Ме интересира дали за Приската треба да си гладна или нема врска? Никој ништо не ми спомна за ова, па се замислив малку.
И јас се затнувам, таков ни е периодот јас со короната морав да користам посилни капки, и ги користев Septonasal само навечер. По консултација со повеќе доктори и гонеколог, а во фамилија имам имам и педијатар ми кажаа дека ако краткотрајно ги користам нема да има никаква штета. А навистина морав. После короната зарафи воспалено средно убо ми препишаа Тафен капки за нос, ама нив не ги користев. Сега се трудам да издржам без, ради шо знам дека затнатово ми е од хормоните, ама ќе видиме до кога Еве шо најдов и на нет.
Cela bremenost sum zatnata, spricam obicni soleni od tipot na aqua maris ili marisol sto najdam. Prasaj vo apteka ke ti predlozat
Епа кога низ е низ цела бременост не верувам да смее други освен солен раствор. Кај мене беше краткотрајна употреба и само пред спиење... најдобро консултација со доктор.
Јас во една тема кога пишував дека оставам дете да одам да пазарам, да одам во банка или да завршам друга работа, одма најмајките ми рипнаа дека се тоа сум можела и со бебе да го правам. Една се осмели да ми пише дека јас сум била нервозна и затоа детето е инаетливо. . Инает како карактерна особина ваљда не постои за неа. Големата сама си кажува дека сака да оде кај чичо и нина, бабите, тета. И сега јас треба да не ја пуштам оти тоа мене ќе ме направи помалку мајка?
Секако дека не бе форумче, зошто немајка? И ние сме живи луѓе од крв, месо и чувства. Па кога ги оставаме децата на причувување кај комшии, роднини, пријатели.. Зошто не би ги оставиле кај баба, дедо на неколку саати? Мојот личен став поназад е во однос на почетната помош околу бебе, 24-часовна. Таква не сакам. Ама пак ќе речам, ако немаш партнер постојано до тебе, таа ќе ти е неопходна. Ете видовме, има членки што се преблиски со свекрвите, мајките и самите ги сакаат покрај нив. Тоа воопшто не е ни лошо, ни страшно, ниту пак прави некого понемајка во однос на други. 6 години не се зближив со моја свека, 6 години тераме два реда муабет ради-реда со по некоја провокација измеѓу и и да ми се нуди да е до мене постојано на почеток, не сакам, оти знам дека повеќе нервози ќе имам од шо е до мене, отколку да сум сама (ова сама, со маж ми го мислам). Пр, имав другарка што побара помош од свекрва ѝ (беа во убави односи) и таа појде и седеше кај нив 3 месеци. Можеби им беше од незаменлива помош, можеби им се најде највеќе на свет, ама јас ни мајка ми не сакам да е со нас 3 месеци, а не па свека. Сепак, сакам приватност и со бебе и со сопруг. Се работи за сензитивен период и ја бе ни да експериментирам. Ама тоа не ме прави помајка од другарка ми што побара помош.
За бебе се согласувам дека не ти треба многу луѓе околу тебе што само ќе ти мудруваат. Поголемата ми е 3 и пол години, на прсти се брое кога сум ја оставила на баби да ја чуваат. И тоа кога беше бебе секаде ја носевме со нас. Кога потпорасна и почна да разбира, почнавме да ја оставаме ама тоа не е ни еднаш месечно. Таа не е чувана од баби, освен кога ги затворија градинките а јас одев на работа. Со неа повеќе имав мешање од страна, со малава немам сега. Свекрва ми ако ја викнам ќе се каче, ако не нема. И тоа ако се каче повеќе си игра со големата. Помош во секој момент имам, без збор да ми кажат и моите и на маж ми родителите, ама јас ако нема потреба не ја оставам. Не сум ја никогаш оставила на нив за да лежам дома или да одам на кафе во чаршија
Мешиња предложете ми некоја поекономична, а добра замена за ПреМама. Од почеток до сега ги пијам нив, си викав да сменам со некои други. Знам дека читав некој имаше пишувано за некои исти/слични по состав, а поефтини ама не можам да се сетам на името.
Леле како ја изврте работава, значи мајстор за режија. Комплексот "немајка", сама си го закачи, никој ништо такво не ти рече Ти рекоа само дека кога се сака, се може.
Имам термин закажано дури во четврток ќе се соберат 6 недели како не сум појдена денес ме фати лудило па сакам да си го видам бебето и незнам дали да си презакажам за денес аххах
До денес си викав ајде еве брзо поминува времево ќе си ја видам е сега како почнува да се намалуваат деновите така јас неможам да дочекам-секогаш сум ваква пред контрола... ХАХАХ си пуштам серија дефинитивно нешто да гледам и нека иди четврток што побрзо