Не знам дали има соодветна тема, ама може ли некоја да ми даде совет кое приватно здравствено осигурување што покрива породување е најповолно?
Јас се осигурав преку кроатиа осигурување Ѕвонев и во халк меѓутоа не ми одговораше понудата Преку кроатиа може да си ги покриваш и прегледите и породувањето а преку халк само породувањето И за некоја минимална сума сме осигурани и јас и сопругот за не дај боже болнички лекувања и плус доплаќаме за ризик бременост
Јас колку што се распрашував треба да имаш приватно осигурување пред да забремениш за да ти покрие односно најмалку 10 месеци да имаат поминато од склучување на договорот до порудувањето.
Јас од тука порачав https://www.annifarm.com.mk, видов и на фб страната исто има попуст. Не мама. Ефрифол по состав е нимезулид или вентор и е контраиндициран во бременост и за време на доење. @starfish ѕирни ги понудите од еуролинк, мислам дека најповолни услови имаат.
@thelittle17 @Iva Mitrevski ako vi e gadna tothemata menjajte ne se macete. Jas sum na heferol 2 na den, sabajle go pijam so smuti navecer jadam pomarandzi. Obicna kapsula e ama radi vit c. Za mesec dena od 4.6 na 17 zelezoto, skoro 32gn sum
So ova dobivas poragaj na rati t.e. so premiite go otplakas koa ke pomnozis premija po period kolku poragajot iskaca
Сакам да те прашам што ќе спремаш за породување за тебе, затоа што и јас истото го мислев, планирам во Систина ама сепак не би да се оставам без ништо за секој случај. Што да си земам? Инаку, нели прават тест некои две недели пред термин па да си знаеш, мене доктор така ми кажа.
И мене ништо не ми кажаа, 22+4 сум, ќе одам во 26 на редовна контрола, па ќе прашам, ваљда нема да е доцна?
Па цела торбица, во случај да завршам во државна. За бебе памперси, креми, влажни, за мене влошки, ѓаки, пешкири и останати ситници.. инаку за тестот јас сакам природен пораѓај а тоа коа ќе бидне не се знае па нема ни да знам кога да направам тест. Следна недела сум таму на контрола па ќе ја прашам др и ќе ти пишам
Не најдов соодветна тема па ајде тука ќе прашам. Бремена сум 20+1 и си го осеќам беббушко веќе месец дена си мрдка. Е сега, прашањето ми е, каде ги чувствувате движењата на бебето, зашто јас ги чувствувам цело време на исто место а тоа е многу ниско доле да речам 5 ,6 прста под папукот и само таму. Дали е нормално за овој период да е толку ниско и да не шетка многу ваму таму??? Тек за месец дена сум на преглед за втор скрининг едвај чекам да видам што ќе ми каже и докторот
Па и кај мене не се во една точка, ама пак тој предел го зафаќаат дури кај што немам стомак над тоа ми почнува веќе стомакот . И неможам уште да ги наречам удари, сеуште е нежно чувството... Незнам, втора бременост ми е ама све сум заборавила од првата, одамна беше
Ти благодарам. Мојата матична ништо не ми објаснува. Само ми вика дека не е страшно со оглед на тоа дека бебето си напредува. Денес пак испитував хемостаза и димери ќе видиме какви ќе бидат резултатите, а и закажав преглед во плодност да си бидам мирна зошто на интернет се изначитав секакви работи.