@Bella_Stella @Larahappy ви благодарам многу. Му се јавив сабајлево на докторот и ми рече штом сум паднала на грб и немам болки нема потреба да доаѓам, ако сакам сепак да отидам, тоа би било преглед на психата
Така и си мислев. Јас во 10та недела се онесвестив од пад на шеќер и баш силно треснав, среќа рефлексно паднав некако странично, цела лева страна си ја повредив, бут, рака нога. Ама фала му на Бога немаше никакви последици по бебето, затоа ти реков да не се грижиш за него, ќе биде добро.
Супер сме мами и ние, си растеме. До 22+4 стигнавме. Многу мрда оваа мојава кукла, ќе речеш мала е уште ама на моменти дури ме подзаболува. Деновиве ми е мислам легната на бешика и ја боксира . Не сум чоек од дома да ме изнесе, на секој пола саат 45 минути мислам дека мочкам стварно не можам више Од ствари за купување само облека си купувам чат пат скришно пошо имам забрана од дома под изговор дека рано било ама ја коа ќе си видам нешто шо ми фака си купувам ама затоа па само гледам колички, креветчиња, релаксатори, постелнини и ги замарам, види ова види она
Jas sum utre na 2 skrining i se osekam mnogu voznemireno, se plasam, zakazana sum uste pred 1 nedela, a ssga pocna da me faka panika. Se napiv b6 pred 2 sati, dali da se napijam sega uste eden ili pokasno malce..
Исто ми е и мене денес...утре сум на контрола, 2 недели по крварењето што го имав... развив фобија 500 пати во денот проверувам да не има нешто на хартијата... Ама мора да сме смирени, ради нив...Милион мисли ми се вртат низ главата, ама ги бркам. Не им е местото во мислите. Диши длабоко, задржи го воздухот и издиши...можеш! Нека те води мислата дека ќе го/ја видиш на ехото Ќе се издржи. Подобро вака него на времето со инка што слушале... Не си сама, Држи се!
Nemam komplikaci, ama ete taka me fati nekoja panika. Znam duso, super se beshe cel den ja osekam kaj so se dvizi ama pak me faka panika. Jas pred 2 nedeli imav obilen iscedok,. Mi rekoja da ne pukna vodenjakot bev odma. Plodnost mi napraja test i me. Gledaja na eho se beshe super. Si velam celo vreme deka se ke e ok.. Fala ti duso,
Добро да ве прашам каква вие ситуацијата на кожата на стомакот? Мојата преку ноќ испука и тоа салам, ај то туку печи многу чеша ептен иритир лудило ме фаќа, а и страв како ќе изгледа после, како ќе се соберам. За мачкање се мачкам уште од почетоко еве и сега сменав шо не кладов очигледно џабе. Инаку 31 недела сум.
Исто и мене ме чеша само што оваа бременост не мачкав ништо зошто е се џабе .. после пороѓај ке си остане некоја стрија само што ке обелат со тек на време
Зошто паника ? Бебе ако си е во ред срцето си му чука си расте нормално нема потреба да се вознемируваш...скринингот е обично ехо само што гледа подетално и баш ке ти биде интересно
Силна женска е таа, затоа те боксира. ❤️ Тоа е, ќе си трпиш и ќе си мочкаш. Некои во бешиката, некои во желудникот, којзнае што е полошо. А за облеката и акцесоарите за лепотици, секое излегување со подзината уста останувам. Ми иди од мерак јас да изнакупам сѐ за некое наредно бебенце, иако машко носам. За другите ствари не се секирај, имаш време, ќе купиш сѐ. Разгледај си, пикирај, на крај ништо нема да остане некупено.
За купувањево исто е и кај мене. Рано било ама и јас на секое излегување облека си купувам, а се друго поголемо ми е одбрано, уште да го купам Веќе фустанчиња ќе почнам да нарачувам за в лето за лепотицата
Консултирај доктор мила, бидејќи како што читам во составот има грчко семе. Мислам дека тоа не е дозволено во бременост, ама пак прашај, можеби нема ефект врз плодот или пак е во незначителна концентрација во чајот.
Јас никој не слушам дали било рано или не. Нека си зборат, од едно уво влегува, од друго ми излегува. Си го чекав ова бебе повеќе од една година и со мерак сега ќе си пазарувам кога јас мислам дека е време. Ниту чекам од некој да ме финансира, ниту прашувам дали е време.