Цела бременост така ми помина хахах. Ме нервира чешањето само, многу ми е непријатно, надвор до продавница да не може човек да отиде. Уште малце ни остана.
Хахаха фала ти, па незнам како успеав, како што пишав погоре внимавам колку можам, бел леб скроз исфрлив и газирано не пијам... Јадам домашно, овошје, зеленчук многу, и сега благово  А стомаче си имам и тоа машала . Во првата бременост качив 12,13 кг... Се надевам барем таа бројка нема да ја надминам сега
Мамички какви се тие лажни контракции што се јавуваат после 20 недела? Јас сум 22+ и веќе некое време осеќам како ми се здрвува матката на неколку секунди и поминува. Немам никакви грчеви ни болки само тоа здрвување. Се мислев да не прави бебче некои салта или се тие лажни контракции Ако се лажните контракции дали се опасни и што може да направиме да се намалат. Некогаш и неколку пати во денот така ми се случува
Јас еднаш досега сум имала, минатава недела (27 полни). Ми се згрчи цела матка, ептееен нелагодност почувствував и блага болка, притисок, се укочив цела. Инстантно добив нагон за уринирање. Сѐ на сѐ траеше околу 1 минута. Мене лично не ми беше воопшто пријатна и не сакам ни да мислам какви се вистинските
Баш такво чувство само без болка но кај мене траат 3-4 секунди и толку. Али осеќам стврдување хм се надевам не е страшно
Не е страшно, си се спрема и матката и целото тело за породување. Инаку такви кратки згрчувања ми се јавуваат кога се превртува господинот мој, ама па не ми се згрчува цела матка, туку деловите кај шо му е главчето или грбчето.
Па може и кај мене така му доаѓа баш кај пупакот му се згрчува но неможам да осетам убаво пошто кратко траат али доволно да ме испаничат И мојот господин само се превртува па нема да ме чуди да се исперчил со газенцето хаха
Епа таман сега е доволно голем за да го чувствуваш, а уште има многу простор за акробации. Нека си ужива, не му се секирај ич.
Toa e se stvrdnuva stomakot, jas na pocetokot mislev sum prejadena pa od toa e nema mesto. Posle mi stana jasno deka veze nema, ne boli malku moze da e neprijatno i kratko trae. Iskreno ne broev kolku se vo denot taka da uzivaj ne im se smaraj
А замислите мене тоа стврднување на стомак ми беа контракции и бавно отворање . Кога влегов 9 ти месец и секоја недела на контрола, втората недела кога појдов докторката ми вика ти ке раѓаш 7 прсти си отворена јас ваква
Поделени се мислењата дали со полни 27 или полни 28 почнува трет триместар. Јас денес полни 28 сум и како и да е, веќе влегувам во трет. Инаку цервиксот ми го мерат втор пат, еднаш во 20та недела, еднаш денес. Измеѓу имав преглед во 24та недела, не ми го мереа, дали дека океј беше претходно или рутински не се мери, не знам.
Нема спас...со од онаа фирмана Форевер Ливинг фрстот сум се прскала што е чисто алое...као ми помагаше. Пробај некоја крема на база на алое или ако имаш можност тоа да го земеш
Женски смеам да го пијам чајот на алкалоид за доилки? Дека и бремена? Има пар билки не сум сигурна?! Посекако еднаш во ден го пијам ама сепак...