Прва да ... затоа сум паничарче Инаку тој ден кога сум требала да имам ми е поминат... тоа е 6ти.. затоа ми фуфка
Јас мислам дека нема врска тоа со терминот кога требало да дојде циклус. Матката се шири и притиска на крвните садови и затоа имаш грчеви. Јави се на доктор да ти ја зголеми дозата на магнезиум а ако ти се јаки може и прогестерон да ти даде. Нормално е да се имаат болки во бременоста. Не се плаши но сепак консултирај си се со доктор да си бидеш раат
Нееее таман работа. Прв пат ми се јавуваат вака болки. Претходно не сум ни пратела кога ми било датата... сега проверив од таа причина што знам дека можно е тогаш да се јават
@Luna91 jas vcera vo zegin na kasa gi vidov 1+1 1000den, inaku i jas gi poracav od vitabiotiks i da kazam samo prva i vtora bremenost sum super so zelezoto radi ovie vitamini, a inace cel zivot mi e slabo na niskata granica
Maми здраво. Дали понекогаш во текот на бременоста се чувствувате тажно, без некоја причина, све да си е ок, едноставно чувствувате тага?? Јас еве ваква сум два дена, само плачам ни сама незнам зашто, тешко ми е ќе пукнам а незнам од што. Хормони ли се во прашање незнам...
Хормони се хормони, ќе плачеш за глупости,ќе ти биде жал за глупости....не се чуди. Ее јас плачев како магарица зошто ми ја испија кока колата, па сеа види...
Хормони се и јас си имам плачено за глупости, од чиста мира. Си седам и ќе се расплачам Имам куче и еднаш беше на тераса излезено и ми се направи филм ако падни од тераса, леле ако му се случи нешто што ќе правами си плачев еден саат.... абе абе... сама без коментар се оставам
ја сум за преживување, 2,7 железо, 89 хгб, земам тотема со чаша цеден портокал. живот ми се гади ама мора.како се дотерав до волку ни мене не ми е јасно.факт е дека тотема најбрзо ќе ме,средат па да можам после со храна само да се одржавам..
Јас испив цело пакетче тотхема (20амп) и од 6.9 железото ми се качи само на 9... очекував повеќе. Во понеделник ќе одам кај матичната да ми препише нешто друго, овие кај се гадни па и нешто ко да не ми делуваат мене