Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    И јас примам утрогестан, и осеќам такви пецкања долу кај јајниците ама јас сум многу помалку од тебе, а во врска со односи и нас ни забрани матичната.

На mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  2. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Сега случајно ја видов сметката - во право си била, на некоја акција е од 490 на 343 мкд.

На IRBBB и Prolett им се допаѓа ова.
  3. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.543
    И јас знам дека не треба да се има односи, кога ги примаш, без разлика вагинално или не... Сепак ти ги дала за заштита, и за плодот и за некоја можна инфекција.

Супер цена,.. Фала мила.Ако сум во можност ќе ја земам и јас. Треба да видам..

Последна измена од модератор: 14 февруари 2021
    На dipsidipsidipsi и mace89 им се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Сите имаме желба за секс нормално е од хормоните али штом имаш такви болки и плус примаш прогестерон ќе си се воздржиш како и другите ние што се воздржуваме :D Бебчињата ни се најважни после имај секс колку сакаш;)

На Majra, Pacient srna, Bella_Stella и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Probaj so jogurt, stavi na dnevna vloska I taka menuvaj poveke pati I mij se so kamilica I vo cajot stavi malku soda. Mislam deka so jogurtot ke ti se smiri cesanjeto.

На thelittle17, mace89 и Prolett им се допаѓа ова.
  6. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.543
    Така е мила, има време за се, битно е да се здрави и живи, најважно.. Сме чекале за тие мали срценца.. Ќе биде се добро, дај боже..

На Babyboom988, mace89 и dipsidipsidipsi им се допаѓа ова.
  7. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    \

Ја прекинав со прогестерон во 18 недела до тогаш хормоните за секс ми лудуваа само таму ми брчеше мозок имавме односи ама не претерано дури и 1 месечно од пусти страв а за болки немав ако имав немаше ни 1 месечно да имам... Е сега сум 29 желба за секс на минимум-нормално од време на време ама пак од пусти страв и сега немам односи му кажав на маж ми после 36 недела дури секако ќе си прашам дали можи а до сега никој не ми забранил секс а не па да ми забрани па во различна соба ќе спиеме хахахах
    Воздрижи се бебето е најбитно за секс има време ехее

Да се надополнам прогестеронот ми беше даден заради друга причина...

Последна измена: 13 февруари 2021
    На H&J, dipsidipsidipsi, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Ќе надокнадиме после пораѓај али прашање е тогаш дали ќе имаме желба ненаспани по цела вечер :lol:

На IRBBB, Naatashka123, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Ќе имаме сигурно тоа си е желба и потреба, сега е најбитно да се воздржиме за нашите сонценца:inlove:

На mace89, Babyboom988 и Prolett им се допаѓа ова.
  10. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Ke preziveeme I bez sex, majki sme I mozeme SE, posebno koga sme so utrogestan, za djabe ne e daden.

На Majra, Martka, mace89 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.543
       :P:!::DЌе најдеме време, ќе биде.. Така полесно ќе заспиваме. Хаха Важно бебе да расте и да биде добро..здравје само се да биде добро..

На mace89, H&J, Babyboom988 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Tokmu taka,ne da imame zelba za seks i dvajcata,ko ke se vidime begame i spieme sea vo razlicni sobi od taa pricina,nesmeeme da se dopreme ama eve sme 9 mesec teram 39 ta nedela,nisto ne ni e ne umrevme bez seks do kraj

На IRBBB, mace89, Naatashka123 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.543
    @Cherry blossom89 Здраво мила. Како си? Јас го користам спрејот Синомарин 200мл.за возрасни. 3 пати на ден по 1.кивам пак, посебно наутро.. Веројатно е рано...Дали ти се смири кивањето или уште повеќе кивеш? Јас на моменти забележувам многу кивам, а некогаш не. Го користам 4 дена. Веројатно е рано..Колку време го користеш ти? Овој го користам...

Прикачени фајлови:

14. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Здраво на сите. Решивме со мм сакаме бебе. Се обидовме еднаш, за жал не успеа на прва. Од тогаш низ главава ураган, дијагнози, исеминации, како ќе се живее без деца и милион негативни мисли. Од вас овде ми треба помош, би сакала ја слушнам вашата успешна приказна, оти за проблеми и лекарства се изначитав во други темисе отрув со негативни мисли. Затоа решив да пишам во оваа тема. Тука има среќни трудници кои можат да ми велат надеж. Колку време ви требаше да забремените? Оди ли тоа толку брзо кога ќе посакаме? Викаат не се оптеретувај не мисли и само ќе си дојде. Дај споделете малку позитивна енергија и надеж

На Babyboom988, Tacka36, mace89 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Нас ни кажа докторката до 12та недела да немаме секс. Ми препиша и утрогестан до 16та недела, за секој случај, дека прва бременост. После кога бев на контрола во 12та недела ми рече дека може да имаме секс а сеуште го примав утрогестанот до 16та недела и немав никакви проблеми фала богу. Сега сум 22+ и си имаме нормално секс. Пошто брисевите ми беа чисти ни рече дека можеме и без кондоми. :$ ние си имаме на 2-3 дена односи :$:$:wasntme:

На Prolett, Naatashka123, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    2.917
    Zenski od sinokja mn.me boli desnata noga od kolk,karlica se do koleno.Nokeska se razbudiv od bolka,me zaboluvashe ushte pred nekolku nedeli no tolku jaki bolki nemav.Vo vtornikot se pozaliv kaj dr. me pregleda reche se e ok,jas se ispashiv da ne e neshto so cerviksot.
    Mi kaza od matkata e raste izlaga od mala karluca ili pak pritiska na nekoj nerv.
    Imala li nekoja slichno iskustvo?Ima li mesto za zagrizenost Jas sepak vo ponedelnik ke odam pak na pregled.
    Inaku od utre sum 15 nedela.

17. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Ретки се оние на кои им успеало тоа од прва... Колку што разбрав не се борите со неплодност години, па немаш зошто такви негативни мисли, сепак прекратко време е... Убаво ти кажале, да се опуштиш и да уживаш во тие моменти на интимност...

На Bella_Stella, IRBBB, dipsidipsidipsi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Првата твоја реченица многу ме смирува <3 ти благодарам. Многу години сме заедно и до сега чекавме вистинско време за бебе па честопати наидував на коментари од типот"тоа не се планира така" или "сега нејќете ама па ко ќе сакате нема" и така ми го направија филмот ваљда и ме исплашија.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Мене не ми кажа до кога несмееме ама јас претпоставувам подолго 2ра бременост + клексани, така да... здрави и живи ќе видиме:?::$

На mace89 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  20. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила пред некоја недела баш споделив дека поради многу терапија бидејќи со инвитро сум (прогестерон примав во секој можен вид ) матичната како пррвенција од инфекции ми даде да се мијам до интимен гел клинсер и навистина немам никакви проблеми. Препорака од мене да си го земеш дозволен во бременоста е и мислам ќе ти се смири чешањето барем до понеделник да не трпиш.Околу 500 и нешто денари го земав еве од октомври до сега го користам едно пакување

Прикачени фајлови:

На thelittle17 и Prolett им се допаѓа ова.