесно се приспособува. Има навлака која се пере. Е сега може е малце поскапа и може и претеруваат, ако најдеш со силиконски снегулки поевтина земи си

На macalavica и abc1234 им се допаѓа ова.
  2. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила јас ја имам на pillow lala и сум презадоволна од 2-3 месец ја користам еве веќе 6 месец сум,многу е мека и се приспособува лесно на телото,јас искрено не можам да замислам да спијам без неа.Навлаката се пере и мене не ми прави жештини сега за сега

На macalavica и mace89 им се допаѓа ова.
  3. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    32 недела денес,апликацијава вика уште 56дена преостанато до пораѓај.
    Лежам и имам чуство дете ќе искочи.Се врти удара доле,удара во ребра прави бранови низ стомак на момемнти и боли.
    Некако како без сила сум деновиве,и времево ме дотепува.
    До вчера бар ќе искочевме со синко и куче ќе прошетав и ќе трчавме надвор саат ипол,денес зима немаме услови за никаква активност.
    Да почнам ли со пакување на торбица и купување нешто за бебе? Вие што сте термин со мене имате ли веќе нешто спремно?
    Овој пат во однос на гардероба трошоците ќе ми се минимум зошто првото е синче и второво ќе биде со мала разлика и се ми е ново :$. Се мислам со која козметика да почнам со бебе?

На Ava.84, 24.07, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    106
    Zdravo
    Da Ve prasam za sovet
    Sakam da ja promenam maticnata ginikolog Beemena sum 5 ti mesec , bidekji nema ponasanje nikakvo , sekogas koga izleguvam od tamu namesto da sum nasmeana taa me nervira i ocigledno ima kompleksi ..
    Dali nekoja imala iskustva na sred bremenost okolu 5 mesec da go promeni maticniot ginikolog i koj dokumenti se potrebni od edno na drugo mesto

5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    10.402
    А за штo е чаjoт?

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  6. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.459
    Допаѓања:
    26.958
    За побрзо и полесно отворање и раѓање

На ...Arthemisia..., Prolett, Iva Mitrevski и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Времево ќе биде катастрофа овие денови, права зима. Јас сум 33+1, со купување облека завршив и претерав да ти кажам, купував и некои работи што не знам за што служат на пример едни тетра пелени на ф мислам дека беа, подебелки се од обичните и помеки. Ми остана уште да докупам шишиња појма немам уште какви да земам, бебешка козметика ќе купам деновиве, планирам на мустела купка и млеко за тело, а на бекутан кремите за газе. Памперс и влажни марамчиња на памперс, а ќе земам и тупфери ќе го одмивам со вода на почеток. Јас планирам да се пораѓам во систина така да за таму мене торбица не ми треба, ама морам да имам нешто спремно во случај да испаднам позитивна на ковид на ден на прием ќе ме препратат на гак (тоа и се случи на моја блиска другарка сега во ноември месец, главата не знаеше кај и е). И така, тие ситни работи како гази, алкохол ќе купам све од еднаш во аптека, исто и детергент и омекнувач ( планирам да перам кога ќе влезам во 36та нед, дури мислам дека и тогаш е рано ама не се знае ништо... ). Све ти раскажав, и што праша и што не праша хаха :D

На kostovaivana, mila89, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    @abc1234 @Iva Mitrevski женски само да знаете дека на козметиката од веледа има 20% попуст до валентајн.

На Dee*Tee, abc1234, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    3.785
    Она кога се упатуваш кон тоалетот по 100 пат дента, очекуваш водопад од тебе да искочи а тоа едвај неколку капки. Се чувствувам како најголем штетник на вода, сапун и тоалетна хартија.:bug:

И јас планирам после 36 недела да почнам полека со перење средување. Пелени земавме памперс а козметика на веледа. Ни фалат уште доста работи, да се досреди торбицата за мама и од аптека еден долг список, ама ќе биде и тоа следнава недела. После само ќе ни остане да си чекаме.:inlove:

На Bella_Stella, Pacient srna, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Што ти кажаа за килажата? Моето е 2 800гр. ми викаат денес, релативно добра тежина, ама може и да е мало, ама не мора да значи, се е во ред, вода има, плацентата е добра, и некако со прашања си останав... :doh::sweat:

Вие што пиете Тотхема ампули, по колку пиете во денот, и со што ги мешате? Прегадни ми се, а последниве недели ќе морам заради ниско железо да ги земам.

На Ava.84, mace89 и ...Arthemisia... им се допаѓа ова.
  11. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Јас пијам по една, пробав на гладно првиот ден, ми се слоши, ми се вртеше ми се повраќаше. Од тогаш ги пијам два часа посче доручек, еве денес 13ти ден (20 треба да испијам:puke:). Инаку пробав со вода, со сок од калинка, со кока кола, со се ми се прегрди, па сега ги пијам така чисти набрзинка и после тоа вода цело мало шише на екс :rofl::rofl:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Јас од денес ги почнав, мене само вкусот што останува ми смета, ама после ампулата одма сокче/вода, мислам дека ќе преживеам некако :DМене 2х1 ми се препишани.

На thelittle17 и mace89 им се допаѓа ова.
  13. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Каде мајка има попуст?
    @Iva Mitrevski за шишиња јас со првото Авент,така сега и за ова.Цуцли лажливки на Томи,за пеленска регија ставав судокрем,јекодерм се сеќавам па ќе ставам пак и на ова бебе.
    Во Систина за козметика уште за првото не советуваа најдобра козметика е на Веледа,па ќе си земам пак тоа еве и е на попуст добро и што е (fingers).
    За памперс на почеток Памперс премиум,после 6ти на Памперс актив.Влажни исто памперс паковање од 6 пакетчиња во Еурофарм се 299ден.
    За дохрана ако притреба ќе купам секако Аптамил не го менувам за ниедно друго млеко зошто кај нас се покажа како најдобро.
    За детергент јас перам детските алишта со Персил сензитив со мирис на бадем преубав е.
    И јас се си кажав :rofl::rofl::rofl:

На thelittle17, CareTee, Iva Mitrevski и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    За тотемата едно на ден.Ја мешам со сокче мала количи и голтам наеднаш :worried:

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.630
    Допаѓања:
    40.136
    21 недела сум.
    Смеам ли да се напијам ефридол, имам ужасни болки?

16. Solen☀

Solen☀ Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    @Chrysanthemum мила која недела се прави?
    Мене ете не ми спомна ништо на вториот скрининг докторот или изумил или има време, баш ќе и спомнам и на матичната.

На Madam S и Chrysanthemum им се допаѓа ова.
  17. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    i jas sum 5 mesec i sakam da ja smenam maticnata. Koja te vodi tebe, da ne e istata? mojata ic ne se zamara, duri i ne me izvesti za biten rezultat, i radi nea morase da pojdam na 5 drugi mislenja, za na kraj da mi recat najdobro napravi si prenatalen test

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  18. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    И јас порачав од пилов лала утре ке ми стигне се надевам дека ке помогне.

На IRBBB, mace89, Prolett и 2 други им се допаѓа ова.
  19. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    18.710
    Е ај да не бидеш со времево.
    Какви метеопати значи баби не ни се рамни.
    Јас пред да заврне, тахикардии паднат притисок,паднат шеќер готпва сум мислам ќе колабирам, ќе заврне па малку ќе ми олесни.
    Не се трпи веќе.

Последна измена: 11 февруари 2021
    На Pacient srna, IRBBB, Nefertiti. и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Мари_ja

Мари_ja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    16
    Доколку немаш отворено породилно, односно си невработена, можеш да ја смениш. Само со книшка одиш кај новиот гинеколог и те префрлаат.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.