@monik55 light spinal, така разбрал мм. И нели при епидурал се става цевче.. мене само ме боцнаа и толку. Шо знам, битно ми помогна доста
@mssuniquee знам дека по дифолт во државните не ставаат, сакам да знам некој ако побара со намера да си ја плати колку и да кошта, 100, 200 евра дали даваат. Ај некој ако има искусен на темава нека се јави
Не се става цевче колку што знам јас. Нее битно само ме збуни, бидејки јас кога се пораѓа со малиот имав породилни полки со напони, 10 см отворена. И кога ме однесоа на хитен царски нели со спинална и во секунда болките ми се смирија и ништо не осеќав.
50ки реално ти требаат многу малку. И 50 да се роди, 50ки ке се добри, ама ако е побуце ке му се кнап. Не земај многу, брзо ги израснуваат. А може и да не ги носи ни една недела, ако се роди покрупно. Првите месеци бебињата растат со брзина на светлината. Значи пребрзо. Јас на три недели менував бодиња и шпихозни. Со тоа што јас од 56ка почнав, крупно бебе. 50ка ке му биде точна и на бебе од 50 цм ама прекратко време. Ако бебе се роди 53, 56ка ке му е точна ама три недели. Ви кажувам од аспект на заштеда. Најевтино ке ви излезе да си земете панталони без ногавици и да менување бодиња. Јас имав бодиња на Џорџ и се преквалитетни. Јас од тајни бејби ги земав, поевтини беа. Во ваикики може да се начекаат поевтини, а квалитетот е ист.
Ne stavaj,mene pred ivf mi rekoa bez lak radi anestezijata. Sega ako izleze da treba carski moze da e problem stoznam
Нее ради анастезијата, лак пред пораѓај не се препорачува за ако не дај боже нешто се случува на пораѓај нели по ноктите се познава.
Јас знам дека не се дозволени лакирани нокти пред било каква операција. Може да си прашате за да се осигурате. Јас не би ризикувала, најмалку ми е битно во тие моменти какви ќе ми бидат ноктите. Битно со бебка да сме добро.
Ај и ја да се приклучам кон темата облека за бебе со едно глупо прашање. Овие бодињата 50ки шо се, ако бебево се роди 50-52цм коа ќе му стаиш и пелена точни ќе му се? Ич немам претстава колку место фаќа пелената. Не ми се смејте плс. У живо немам видено како изгледа новороденче. Сите бебиња шо сум ги видела биле 3+ месеци. И уште нешто која ви е таа продавница џорџ шо ја кажувате?
Ама ич ништо не знам значи. Тешко мене. На мајка ми и викам пиши си одмор у јуни и спреми си куферче да се преселиш кај мене бар првите 2-3 недели. Не знам ни како да го држам, ни како да го кренам а не па друго
И јас исто и реков Од кревање, држење ај не ми е толку страв ама од капење леле ако ми се слизни, триста филмови си имам направено А и со облекава што читам и јас се избунив сега скроз, незнам што да купувам хаха
Во врска со лакирање јас кога имав предвремен пред 3 год бев во ск во гак ме иапраѕија и имав ставено нокти и дури сестрите ми ги бендисаја ништо не ми рекоја, дали дека беше таква ситуацијата...нз
Онлајн ги продаваат, на фб има повеќе страни, јас од тајни бејби порачував. 50ка ке е добра за првите недела две.
Од утре 30та недела конечно со 3ка напред значи времево поминува ептен брзо и тоа ме радува-моментално,а кога ќе се роди-да си остани бебе најубаво е тоа време хахахах
Ич ништо не е смешно, никој не се родил учен. Сѐ ќе се научиме, како што кажа и Луна, инстинктот на сѐ ќе не научи. Од тоа што исчитав на форумов, индивидуално е. Може бебе во термин да се роди 2800гр и да му се големи и 50ка, може и 4100гр па да му се таман 56ка. Можеби најпаметно е 3 50ки, 3 56ки, колку за во болница, па кога ќе се роди одма да се прикупи соодветна бројка. Инаку џорџ е британска фирма, кај нас онлајн на фб продаваат нивни производи.