Уфф ич не ги разбирам тие. Знам дека она е четврток во амбуланта бр.28 но за таму нема термини. Мора приоритетен а има премногу гужва. Прво поминуваат сите па после тие со приоритетен @Prolett гледам на мојтермин.мк и никогаш нема слободно за соба 28. А тој приоритениот не сум знаела дека трае 7 дена. Али супер ќе може и порано да си го подигнам. Јас претходно идев прво кај матичната одсабајле за упат па после во ГАК
Izvini ke sakash li da mi kazesh dali ti preporachaa neshto za pokachuvanje na postelkata,lekovi,poveke lezenje??
Посекако повеќе од 5 жени не чекаат, ќе почекаш малце ама сега тоа е. Јас денес имав закажано во 13 часот но отидов во 11 и 30, завршив брзо на трансфузиологија. Ги замолив да не чекам или враќам и ме примија, само две жени имаше пред мене. Денес и на трансфузиологија пријатно се изненадив, ме примија со вчерашен упат.
Изгледа како ќе се погоди со гужвата Минатиот пат пред месец дена имаше над 10 жени и дури после скоро два часа стигнав на ред. Се надевам нема да има толку сега кога ќе одам
Најубаво да го земаш ден пред одеш или истиот ден ако не патуваш. Мене така ми велат, во случај тој ден да не завршиш, да имаш можност друг ден.Јас патувам и не сум од Ск. Затоа јас така правам кога сум со приотетен упат. Првиот бев така и завршив раб. Се изначекав, ама завршив. Пробај како ти одговара. А инаку мислам да не се базира е на мој термин... Бидејќи минатиот пат кога барав упат за 2 скрининг, мислам @IRRB дека беше ми пушти слика, дека за месец февруари се било зафатено. Но, кога се јавив на мат таа ми закажа без проблем. Јас мислам дека намерно може така пишаат зафатено,.. Не знам и не се разбирам.. Тоа се случи... Како и да е, треба да сме упорни, дури и на културен начин да досадуваме, како што викам јас хахаха
Ние слушнавме срценце 9та полна недела. Денес на трансф. бев за хемостаза поради мутациите чекам резултати. Среќна сум што е се во ред, но некако сеуште не можам да му се израдувам се надевам ќе ми дојде набрзо... ве гушкам сите за поддршката
Девојки дали имате како бел исцедок, и водено околу него, баш како вода безбојно, не многу како дамка некоја? нема мирис. 19+ сум, брисевите ми се чисти, мисла ми е да не е нешто сериозно, болки немам од време на време долен дел од стомак лево десно може некој грч понекогаш, ама издржливо и кратко е. А долен веш нонстоп водено
Кај мене беше така цела бременост не се плаши. Нормално е да има исцедок се чисти постојано за да не настане инфекција.
Да мила, мора да сме такви, само така ќе дојдеме до тоа што треба... Се за нашите малечки, само да се здрави и живи, и нормално и ние поопуштен и релаксирани.. Само позитивно и секоја препрека ќе биде помината.. Гушки мами
@Snowflake92 @Naatashka123 Фала девојки. Јас почнав дневни влошки да користам , нонстоп имам тоа е...само да е нормално се што ни се случува
Doktoekata e srcka,jas eve veke cel mesec idam kaj nea,tolku posletena,tolku mlada a tolku strucna,epten me bendisa,kako drugarka da mi e,super e
I jas bev denes kaj nea vo 11,ama mn se zadezav do 15 casot so ctgto neso ne bese ok,mn voznemireno bebevo pa go prepovtoruvav 3 pati