D3+k1 se dava do 3 ti mesec posle se prodolzuva do d3+dha omega, taka mi bese kazano od pedinatar od remedika so prvoto dete taka I mu davav, go doev 22 meseci
Zdravo jas sum nova na forumot I bremena sum so treto posle golema razlika od pravite dve deca sega sum 9nedeli I sakam da prasam dali nekoja ima grcevi stilicata ponekogas mi e tecna I zelena boja ne sekogas ve milan odgovorete koj ima vakvi simptomi I dali e normalno a imav I nervozno debelo crevo dali e povrzeno so bremenosta
Девојки на последниот преглед матичната забележа дека имам бело прање и ми препиша вагиналети Полигинакс.Брисевите ми се чисти и не чувствувам некој посебен проблем.Ме интерисира дали сте ги користеле?Не сакам многу да користам било што сега, но не знам што е подобро, дали да користам или да не користам?
Јас ги користев пред неколку недели,имав чешање и исцедок после антибиотик. Нема штета, искористи ги чим ти рекле.
Сите имаме бел исцедок тоа е нормално во бременоста. Кај некои е поретко а кај некои е погусто. Јас искрено не гледам причина ако немаш никакви болки и чешање да ги користиш. Секако и брисевите ти се во ред
Оф среќа во несреќа е што си паднала на грб мама. Оди утре на преглед за секој случај. На бебето не може да му биде ништо, заштитено си е тоа. Чисто за утеха, мајка ми паднала по скали во 8ми месец кога била бремена, па еве ја сестра ми 33 години има, здрава и права. Мајка ми сега во постари години си има последици од падот, некој стиснат нерв и ја боли. Ама тоа не значи дека и ти ќе имаш проблем, може не си паднала силно. Да поминува побрзо, за бебенцето биди спокојна.
Дали на некого гинеколог му кажал зошто поточно ика бебе во стомак? Знаев јас дека е позитивно дека значи здраво бебе се развива централен нервен систем и сл а сега дека икаше незнам што ми дојде па отворив да видам и искрено и позитивни и негативни страни има.Па ме интересира од гинеколог кажано зошто се случива? Икаше подолго време се напијав вода и престана
Здраво мајчички, ми треба одговор , загрижена сум , вчера бевме на веселба која беше баш неизбежна , седев блиску до звучник и музиката беше прегласна , бебче баш се размрда , може нешто негативно да влијае? Гледав да стојам понастрана .... ♀️ 21 недела сум , поздравче и со лесно на сите ❤
Јас се имам пробано, ништо ми нема помогнато како лакалутот мислам. А како го сеќаваш дека ика? И од кога го сети? Јас сум 21+5 незнам дали и кога ика
Искрено не се сеќавам од кога почнав да осеќам некаде над 23-24 мислам беше иначе е како откуцај на срце на ист интервал на почеток мислев срцето е ама потоа сватив дека е бебе а и тука пишав па ми кажаа
Појди на др, нека те види. Кај мене во 7ма недела се јави така, и ми даде терапија. @Bella_Stella и јас се мислам за срце. Мене не ми рекоа точно кога, но демек ако сакам. Кој ти е матичен тебе? Јас не појдов на втор скрининг во 20та, сега за некој ден ќе одам
Nema veze toa,kaj mene na svadba edna bratucedka bese 8-9mesec ogromna, se utepa od igranje mislev ke i ispadne bebeto. Ene ja niso ne i e 7god ima
Неизбежни се други работи, ама да не навлегувам. Јас бев на свадба недела дена пред термин, се изнаиграв, ама синко реши дека не сака да испадне лесно. Инаку гласна музика може да го вознемири.
Јас не сум од Скопје, веројатно не ми го знаеш матичниот. Ќе видиш што ќе ти кажат сега кога ќе одиш на скрининг. Инаку не ти е касно, втор можеш до 22ра недела да правиш, не мораш точно во 20та.
Девојки ми треба совет за со меркиве од Влада пошто седам дома, ако остане ваква ситуацијава од кога би требало да отворам породилно? Термин ми е во втора половина на мај (23ти). П.С. добродојден би бил и совет ако има од некоја скоро што се породила, а била дома