Што подразбирате под немирни нозе? Мене многу ме болат и бутови и листови, и колковите ако спијам подолго на една страна па кога се вртам ми иде да вриштам од болка.. тоа ли е тоа?
Чешаат, жежат, дури и на рацете ме фаќа. Сега некако ќе поминеме ама на жешкото летоска ќе пукнеме. Некоја маст нешто незнам дали смее да се намачка.
Да кај мене наутро многу ми трпнат раце, кога станувам од лактот со прстите... Нозете не сум ги осетила.. Пијам магнезиум ама некогаш заборавам...
Женски го имав истиот проблем, мене ме буде во сон не можев да спијам.Ми скокаа. За да ги намалите се препорачува магнезиум, б-комплекс или железо.Кај мене беше од намалено железо.Кога почнав да пијам ми го снема проблемот исто и несониците.Онака кажувам може ќе помогнам
Магнезиум пијам и тоа по две навечер со две б6. Ќе го испитам железото во понеделник па ќе видам како е.
Имав и јас мака со немирни нозе пред бременост и на почетокот, откако ми се ојача железото еве ме нема фатено повеќе од месец дена, а кога си имав мака пиев б6 и мачкав стапала со хидратантна крема пред спиење
Mamicki sinko izgleda ima sipanica, kolku ste zapoznaeni na ovaa tema? Kolku e rizicno za trudnici? Inaku kako mala se imam sipano, jas ne se sekavam, ama okolu mene mi vikaat deka ja imam pominato. Vo panika sum...
Која сипаница мама? Мала, овча, црвенка...? Малата (морбили) ако ти е прележана дава доживотен имунитет. За другите две, обавезно консултација со гинеколог. Без паника, ќе пројде сѐ.
Прашај да испиташ антитела дали стварно си ја прележала,ако се прави такво испитување во Мк.Во Германија се испитува одма штом останеш бремена, ако немаш антитела вакцинираат со ММР.
Da, I jas pimisliv na antitela, zdravje vo ponedelnik ke ja prasam doktorkata dali mi e ispitano na pocetokot. Inaku sum vo Ch, se nadevam deka e ispitano.
Ne znam mami kakva e, mislam deka varichela, ama da ne pogoduvam, zdravje vo ponedelnik ke videme sto ke kaze doktorkata. Inaku eve slika
Варичела ќе да е штом се различни промените, ама најдобро доктор да види. Во меѓувреме консултирај гинеколог мила, не се оставај така.
И јас имав мака со нозете како што викате немирни. Советот од @Ava.84 за железото мислам ми помогна, се поднамалија. Знаат пак да ме фатат ама многу поретко, пример еднаш неделно. Еден период беше неподносливо, се навечер ме фаќаше, абе нервозна ненаспана ужас.
Искрено мислам дека не е за на итна, почекај да се слушниш со гинекологот. Ако има некоја мама што поминала сипаници нека ти пиши.