И јас примам утрогестан, и осеќам такви пецкања долу кај јајниците ама јас сум многу помалку од тебе, а во врска со односи и нас ни забрани матичната.
И јас знам дека не треба да се има односи, кога ги примаш, без разлика вагинално или не... Сепак ти ги дала за заштита, и за плодот и за некоја можна инфекција. Супер цена,.. Фала мила.Ако сум во можност ќе ја земам и јас. Треба да видам..
Сите имаме желба за секс нормално е од хормоните али штом имаш такви болки и плус примаш прогестерон ќе си се воздржиш како и другите ние што се воздржуваме Бебчињата ни се најважни после имај секс колку сакаш
Probaj so jogurt, stavi na dnevna vloska I taka menuvaj poveke pati I mij se so kamilica I vo cajot stavi malku soda. Mislam deka so jogurtot ke ti se smiri cesanjeto.
Така е мила, има време за се, битно е да се здрави и живи, најважно.. Сме чекале за тие мали срценца.. Ќе биде се добро, дај боже..
\ Ја прекинав со прогестерон во 18 недела до тогаш хормоните за секс ми лудуваа само таму ми брчеше мозок имавме односи ама не претерано дури и 1 месечно од пусти страв а за болки немав ако имав немаше ни 1 месечно да имам... Е сега сум 29 желба за секс на минимум-нормално од време на време ама пак од пусти страв и сега немам односи му кажав на маж ми после 36 недела дури секако ќе си прашам дали можи а до сега никој не ми забранил секс а не па да ми забрани па во различна соба ќе спиеме хахахах Воздрижи се бебето е најбитно за секс има време ехее Да се надополнам прогестеронот ми беше даден заради друга причина...
   Ќе најдеме време, ќе биде.. Така полесно ќе заспиваме. Хаха Важно бебе да расте и да биде добро..здравје само се да биде добро..
Tokmu taka,ne da imame zelba za seks i dvajcata,ko ke se vidime begame i spieme sea vo razlicni sobi od taa pricina,nesmeeme da se dopreme ama eve sme 9 mesec teram 39 ta nedela,nisto ne ni e ne umrevme bez seks do kraj
@Cherry blossom89 Здраво мила. Како си? Јас го користам спрејот Синомарин 200мл.за возрасни. 3 пати на ден по 1.кивам пак, посебно наутро.. Веројатно е рано...Дали ти се смири кивањето или уште повеќе кивеш? Јас на моменти забележувам многу кивам, а некогаш не. Го користам 4 дена. Веројатно е рано..Колку време го користеш ти? Овој го користам...
Здраво на сите. Решивме со мм сакаме бебе. Се обидовме еднаш, за жал не успеа на прва. Од тогаш низ главава ураган, дијагнози, исеминации, како ќе се живее без деца и милион негативни мисли. Од вас овде ми треба помош, би сакала ја слушнам вашата успешна приказна, оти за проблеми и лекарства се изначитав во други темисе отрув со негативни мисли. Затоа решив да пишам во оваа тема. Тука има среќни трудници кои можат да ми велат надеж. Колку време ви требаше да забремените? Оди ли тоа толку брзо кога ќе посакаме? Викаат не се оптеретувај не мисли и само ќе си дојде. Дај споделете малку позитивна енергија и надеж
Нас ни кажа докторката до 12та недела да немаме секс. Ми препиша и утрогестан до 16та недела, за секој случај, дека прва бременост. После кога бев на контрола во 12та недела ми рече дека може да имаме секс а сеуште го примав утрогестанот до 16та недела и немав никакви проблеми фала богу. Сега сум 22+ и си имаме нормално секс. Пошто брисевите ми беа чисти ни рече дека можеме и без кондоми. ние си имаме на 2-3 дена односи
Zenski od sinokja mn.me boli desnata noga od kolk,karlica se do koleno.Nokeska se razbudiv od bolka,me zaboluvashe ushte pred nekolku nedeli no tolku jaki bolki nemav.Vo vtornikot se pozaliv kaj dr. me pregleda reche se e ok,jas se ispashiv da ne e neshto so cerviksot. Mi kaza od matkata e raste izlaga od mala karluca ili pak pritiska na nekoj nerv. Imala li nekoja slichno iskustvo?Ima li mesto za zagrizenost Jas sepak vo ponedelnik ke odam pak na pregled. Inaku od utre sum 15 nedela.
Ретки се оние на кои им успеало тоа од прва... Колку што разбрав не се борите со неплодност години, па немаш зошто такви негативни мисли, сепак прекратко време е... Убаво ти кажале, да се опуштиш и да уживаш во тие моменти на интимност...
Првата твоја реченица многу ме смирува <3 ти благодарам. Многу години сме заедно и до сега чекавме вистинско време за бебе па честопати наидував на коментари од типот"тоа не се планира така" или "сега нејќете ама па ко ќе сакате нема" и така ми го направија филмот ваљда и ме исплашија.
Мене не ми кажа до кога несмееме ама јас претпоставувам подолго 2ра бременост + клексани, така да... здрави и живи ќе видиме
Мила пред некоја недела баш споделив дека поради многу терапија бидејќи со инвитро сум (прогестерон примав во секој можен вид ) матичната како пррвенција од инфекции ми даде да се мијам до интимен гел клинсер и навистина немам никакви проблеми. Препорака од мене да си го земеш дозволен во бременоста е и мислам ќе ти се смири чешањето барем до понеделник да не трпиш.Околу 500 и нешто денари го земав еве од октомври до сега го користам едно пакување