Ех ова не е ништо, мене леукоцитите еднаш и 15, 16 ми беа покачени. Па сега ми се и мене околу 12 цела бременост. Ни сум испитала нешто, ни терапија примам. Не е ништо страшно тоа.
Јас колку што се разбирам се е во граница освен првото ама мислам дека тоа е малце и не е ништо страшно. Незнам дали превентивно си испитивала или веќе имаш некоја терапија, резултатитр варираат и во однос на тое која недела си бремена.
23 недели и 3 дена сум, испитав и превентивно и ради тоа што имам две лакуни на постелката. Не примам никаква терапија моментално.
Шампион си, и времиња и димери. Топ е се општо, башка и за неделите. Каква терапија на вакви резултати жено.
Фала женска. Не се разбирам, а знам ве има тука вас доста искусни на темава. Јас прв пат испитувам ова, ај за димерите разбрав нешто, ама ова другово тотален хаос ми направија во глава тие референтните вредности.
Мила и јас не се разбирам многу, ама според вредностите се е нормално, така ми изгледа... Инаку јас ќе проверувам скриен шеќер, оваа недела, се надевам ќе биде добро. Ми рекоа се зима прво од вена, на гладно. А после да јадам и солено и благо и после 2 часа да одам, ќе ми земат од прст. Се надевам ќе биде се добро. Пс. Чувајте се сите мамички и се ќе биде добро.. Првпат се соочуваме со мн работи, ама тоа е... На мм една жена му рекла, одела на скрининзи на 2 различни др. од Систина и и рекле мома(нели подетално се гледа се). Пазарувале се за мома, се розево... Се породила и пред да и ја сечат папочната врвца и честитале синче...и сега.. Се купувале буквално на розево.
Мила пред земање на крв, 10-12ч да не јадиш ништо. Ќе ти земат крв од вена на гладно, па ќе ти дадат да испиеш гликоза. Освен вода неколку голтки после гликозата, не смееш да јадиш ништо до последното мерење после 2ч. Инаку мене и на двата пати од вена ме боцнаа, не од прст.
Мене три пати ме боцкаа од вена, на 1час растојание. Не смеев ништо ни да јадам ни да пијам до последното боцкање, освен тоа течноста што ми ја дадоа они, се пие на екс.
Konsultiraj si lekar sepak da ne treba terapija radi lakunite. Mene na posledna kontrola ginekologot mi rece i da ti se ok ddimerite treba da primas radi lakuni i kalcifikati. E sea jas bev 32gn nedela na ovoj muabet ama rasprasaj se ne ostavaj taka
И кај мене е истиот случај, серумско железо 28, хемоглобин од 11 нагоре не оди за жива глава. Матичната ми рече да земам вит Ц и Б12, за да помогнат да се искористи железото (да се врзи за еритроцитите). Вит Ц пиев и претходно, Б12 само 1 недела пијам, не можам да кажам дали (ќе) има резултати.
Две лакуни имам само, докторот рече дека не се опасни и дека може и не мора да значи дека се покачени Д димерите, ако се покачени ќе треба да примам клексани. Ќе му го однесам секако резултатот, сакав да видам мислења од членки што имаат искуство на темата.
Pa zatoa i spodeluvame, sepak rano si 23gn mora postelkata da istera do 36. Beba po dimenzii ok ti e? Jas ne sum strucna ama zatoa ima koj e
Да, најправилно е да има 3 мерења, на гладно, по 1ч и по 2ч. Ама некаде (пр синлаб) мерат само на гладно, па по 2ч. Поентата ми беше да и кажам на членката дека освен гликозата не смее да јаде ништо, оти таа спомна благо, солено.
Мене ми рекоа дека ќе си јадам дома, неми даваат гликоза... Баш мината недела, се распрашував и здравје среда ќе одам... Инаку ќе гледам да не јадам пред тој ден многу доцна секако..
Koj ispituva vaka? Treba oni da ti dadat mereno seker i voda,od kaj znaat doma sto ke konzumiras. Vakvi rezultati mi se nerelevantni mene
Те разбрав мила, ама така ми кажааа, и една моја братучетка кога правела и понудиле или да пие или да јаде солено и благо. Таа јадела, дека не можела да го поднесе растворот... Кој како... Ајде здравје ќе видиме, белким се ќе биде добро. А двапати правев крвна слика шеќерот ми е во нормала... Ќе видиме што ќе биде...