Сигурно има некојаа инфекција нешто, јас од 1ва контрола 4+5нед бев срга сум околу 7нед уште примам и ништо немам таков секрет, ама за кг машала сум
Имам две прашања: 1) тие од Скопје што сте, и што ве води Наде Геровска, дали ви даде мајчина книшка? Јас за првото дете имав, (ме водеше друг др), сега за ова немам мајчина, а знам дека некаде ја бараа. 2) тие што сте од Прилеп, каде правевте Torch, и до која недела се прави?
Мамички само мене ли ме нервира кога ме галат за стомак Свекрвата ми дојде на гости и едно две до мене и ме гали леле мене косата ми се крева Незнам како да и кажам на жената не сакам да ја навредам знам дека и неа и е радост. И не само од неа, ме нервираат сите што туку така си дозволуваат да допираат туѓ стомак Освен маж ми ич не сакам така да ми се уфрлаат, може и хормониве ми работат и уште толку ме фаќа нервоза
Тебе тие нервозно ама јас се изнасмеав со свекрвати Мене мајка ми вака ми прави овие денови ама неможам ептен мие жал за неа да и преречам. Мене една нервоза ме јаде кога ќе ме погали ама немам што да правам.
Исто Знам ме сака женичката добра си е , дојде на неколку дена ми помага али жива нервоза ме јаде кога ќе ме допре до стомак. Маж ми знае дека се нервирам и одма доаѓа да седне до мене само колку да се тргне свекрвата
И јас страшно се нервирам! Ќе стават рака и дремат и само коментираат еј па што не мрда па зашто па како!!!!! Ова мои другарки, ама како да им кажам
Ауу пипкање,шанси нема да дадам тоа.Може само мм,мада и он ме нервира некогаш Инаку само јас ли имам хистеричен маж ?Не спиј на меше,не носи стегнати фармерки,не пиј газирано,не ова не она Невечер мене ми жешко он 100 пати ке ме покрие
Pred 3 nedeli imav vodlest iscedok, bev na dezuren doktor proverija puknat vodenjak. Testot beshe negativen rece mozna infekcija mi dade vaginaleti, na 17ti bev na skrining I imav mnogu malce belopranje mi dade vaginaleti so. Probiotik gi stavam 2 veceri imam pak vodeen iscedok bez parcinja od vaginaletata, iskreno se zagrizvam brisevi bea negativni koga praev 12 nedela, torch e negativen, plodova voda OK, grloto OK dolzna I zatvoreni. Neznam zosto se po javuva ovaj voden iscedok ili da baram pak da se povtorvat brisevite, velat OK e se ama nemir vo dusata imam, denes 3 pati dolen vesh smenvav..mnogu mi e uvrteno vo glavata ne daj gospod da ne se sluci nesto so bebeto..
Ti imas i majka i svekrva vo nego po malce Super dojde koronava zatvoreni doma nikoj mi pruzil raka nakaj stomak osven maz mi. So svekrva mi sekako ne sme tolku bliski jas od start si napraiv distanca so toa sto i se obrakam so vie. A i na majka mi ne i teknalo vakvo nesto valjda poso me znae sto covece sum sto ja znam. So drugarki sme na video call a i se vidime korona e mora distanca. @mace89 pocekaj taa da se smesti negde posle ti sedni na druga strana, ako se premesti do tebe tvoite race okolu tvoj stomak, a ako use ne i teknuva stom podade stani kazi vo wc mi se odi. Po nekolku pati valjda ke i tekne
Фала ти мила, јас се загрижив да не е штетен дека ја прашав матичнава рече па продужи си го ама онака со пола уста реално како да не беше сигорна е баш така ми звучеше
Nejkev da pisam taka da ne se naljutis. Ne deka e mojot poaren, se vrtkam ke ofnam od sto sum teska ne neso posebno etr ti go stanal i vika sto e treba nakaj remedika da odime Od sto ne znaat sto da praat za da pomognat pustite.mu vikam abe ti treba smiren da bides ne da mi panicis da me.smiruvas...sam si rece a si utnala rabota so mene za toa
Јас пиев пред ивф,само за процедурата го прекинав.Сега сум 11 недела се уште го пијам,докторката рече некое време да го пијам.
@Iva Mitrevski за другарките да не правам муабет, си мислат имаат право кога сакаат да те пипкаат и се да си коментираат @joy1 и мојот е таков, некогаш на живци ми иде... пази на стомакот, не се врти толку, леле не станувај така нагло... @Pacient srna интресен совет, ќе те послушам и ќе те известам дали ќе има резултат @Slonce91 не се секирај мене неколку доктори ми кажаа дека е сосем безбеден во бременоста па после тоа и ендокринологот ми го потврди тоа. На странски сајтови пишува дека е многу добар и превентивно да се користи во бременоста
Не знам што им е, јас седам и ќе ја дигнам маицата и си го глеам стомакот или го пипкам, ми вика спушти ја маицата ќе го настинеш детето како бе ќе го настинам??? И мене ме покрива, а јас третово тромесечие хормони плафон жива вода. Забеганки ни се малку.
еми златното дете на баба И јас не сакам, дури си правам чекор наназад Ма да немам некое големо меше уште....