Здраво на сите, денеска на тоалетот забележав како една капка крв потоа пак се избришав немав ништо, има ли шанси да е од некоја инфекција бидејки многу ме тера на чешање дали е страшно тоа што имав малку крв Инаку сум 10 недели
Po edna i jas pijam, ama vo denot sekako imas casa mleko ili jogurt, sirenje, kaskaval tala da mislam sasvim ok si e
Да, за забите е. Којзнае што ми текна. Купував паста за заби и ми прелета тоа флуорот и ми текна дека некаде имам прочитано дека треба да се зема флуор во бременост е сега дали за трудницата или за плодот и кога, колку поим немам. Па си реков да си прашам тука, од толку трудници ваљда една ќе има што зема флуор доколку веќе треба да се зема.
Мила не мисли. Јас секој ден пијам јогурт, кисело млеко, сирење... Пресно поретко... Прашав др на почеток дополнително дали треба да пијам калциум рече не... Инаку ми крваас непцата кога ги миев забите со колгете паста и четка. До пред речиси месец дена, сменив лакалутсензитив паста и четка сенсодине. Четката е толку мека и нежна. Ги зедов од Дм на акција 165ден беше паста, а 175 ден четка. Ми препорачааа од Дм и некој гел течност за плакнење на усната шуплина, пак и за непцата нормално, не зедов. Од пастата и четката сум задоволна, на почетокот малку крварев, ама престана. Инаку немам отидено на заболекар..се надевам после пораѓај ќе одам и ќе средам се. Немам некој проблем посебно освен крварењето што беше. Уживај и пиј и јади што има повеќе калциум. Јас не пијам дополнително.
Ne beeee Sala na strana mene drugarka stomatolog mi ima kazano deka za deca e dobro mleko so fluor,vo stranstvo praktikuvale takvo i decata so mn pozdravi zabi bile. A za vozrasni ima kao gelovi kremi so fluor ama ako imas nekoja maka so zabite
За непцата што ми крвареа си зедов четка за заби curaprox ultra soft, ако има некој мака со непцата, топло препорачувам, мене ме спаси. Едино за флуорот ми се уврти во глава, дали треба да се зема како суплемент или не. Ама нема да мислам на тоа сега, pinky promise.
Мене за непцата ме спаси lacalut пастата. Четкава ја немам користено, но ако имам повторно мака ќе ја имам во предвид.
Јас и пред да останам бремена си имав чувствителни непца и забарот ми ја препорача курапрокс ултра софт четката и жив спас ми е. И јас и сопругот си користиме такви четки. Се поскапи да ама вредат за секој денар. Паста менувам стално ама четка никако. Топло ја препорачувам на секој.
Јас ја користам лакалут имав проблем со непцата крвареа, години наназад ја користам исто и четката, немам никаков проблем.
Користам колгејт со активен јаглен и ми е преубава. Сакав да се надоврзам само на членките од погоре, неколку лакалут имам пробано (маж ми лакалут користи исто ради непцата), мене ич не ми се погодени.