Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    Исто и јас така го осеќав тогаш. Само на едно место, може не толку доле јас но во иста точка мислам.
    Сега сум 21+2 и веќе од пред 3,4 дена приметувам дека менува позиции, не е повеќе кај што беше постојано.
    Сега крајот неможам да му го фатам како е застанато :rofl:

На Andrejaaaaaa и mace89 им се допаѓа ова.
  2. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Da ne ide denes nekoja na Gak za kontrola i Ctg??

3. Chrysanthemum

Chrysanthemum Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282
    @Madam S @Prolett @Lili4e

Не би требало да е проблем покасно ако се оди, дури поразвиено и оформено би било бебето.
    Јас чисто следев препорака од докторката, а исто и моја блиска другарка ми потврди дека била во 23та г.н. и не ми спомнаа ништо за одење покасно на тој преглед. Може и таа немала информација дали може покасно или не.

Минимум кој треба да се исполни, е да се има 22 полни г.н.

Исто другарка ми ми кажа дека со тоа што отишла на овој преглед, и следувал и друг преглед бесплатно (како во пакет) после породување некое време, да се следи состојбата дали е се добро со развивање на бебето.

На Madam S и Prolett им се допаѓа ова.
  4. Chrysanthemum

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282

Исто е и кај мене, јас сум веќе влезена во 22 г.н. :D Истите дилеми и прашања ги имам и јас, меѓутоа кога ве читам и вас, некако изгледа нормално е да е пониско. До сега, не ми ни кажале докторките дека нешто не е како што треба во врска со положбата на бебушот. На последниот преглед докторката ми спомна дека постелката уште е ниско поставено, но дека треба веќе да се поместува погоре.

Баш да видиме дали уште некој ќе сподели нешто во врска со ова искуство :)

На Madam S му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lizi

Lizi Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    1.401
    Јас имав дома Алвоген о.р.с што ги користев за ќерка ми.

6. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Ме интересира дали матичните сега прават скрининг или закажуваат на клиника? За првото знам ме прашуваше каде сакам да правам скрининг, дали клиника, чаир или ќе си правам на приватно. Јас правев на приватно, но сега за вторава бременост не ми спомна ништо за закажување скрининг, па ме зачуди.

7. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Mozes da si biras kade sakas, mene me prasaa dali sakam kaj maticnata ili na klinika, jas pravev na klinika zatoa sto vo sante plus kaj maticnata mi pobaraa 4500 den, a mislam deka nema potreba od tolku frlanje pari, i na klinika se dosta strucni barem, spored mene

На IRBBB, nevermet18 и Prolett им се допаѓа ова.
  8. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Исто и мене ми нема спомнато ниско, високо, Вика дека се е како што треба. А јас кога тргам накај лекар тргам полна прашања, и таму како да се исклучувам, све заборавам да прашам. Кога ќе си дојдам дома ми текнува. Секогаш така. Нареден пат си тефтер ќе одам :D:D

На IRBBB, Prolett, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.747
    Допаѓања:
    21.451
    Исто е и кај мене, 22 полни сум денес. Цело време го осеќам лево и во една точка најмногу, после скринингот од некни како што сфатив таму му се ножињата. :) И мене ми рече докторот дека постелката ми е ниско, па веројатно како ќе се крева таа, ќе почнеме повисоко да ги осеќаме. На почеток ми беше ептен доле и нежно, деновиве приметувам дека е малку погоре, негде под папок и посилен почнува да станува. :inlove:

На IRBBB, Prolett, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Chrysanthemum

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    282
    Потполно те сфаќам, мислам дека скоро сите сме така. Затоа почнав да си практикувам на телефон да си запишувам прашања, и секојпат после преглед фино си отворам во телефон и си прашувам. И што и да треба јас да правам следно, им викам да ми запишуваат на ливче (ако треба повеќе работи да испитувам), ако е нешто ситно, јас запишувам на тел.
    Ептен кога бев на почеток на бременост, ништо не можев да запомнам, и да сакам. Преполна бев со емоции, и не можев да се фокусирам на сите нови термини кои докторите ги користат. Со тек на време, како читаш и дознаваш работи, барем појасно ти е и повеќе можеш да знаеш што ти следува.
    Секогаш дома кога се враќам сум како во облаци :D Најмило од се е кога ќе го видиш бебушко и ќе заборавиш на се друго :sun:

На kostovaivana, IRBBB, mace89 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Ffrina

Ffrina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    128
    И кај мене беше ниско поставена уште од 13 г.недела но веќе во 25 г.н е скрос покачена

На Chrysanthemum и Prolett им се допаѓа ова.
  12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Има ли некој што му закажале скрининг на државно за во март?

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Здраво мами,
    Сакав да се консултирам, некоја од вас што прима прoгестерон депо, обично до која недела ги ординираат?

14. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Женчиња дајте препорака за некоја книга за трудници,...порано во просветно дело имало Бременост и нега на дете до 6 години, нешто такво барам.
    Каде има и цена?

На Маја Т и Maya12 им се допаѓа ова.
  15. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас сум со инвитро и примав прогестерон депо од пред трансфер до крајот на 12 недела

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас мила ја имам оваа и има многу интересни работи A8FF0896-27A7-4A22-916E-79BAE27E976E.jpeg F04F2A0E-0610-4E25-85E4-0A5B0239890A.jpeg

Прикачени фајлови:

На Маја Т, Prolett и brm_brm им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Денес бев кај Јоксимович на прв скрининг, ми остави добар впечаток докторката, целосно е посветена се убаво ми објасни.
    За 4 недели пак кај неа ке одам.

На Tacka36 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    2.544
    Мами јас треба да одам во март, ама некаде околу средината или крајот на месецот за 3 скрининг, на гак, оној за ехо кардио.. Ама рано е уште за закажување, колку што знам, прашував јас..

19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Баш ме интресира ако некој има како закажал? Секој ден проверувам на мој термин и во претходниве месец дена нема ни еден слободен термин. Јас сакам за рутински преглед кај Ливринова ама изгледа со приоритетен ќе морам

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    2.544
    Јас преку матичната закажувам.. Пробај, прашај, јас многу досадувам, инаку забораваат... Упорна биди. Јас не знам како гледате вие на мој термин... Земи си ако не приотетен упут, 7 дена трае... Само ако знаеш кој ден е таа на раб во амбуланта, и која..

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.