Мене и интересно ми беше,потоа жал ми паѓаше ако ика подолго време. Не читам повеќе дефинитивно... Фала ти миличка
Јас имам читано низ апликациите за бременост дека не треба да ги жалиме кога икаат затоа што не им е непријатно. Така си вежбаат
Да ве прашам нешто дали има некоја искуство, пред да останам бремена во септември ми открија кила над папокот, или како што викаат докторите епигастрична кила.( не е многу големо ама се познава уште топче мало ) Кога бев на преглед тогаш на хирург го прашав дали смеам да останам бремна имајќи го тоа.Тој се насмеа и ми рече " ти остани бремена другото е лесно" исто и матичниот доктор што ми е ми рече дека не смета на бебето и воопшто на бременоста, но ќе имам потешкотии, може да ми предизвикува повраќање, некогаш ми смета, како камен да имам, таму. Сакам да ми кажете дали има некоја искуство, да имала кила над папокот дали се породила природно или мора царски. Јас си сакам природно првото ми е природно родеено и сега заради килата дали мора царски, секако не ми смета и царски да е ама ако нема проблем би одела и природно.А матичната не ми кажа каков би бил пораѓајот туку само дека после ќе треба да се оперирам.
Jas sum 32 pa ne bev bas najsigurna kade e gazot kade glavata,dali mava raka noga ili neso drugo. Pamtam na 2 skrining 23gn mi rece doktorkata ova e sega vaka ama se mrda celo vreme
Па да, јас сум 23та недела и го осеќам како ме мава на сите страни, сигурно цело време се мести и појма немам што кај е. Ок тоа, ама не седат во едно место цело време, тоа ми е муабетот. На прегледот може да е надоле со глава, а после 15 мин во сосема трета положба. И баш ништо не менува во тие недели како е поставено.
Мешиња како се справувате со болки во грбот? 34 + 5 сум и додека сум на работа ме убива болка во долниот дел од грбот. Значи 8 саати едвај издржувам
A kako se poznava deka ika.? Jas sum 21 nedela i od kako ja osekam, osekam kako pulsiranja i nekogas i skokotkanje.. Sega jas sum vo. Misla
Породилно можеш да отвориш на денот кога ќе се породиш. Знам од искуство на блиска личност која се породи пред 2-3 месеци.
И мене тоа ме интресира Јас моево си го осеќам на секаде во стомачето. Еднаш е доле еднаш над папокот па ќе ме шутне шат пат од страна Имам читано дека после 34 недела се местат бебчињата со главчето надоле но јас па знам другарки што во последен момент со закажан царски им се свртеле и оп природно си се породија
Е ајде де. И јас баш исто вака како што опиша ти го осеќам, еднаш ваму, еднаш таму. Си шеткаат лепотаните дур се има место.
Женски, ги земав брисевите, и сите се негативни! А јас си имам исцедок светло жолт, и до пред некој ден имав и чешање. Некока да имала вакво искуство? Што може да е ако не инфекција? Или тоа резултатите се грешни... друго објаснување немам..
Со некои вежбички за јога да пробаш.Ако седиш на раб да се раздвижуваш почесто со мали движења на половината.Дома термофорче со топло да ставаш.Ако не се издржуваат и парацетамол можеш ама колку ќе помогне не знам.
Не би требало да се грешни... Почекај да видиш што ќе каже докторката, немам идеја од што друго би можело да имаш толку интензивен исцедок и чешање... Го проба ли гелот за миење што ти го имаше препорачано членка?