Utrogestan dava proziren iscedok so beli parcinja ili grutki toa e ostatok od apceto. Da ne imas nekoja infekcija zakaceno tamu zelenikavo sekako ne treba da e ni utrogestan ni cep ko sto gledam od slikava
Девојки ако може мислење тие што биле со мирување и лежење, дома сум веќе со 4 недели лежење иначе 27 г.н сум, ама имам ептен болки во кичмата, препони, едвај менувам страна од десна лева, дали се нормални од тоа што лежам 24/7 или нешто не е во ред, тек во понеделник сум на контрола
Нормално е од лежење, ќе помине. Јас лежев на почетокот и само за веце, јадење станував.. Ќе помине, не се секирај..
Јас имам едно прашање и консултација... сепак повеќе жени сме тука од второ, па повеќе искуства споделени 22+4 сум и денес имам слаби менструални болки доле и одма паники ме пукаат... дали е нормално? што значи тоа? Читам дека контракциите биле со такви болки, мада рано е за тоа ... ХЕЛПППППП BTW - бев на втор скрининг во вторникот и се си беше океј. Мерен цервикс 39мм ...
За лежење со крената карлица ради скратен цервикс треба цело време на грб или може и на страна. И одприлика колку висока перница да ставам
прва бременост ти е ? Мислам дека ти пишав и во друга тема дека и јас имав слаби тие денови кога требаше да ми дојде менс ама краткотрајни.. пиев магнезиум и ми ги смируваше