Да ми е овој памет и искуство, за први три недели би купила 6 пара шпихозни и толку бодиња. Или 3 шпихозни и 3 комплети боди со панталони. Мада за јули боди не треба. Памучни шпихозни, има и потенки, не мора дебел памук. Јас синко не го соблекував по кратки ама климата беше пуштена постојано.
По паркови секако ама и на шопинг Зашто да се купуваат толку работи пред време, кога ќе се роди бебче пак ќе имаме желба да му купуваме се нешто ново и поубаво
Да ... и јас сум за не многу работи а и секако кога ке се роди ке купуваме пак, бутиците тука се не бегаат А и не знаеме како ке напредува бебе колку ке се роди ... така правев на првата само купував и еден куп ми останаја не облечени
Zdravo na site jas sum 29+0 i deneska bev na kontrola maticnata mi kaza deka plodovata voda mie 7 bilo normalno do 8 i maliot e za 31+1 dali nekoj ja imal ovaa situacija (malku sum zbuneta)
Јас зедов 10 боденца по кратки 50ки и 10 по кратки 56ки и 3 по долги за секој случај и мислам дека во првиот месец-два доволни ќе ми се, освен ако не се роди голем па 50ката да не ги искористам, а 56ката 2-3 недели. Комплетче имам само едно земено 56ка и дури не излези пролетна колекција друго не купувам. Инаку планирам 10тина комплетчиња+шпихозни заедно. И искрено мислам дека не се многу, од причина што на почеток помочкано, покакано, повратено, ќе има денови и по неколку пати кога ќе треба да се сменат алиштенца и додека се перат, сушат сакам да имам резерва. @Autumn Love 50, 56, 62... Како што сметаш дека е најдобро. Во просек бебињата се раѓаат долги ~50цм и за нив 50ка им е таман. Е сега ако родителите им се високи, имаат генетска предиспозиција да се родат подолги 52-53цм (што не мора ни да значи), па им се мали 50ка и ќе им треба 56ка. Или ако се потешки, ќе ги исполнат во ширина и поголемите бројки. Од друга страна па, ич не сакам како во вреќи да биде облечено и да му се ептен широки. Можеби комплетчињата би ги земала 56ка, ама боденцата бар да му се кнап си велам. Не знам што е најпаметно, на секој како што му одговара. @bebus❤❤❤ што е тоа плодова вода 7, 8?
И додај го фактот додека се обучам да менувам пелени, да облекувам, па протекло и ете Така би сакала и јас, 50-56...а оние што се со поинакво бројче 0-3...
Јас со првото добив од золва ми за цела година.Колку бев среќна што имав толку убава и многу облека Многу малку нешта купив Потоа јас ја дадов на внука ми За ова сега облека се ново купив ,и немам ни на пола од првото , а еден куп пари издадовДа ми дадеше некој и за ова немаше да одбијам.
Тоа вежбањето гратис. Како кукли бе. Инаку мислам дека 0-1 е исто со 50, 0-3 е исто со 56. Нека ме преправи некој ако сум грешка. @Ava.84 ако ми се понуди некој, нема да одбијам.
Devojki dali nekoja od vas ima bakterija vo mokraca i kako ste se spravile, dali e opasno? Maticnata mi rece da napravam urinokiltura i da se vidi potocno sto ponataka, ama nekako me fati panika
Јас дете не носам по молови, корона не корона. Прашина, ѓубре, луѓе, загушливо. Желба за купување секогаш ке има, ама бебе нема да ги пробува алиштата па да мора и него да го носиш. 50ка е ептен мала, земи си само за од болница. Ептен ако сте мали и двајцата, па и бебе да се роди 45 цм. Најдобро 56ки.
Офф топик, колку што има преубави работи за бебенцата (посебно за девојчиња) толку има препрегрди за трудници.. Последниот пат, пред месец и нешто кога бев до ваикики, као да си видам нешто за Младенци, ми се згрози... толку неженствени, протурени, без никаква идеја у пижамиве сум поелегантна...
За бебе 45цм не треба за прематурче? Тие се најмали. Ме замислуваш сега, да не се изнатрупав за џабе.
Справување откако ќе дознаеш што бактерија е, вака не можеш да знаеш. Во принцип ќе ти дадат некој антибиотик ништо страшно не се замарај, скоро кај сите се појавува по некоја бактерија, не му ја мисли толку. Направи си уринокултура, па ако има бактерија ќе ти препише матичната нешто.
Мене баш оваа 50ка ме буни, дали да земам повеќе или не, не знам за колку време ги израснуваат. Мислев да земам две-три боди/шпихозни 50ка, останатото 56ка. @IRBBB и јас исто нејќам да му бидат широки, па сега ме задума со твојава колекција на 50ки .
Мојата колекција на 50ки е порачана од фб страната Облека за возрасни и деца од george, така се продаваа 10 парчиња за 1600 ден. Реално не се ни многу пари, 160 ден едно испаѓа, а на пр во тритекс се барем двојно поскапи. Ама @MilaSs12 ме замисли, ако 50ката се за 45цм бебиња, воопшто нема да ги искористам.
Да во право си и јас одвај едни фармерки, хеланки и една блуза најдов толку чиста среќа од дома работам, не одам на работа иначе незнам кај ќе барав.
Женски, колку е паметно да се стави лак на нокти, или гел лак, и да се оди така на пораѓај? Би сметало нешто? Зошто така читав дека не било во ред, па да видам од искуства некоја да каже.