Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Мила јас ја земав од Pillow lala. 1600 денари.Перницата е полнета со некои силиконски снегулки и доста е удобна. Имам слушнато дека имало и поевтини перници што се полнети со памук што според мене е подобро силиконски снегулки бидејќи е перницата по мека и полесно се приспособува. Има навлака која се пере. Е сега може е малце поскапа и може и претеруваат, ако најдеш со силиконски снегулки поевтина земи си

macalavica and abc1234 like this.
  2. Maya12

Maya12 Популарен член

Мила јас ја имам на pillow lala и сум презадоволна од 2-3 месец ја користам еве веќе 6 месец сум,многу е мека и се приспособува лесно на телото,јас искрено не можам да замислам да спијам без неа.Навлаката се пере и мене не ми прави жештини сега за сега

macalavica and mace89 like this.
  3. abc1234

abc1234 Популарен член

32 недела денес,апликацијава вика уште 56дена преостанато до пораѓај.
    Лежам и имам чуство дете ќе искочи.Се врти удара доле,удара во ребра прави бранови низ стомак на момемнти и боли.
    Некако како без сила сум деновиве,и времево ме дотепува.
    До вчера бар ќе искочевме со синко и куче ќе прошетав и ќе трчавме надвор саат ипол,денес зима немаме услови за никаква активност.
    Да почнам ли со пакување на торбица и купување нешто за бебе? Вие што сте термин со мене имате ли веќе нешто спремно?
    Овој пат во однос на гардероба трошоците ќе ми се минимум зошто првото е синче и второво ќе биде со мала разлика и се ми е ново :$. Се мислам со која козметика да почнам со бебе?

Ava.84, 24.07, IRBBB and 2 others like this.
  4. Емина1

Емина1 Истакнат член

Zdravo
    Da Ve prasam za sovet
    Sakam da ja promenam maticnata ginikolog Beemena sum 5 ti mesec , bidekji nema ponasanje nikakvo , sekogas koga izleguvam od tamu namesto da sum nasmeana taa me nervira i ocigledno ima kompleksi ..
    Dali nekoja imala iskustva na sred bremenost okolu 5 mesec da go promeni maticniot ginikolog i koj dokumenti se potrebni od edno na drugo mesto

5. Larahappy

Larahappy Популарен член

А за штo е чаjoт?

Iva Mitrevski likes this.
  6. minne992

minne992 Форумски идол

За побрзо и полесно отворање и раѓање

7. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Времево ќе биде катастрофа овие денови, права зима. Јас сум 33+1, со купување облека завршив и претерав да ти кажам, купував и некои работи што не знам за што служат на пример едни тетра пелени на ф мислам дека беа, подебелки се од обичните и помеки. Ми остана уште да докупам шишиња појма немам уште какви да земам, бебешка козметика ќе купам деновиве, планирам на мустела купка и млеко за тело, а на бекутан кремите за газе. Памперс и влажни марамчиња на памперс, а ќе земам и тупфери ќе го одмивам со вода на почеток. Јас планирам да се пораѓам во систина така да за таму мене торбица не ми треба, ама морам да имам нешто спремно во случај да испаднам позитивна на ковид на ден на прием ќе ме препратат на гак (тоа и се случи на моја блиска другарка сега во ноември месец, главата не знаеше кај и е). И така, тие ситни работи како гази, алкохол ќе купам све од еднаш во аптека, исто и детергент и омекнувач ( планирам да перам кога ќе влезам во 36та нед, дури мислам дека и тогаш е рано ама не се знае ништо... ). Све ти раскажав, и што праша и што не праша хаха :D

8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@abc1234 @Iva Mitrevski женски само да знаете дека на козметиката од веледа има 20% попуст до валентајн.

9. CareTee

CareTee Популарен член

Она кога се упатуваш кон тоалетот по 100 пат дента, очекуваш водопад од тебе да искочи а тоа едвај неколку капки. Се чувствувам како најголем штетник на вода, сапун и тоалетна хартија.:bug:

И јас планирам после 36 недела да почнам полека со перење средување. Пелени земавме памперс а козметика на веледа. Ни фалат уште доста работи, да се досреди торбицата за мама и од аптека еден долг список, ама ќе биде и тоа следнава недела. После само ќе ни остане да си чекаме.:inlove:

10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Што ти кажаа за килажата? Моето е 2 800гр. ми викаат денес, релативно добра тежина, ама може и да е мало, ама не мора да значи, се е во ред, вода има, плацентата е добра, и некако со прашања си останав... :doh::sweat:

Вие што пиете Тотхема ампули, по колку пиете во денот, и со што ги мешате? Прегадни ми се, а последниве недели ќе морам заради ниско железо да ги земам.

Ava.84, mace89 and ...Arthemisia... like this.
  11. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Јас пијам по една, пробав на гладно првиот ден, ми се слоши, ми се вртеше ми се повраќаше. Од тогаш ги пијам два часа посче доручек, еве денес 13ти ден (20 треба да испијам:puke:). Инаку пробав со вода, со сок од калинка, со кока кола, со се ми се прегрди, па сега ги пијам така чисти набрзинка и после тоа вода цело мало шише на екс :rofl::rofl:

thelittle17 likes this.
  12. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Јас од денес ги почнав, мене само вкусот што останува ми смета, ама после ампулата одма сокче/вода, мислам дека ќе преживеам некако :DМене 2х1 ми се препишани.

thelittle17 and mace89 like this.
  13. abc1234

abc1234 Популарен член

Каде мајка има попуст?
    @Iva Mitrevski за шишиња јас со првото Авент,така сега и за ова.Цуцли лажливки на Томи,за пеленска регија ставав судокрем,јекодерм се сеќавам па ќе ставам пак и на ова бебе.
    Во Систина за козметика уште за првото не советуваа најдобра козметика е на Веледа,па ќе си земам пак тоа еве и е на попуст добро и што е (fingers).
    За памперс на почеток Памперс премиум,после 6ти на Памперс актив.Влажни исто памперс паковање од 6 пакетчиња во Еурофарм се 299ден.
    За дохрана ако притреба ќе купам секако Аптамил не го менувам за ниедно друго млеко зошто кај нас се покажа како најдобро.
    За детергент јас перам детските алишта со Персил сензитив со мирис на бадем преубав е.
    И јас се си кажав :rofl::rofl::rofl:

14. abc1234

abc1234 Популарен член

За тотемата едно на ден.Ја мешам со сокче мала количи и голтам наеднаш :worried:

thelittle17 likes this.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

21 недела сум.
    Смеам ли да се напијам ефридол, имам ужасни болки?

16. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

@Chrysanthemum мила која недела се прави?
    Мене ете не ми спомна ништо на вториот скрининг докторот или изумил или има време, баш ќе и спомнам и на матичната.

Madam S and Chrysanthemum like this.
  17. Lili4e

Lili4e Истакнат член

i jas sum 5 mesec i sakam da ja smenam maticnata. Koja te vodi tebe, da ne e istata? mojata ic ne se zamara, duri i ne me izvesti za biten rezultat, i radi nea morase da pojdam na 5 drugi mislenja, za na kraj da mi recat najdobro napravi si prenatalen test

Prolett likes this.
  18. macalavica

macalavica Популарен член

И јас порачав од пилов лала утре ке ми стигне се надевам дека ке помогне.

IRBBB, mace89, Prolett and 2 others like this.
  19. jarec6

jarec6 Популарен член

Е ај да не бидеш со времево.
    Какви метеопати значи баби не ни се рамни.
    Јас пред да заврне, тахикардии паднат притисок,паднат шеќер готпва сум мислам ќе колабирам, ќе заврне па малку ќе ми олесни.
    Не се трпи веќе.

Last edited: Feb 11, 2021
  20. Мари_ja

Мари_ja Истакнат член

Доколку немаш отворено породилно, односно си невработена, можеш да ја смениш. Само со книшка одиш кај новиот гинеколог и те префрлаат.

Prolett likes this.